Ne žele njene pesme u Splitu: Milica Todorović
Rajko Ristić
Ne žele njene pesme u Splitu: Milica Todorović

Rajko Ristić

Ne žele njene pesme u Splitu: Milica Todorović, Foto: Rajko Ristić

- Svi muzičari su članovi Hrvatske muzičke unije, a svi di-džejevi koji će nastupiti imaju licence za izvođenje. Tražili smo i liste pesama kako se ne bi provukao koji narodnjak, jer su prethodnih godina bendovi svirali sve i svašta. Ne želimo program neprimeren Splitu - navela je Marija Stančin Mijanić, koordinator muzičkog programa Božićnog sajma u Splitu, i dodala:

Pod zabranom:  Rada Manojlović

Dejan Briza

Pod zabranom: Rada Manojlović, Foto: Dejan Briza

- Verujemo da smo programom za ovu godinu pogodili idealnu kombinaciju u kojoj će svako naći nešto za sebe. Split kao destinacija mora imati najviše standarde, ali smo dali šansu i mladim autorskim bendovima.

Dara  Bubamara i Tompson

Alo!

Dara Bubamara i Tompson, Foto: Alo!

Pomenuta odluka organizatora nije prošla „bez protesta“ dela javnosti, ali dok su posetioci Božićnog sajma prošle godine mogli da uživaju u srpskim narodnjacima, koje su uz druge pesme izvodili bendovi, ove godine neće imati tu „privilegiju“. Za razliku od Splita, gradske vlasti u Zagrebu se još nisu oglasile u vezi s tim koje će pesme biti primerene tokom praznika, a koje će biti zabranjene.

Komentari (9)

Branko

29.11.2016 21:19

Ovo je fašizacija! Kakvo je to slobodno društvo kad država propisuje šta možeš da slušaš a šta ne smeš da slušaš? Severina je mogla da peva "Dalmatinku" u Guči, Prljavo Kazalište "Ružu Hrvatsku" u Areni usred Beograda, jeste, neki su se bunili, ali dokazujemo da smo slobodna zemlja i slobodoljubiv narod.

Da,da

29.11.2016 23:08

@Branko - Ne, nego su oni pametni, a mi glupi jer dozvoljavamo to. O tome se radi.

meda

30.11.2016 05:58

@Branko - To i sve ostalo sto Hrvati rade, jeste fssizacija koju precutno odobrava ceo svet. A mi svojim dopustanjem svega samo pokazujemo da smo budale, i nista vise!

Lazarevic

29.11.2016 21:37

Bravo za Hrvate, jer to I NISU srpske pesmo nego bliskoistočni šund!

Goran

29.11.2016 22:24

@Lazarevic - Miljanic je divno hrvatsko prezime, idi.ti

dasa

29.11.2016 22:42

Nacionalisti i bolesnici.Zatucani i šta dalje reći o tim budaletinama koji na ovaj način čuvaju domovinske penzije.

srbija

29.11.2016 22:56

Demokratija cveta u EU, čak i u muzičkom programu.

MIX

29.11.2016 22:58

Bilo bi dobro da zabrane i neke domaće, nema ništa gore kad u nekim trgovačkim centrima puste Novogodišnje i Božićne pjesme i u jednom momentu kad između toga zaarluče Rozga dođe mi da vrištim,ali opet pola toga ne kupim jer samo čekam da izletim iz tog užasa,nemaju mjere ,pa još razglas takav da i radnicima krvare uši tražiš piletinu,ovaj ti daje junetinu jer te ne čuje između tih krikova Nirvanaaa,to je cajka,narodnjci su M.Ilić,Tozovac starija garda muzičara koji pjevaju ne zavijaju ko vukovi

jura

30.11.2016 04:19

Mnogi ovdje nisu shvatili poantu, kao i uvjek sa Srpske strane, nitko ne kaze da bi se zabranio Ilic, Tozovac, Cune, Hanka, itd...ali dare bubamare i ostali propali plasticni klonovi nekakve glazbe zbog koje ljudi izgube apetit na takvim dogadjanjima, zabranio bih i u Srbiji. P.S. Ruza Hrvatska od Prljavaca nema veze sa nacionalizmom, Houra u svojo pjesmi umrli majku naziva Ruzom Hrvatskom....za one mladje.