RASTKO SIMIĆ - BOKSERSKI TAJFUN Iz Dubaija krećem po olimpijsku medalju!
Foto: Alo/D.J.Bužić

Momak iz Loznice, od oca boksera i majke rukometašice, jedan je od 20 naših ratnika, reprezentativaca, koji se u dalekom Dubaiju spremaju za nova sportska čuda. Tihi učenik četvrte godine Ekonomske škole u Loznici, u ringu je kao tajfun. Ponikao je u Bokserskom klubu Rokica i danas je uzdanica BK Loznica. Trenutno boksuje u kategoriji do 75 kilograma i reprezentativac je već šest godina. Za sve to vreme redovan je učesnik velikih takmičenja. Aktuelni je vicešampion Evrope (srebrni sa EP u Bugarskoj) za mlađe seniore, ujedno i bronzani na EP prošle godine. U Dubaiju trenira punim intenzitetom i odlučan je da dosegne najveće bokserske visine.

RASTKO SIMIĆ - BOKSERSKI TAJFUN Iz Dubaija krećem po olimpijsku medalju!

Foto:Alo/D.J.Bužić

 

- Uslovi su savršeni u Dubaiju. Ovde smo već deset dana, u kompleksu hotela Sports Emirejts imamo sve što nam je potrebno. Uz naše trenere nalazi se i Kazahstanac Bolat, čovek ogromnog iskustva. Cela reprezentacija sprovodi moćne pripreme za sve što nas očekuje u 2023. godini. Atmosfera je fenomenalna, radimo i živimo kao jedna porodica. Početkom sledeće godine postajem senior s ciljem da uzmem neku medalju na seniorskom velikom takmičenju, pa možda čak i olimpijsko odličje. Kasnije ću razmišljati i o profi boksu - priča za Alo! ovaj supertalentovani momak.

RASTKO SIMIĆ - BOKSERSKI TAJFUN Iz Dubaija krećem po olimpijsku medalju!

Foto:Alo/D.J.Bužić

 

BOKSERSKI SPEKTAKL NA ZLATIBORU Jelena Janićijević u pohodu na evropsku titulu

Rastko ima posebnu životnu priču. Majka Jasmina se već 30 godina bavi rukometom, igrala je u Valjevu, Rumi, Loznici. A otac Vuk Milisav bio je sedam puta uzastopno prvak države. Njegova dominacija trajala je od početka 2000-ih godina. - Otac me je bokserski izgradio i svemu naučio, a onda dalje tajne plemenite veštine mi je otkrivao trener Nenad Durunga Vasiljević. Otac na mene nikad nije vršio presiju. Dovoljno mu je bilo da se samo bar jednom oprobam na treningu. Ušao sam jednom u ring i tu ostajem zauvek, to je sad moj izbor! Rastko kaže da je imao sreću što je na veliku boksersku scenu zakoračio baš u vreme kada je BSS preuzeo predsednik Nenad Borivčanin.

RASTKO SIMIĆ - BOKSERSKI TAJFUN Iz Dubaija krećem po olimpijsku medalju!

Foto:Alo/D.J.Bužić

 

- Boks je dugo bio nepravedno u zapećku, a onda je došao Nenad. Sve se promenilo na bolje. Danas se ponovo u našoj državi prepoznaje i ceni boks pa se nadam da će brojni talenti povratiti stari slavu mnogih naših bivših šampiona. Imamo idealne uslove, redovne pripreme na Zlatiboru, Paliću, na Jahorini, sad u dalekom i egzotičnom Dubaiju. Naše je samo da radimo i uspesi će doći.

Do zlatnog pojasa uz Peperse! 

Ako zamislimo idealan scenario po kom se jednog dana boriš za titulu svetskog prvaka u profi boksu - uz koju muziku bi voleo da izađeš u ring?

- Ima jedna pesma koju je moj otac slušao koja mi se jako svidja. To je hit Red Hot Chilli Peppers - Can’t stop. Eto, to je moj san - namiguje nam Rastko. Mi mu držimo fige i spremamo se za taj dan.

U kući živi s Tajsonom, Holifildom i Pakjaom

- Imam dva brata i obojica su bokseri - Ilija (2007. godište) i Luka Simić (2010). I obojica su vicešampioni sa Prvenstva Srbije. Sparingujemo čak i kod kuće, ali se nikad nismo pobili. Uostalom, dobro svi znamo da je boks plemenita veština. Ko zna, možda se nekad i zajedno nađemo u ringu na nekom takmičenju. Inače, stilski se u familiji svi razlikujemo. Otac je bio udarač - kao Tajson. Ja sam kao Muhamed Ali, tehničar sam, volim da se krećem. Ilija je kao Holifild - udarač i tehničar, a visok je. Luka je Meni Pakjao - sićušan je, brz! To je moja familija - uz osmeh će Rastko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading