TRI MEDALJE NA DOHVAT RUKE Kapiten Babić naglašava: Već smo napravili uspeh sa ovolikim brojem pobeda
S. Sudar

Srbija je od 13 kategorija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu imala predstavnike u 12.

Na kraju su do bitke do odličja stigla tri naturalizovana Rusa. Vahid Abasov u kategoriji do 67kg, Vladimir Mirončikov do 80kg i Magomedov Sadam do 92kg.

Tako blizu, a tako daleko. Medalju čekamo od 1995!

TRI MEDALJE NA DOHVAT RUKE Kapiten Babić naglašava: Već smo napravili uspeh sa ovolikim brojem pobeda

BSS

 

Ali, rivali su nikad teži, ratoborni Japanac Okazava, stameni i moćni Kazak Oralbaj i verovatno najbolji bokser šampionata Kubanac Hulio Cezar La Kruz Peraca, četvorostruki svetski i dvostruki olimpijski šampion.

- Kubanac je poznat i široj, ne samo bokserskoj javnosti. Ali, Sadam je do sada izbacio mladog Turčina, koji se tek pojavio i bio nada njihove selekcije, na startu je eliminisao i Brazilca Tešeiru, trećeg sa Igara u Tokiju. Nadamo se Sadamovoj pobedi, verovatno i "najtežoj" medalji. Njemu je definitivno najteži zadatak. Ipak, ima on znanja i spreme, što fizičke što psihičke. Ako neko ovde na turniru može da pobedi La Kruza to je naš Sadam - zbori kapiten našeg tima Vladan Babić, koga je u osmini finala u 92+kg kategoriji zaustavio Azerbejdžanac Mahamad Abdulajev.

Tri nade za medalju

Naš tim u završnici (104 boksera u 13 kategorija) Svetskog prvenstva, u četvrtfinalu, predstavljaju tri boksera, tri naturalizovana Rusa.

Do 67kg: Vahid Abasov (Srbija) - Sevonrec Okazava (Japan), 7. meč od 13 časova

TRI MEDALJE NA DOHVAT RUKE Kapiten Babić naglašava: Već smo napravili uspeh sa ovolikim brojem pobeda

BSS

 

Do 80kg: Vladimir Mirončikov (Srbija) - Nurbek Oralbaj (Kazahstan), 9. meč od 18 časova

Do 92kg: Magomedov Sadam (Srbija) - Hulio Cezar La Kruz Peraca (Kuba), 11. meč od 18 časova

Mirončikov je večeras kasno upalio protiv Bugarina, ali kažu da je to njegov stil?

- Nije baš tako. Bugarin je precenio sebe, ušao je jako u prvu rundu, posle je pao sa tempom. Vladimir je rutinski meč priveo kraju. Eto, jedino ga je možda Nikolov na startu malo iznenadio. Ne znam samo kakav je sa povredama, jer je to problem posle svakog meča. Rival mu je Kazak. U toj kategoriji svi imaju jednake šanse, ima tu prostora... 

Naš najlakši preostali borac je Abasov.

- Njemu je žreb bio najnaklonjeniji od svih iz našeg tima. Naravno, to ne umanjuje njegov kvalitet, kako se bori i pobeđuje. Sledi mu kvalitetni Japanac. Abasov je do sada nadboksovao sve, mislim da će moći i sa njim, najmanje da se nadjačava, a onda na tempo da ga nagazi. Nisam skoro video takvu fizičku spremu, a mnogih sam se nagledao.

TRI MEDALJE NA DOHVAT RUKE Kapiten Babić naglašava: Već smo napravili uspeh sa ovolikim brojem pobeda

BSS

 

Tri medalje na domak. Sme li se okarakterisati kao neuspeh ako ne osvojimo ni jednu?

- Taman posla. Od kako smo krenuli nanizali samo kao reprezentacija 13 pobeda, a na prošlom SP imali smo samo jednu pobedu. Nezahvalno je smatrati neuspehom sve i da ne osvojimo medalju. Nismo mi velesila u svetu boksa, pa da se medalja podrazumeva. Ok, domaći teren, ali vidite i ovde da on ne utiče mnogo, jer ne sude naše sudije, već najbolje svetske, nema tu... Zato eventualni izostanak medalje neće biti katastrofa. Mi smo već do sada napravili uspeh sa ovolikim brojem pobeda - kategoričan je Babić.

Šta bi obradovalo kapitena?

- Voleo bih da sva preostala trojica osvoje medalje, tako bi se ispunila moja predviđanja da možemo u Beogradu do tri odličja. Voleo bih da me obraduju, i ja bih bio srećan zbog njih i cele reprezentacije jer bi se tako popravila situacija u našem reprezentativnom boksu. A, sa time dolazi i popularizacija naše plemenite veštine.

TRI MEDALJE NA DOHVAT RUKE Kapiten Babić naglašava: Već smo napravili uspeh sa ovolikim brojem pobeda

BSS

 

Bitke za medalje u utorak počinju od 13 časova.

Na jednom mestu 104 trenutno najbolja boksera planete u 13 kategorija.

Njih 52-ica (pobednici svakog meča obezbediće medalju) će u utorak veče već da se raduju odličjima, a u četvrtak, petak i subotu će da odlučuju kakvog će ona da budu sjaja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading