NARODE, SVI U ARENU! Šansa kakva se pruža jednom u životu, a naši se bore za tri medalje!
S. Sudar

Znate li kolika je retkost da se u Vašem gradu, na domak Vam kuće održava Svetsko prvenstvo? Nebitno je o kom se sportu radi.

Krećem put "Štark arene", akreditacija na grudima, a vozač pita:

- Na boks ideš? Moram i ja, na 200 mi je metara od kuće. Možda baš sada svratim, nema nešto posla. Em kod nas, em na 200 metara, em slobodan ulaz. Ne shvataju ljudi da je to privilegija! Ma, da je i SP u klizanju opet bih otišao.

Kako čovek da se ne složi kada vidi šta se dešava na centru arene, na dva ringa.

Praše se, ne žale se. Najbučniji su članovi delegacija trenutno prisutnih u ringu, a posle mečeva ni publika ne štedi dlanove.

Poslednje dve borbe na oba ringa - poslastice.

Belorus Aleksej Alfirau i Iranac su krvavi napustili ring. Tu nije bilo oklevanja, peglali su se do poslednjeg zvuka gonga. Na kraju jednog zatvorenog oka, ali sa osmehom na licu ring je napustio Belorus.

Na ringu pored možda i borba turnira. Uzbek Odiljon Aslonov tako je nalupetao Amerikanca u prvoj rundi, sve čisti udarci, dobio je 4:1, a bitka se tek tad rasplamsala.

Tri nade za medalju

Naš tim u završnici (104 boksera u 13 kategorija) Svetskog prvenstva, u četvrtfinalu, predstavljaju tri boksera, tri naturalizovana Rusa.

Do 67kg: Vahid Abasov (Srbija) - Sevonrec Okazava (Japan)

Do 80kg: Vladimir Mirončikov (Srbija) - Nurbek Oralbaj (Kazahstan)

Do 92kg: Magomedov Sadam (Srbija) - Hulio Cezar La Kruz Peraca (Kuba)

Malo preostalih navijača uzdasima su pratili svaki udarac, svaku seriju, a Amerikanac Robi Gonzales je borac plemenitog kova, brz ko prezimenjak mu iz crtaća Brzi Gonzales. Dok Aslonov zamahne, Gonzales je već zadao 6, 7 udaraca. I brzina i veština. Nema sumnje kandidat za zlato u poluteškoj kategoriji (do 80kg) u kojoj se za medalju bori i naš Vladimir Mirončikov.

Na kraju Gonzales je isprašio rivala koji je ostao bez snage i pobrao simpatije publike. 

Treba li bolja pozivnica?

Jednom se ovakva elita okuplja u Vašem gradu, uz to je i ulaz besplatan.

Bitke za medalje u utorak počinju od 13 časova, ne propustite ih, da se posle ne bi kajali i za 20, 30 godina rekli, mogao sam da gledam najboljeg na svetu, Hulija Cezara La Kruza Peracu, četvorostrukog svetskog i dvostrukog olimpijskog šampiona. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading