Miodrag Linta
Nenad Đorđević
Miodrag Linta

Nenad Đorđević

Miodrag Linta, Foto: Nenad Đorđević

"Glavnu podršku tome procesu daju katolička crkva, čiji je biskup Vlado Košić blagosovio krst i spomen ploču i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović koja je podržala postavljanje spomen ploče sa ustaškim pozdravom 'Za dom spremni' u Jasenovcu i koja ustašku zastavu smatra pravom hrvatskom zastavom", naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Linta je kritikovao i Vladu Hrvatske zbog toga što podrškom otvorenoj rehabilitaciji nacizma i fašizma vređa stotine hiljada srpskih, romski i jevrejskih žrtava u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u Drugom svetskom ratu.

On je zatražio da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zvanično zatraži od predsednika Evropskog parlamenta, predsedavajućeg Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i šefova svih poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu da hitno donesu "Rezoluciju protiv rehabilitacije i veličanja ustaštva ili hrvatskog nacifašizma u Hrvatskoj".

Komentari (6)

Кутузов

10.12.2016 16:48

Да ли неко зна где се може видети филм "опроштај као казна"?

tamni

10.12.2016 16:48

Koja je razlika izmedju ustasa i cetnika.Jel samo zato sto su cetnici srbi pa o njima samo lepo pisete.Pustite komsije nek rade sto zele u svojoj drzavi.

Milka

10.12.2016 19:44

@tamni - Brate Tamni, razlika je sto su cetnici antifasisti i Srbi su imali dva antifasisticka pokreta, a ustase su bili fasisti, ma koliko mozda zeleli suprotno!

u svakom slucaju,

10.12.2016 17:25

vise nas ne iznenadjuju vesti od susjeda!

HAHAHA

10.12.2016 17:30

HRVATSKA OPET BLOKIRALA SRBIJU I NEĆE OTVORIT POGLAVLJE 26 SVE DOK SE OPET NE POTPIŠU NJEZINI USLOVI KO ZA POGLAVLJE 23!!!

Čokolinda

10.12.2016 17:57

@HAHAHA - Čokolinda je podmetnuta Kolindi jer je stavila blokadu Srbiji za otvaranje novih poglavlja i to se zna da hoće još od kad su srbi potpisali onih pet uslova koje im stavio Kovač za poglavlje 23 i kad je Vučić posle 20g primio hrvatske advokate za srpske logore i sabirne centre a koji će posle tužit i tražit odštetu za logoraše baš kako je Kovač rekao da je jedno od potpisanih uslova....a sad ne bi bilo loše da hrvatski KRAŠ stvarno napravi čokoladicu Čokolindu i Kolindu ma biće hit na Balkanu