Balet na ledu
Promo
Balet na ledu

Promo

Balet na ledu, Foto: Promo

Naša publika će 06. decembra imati prilike da gleda ovaj spektakl u dva termina – od 18 i 21 čas. 

Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja sve donosi iz Rusije, potrebno je 12 časova da montira poseban led, a samo šest časova da isti demontiraju.

Za ovu predstavu koristiće čak 2.700 kilograma leda, a u snimku koji sledi polgedajte kako izgleda montiranje leda i fenomenalne scenografije za više od 40 vrhunskih plesača.

U starom ruskom maniru, sve mora da bude besprekorno, jer se među baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje. 

Čak i najiskusniji baletani i klizači tvrde da je gotovo nemoguće igrati balet na ledu, te je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome.

Balet na ledu

Promo

Balerine u vrednim kostimima, Foto: Promo

Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov.

Samo prelepi kostimi vrede više od 250.000 dolara, jer pored estetike, moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost, da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla.

Ova predstava izvođena je na svim kontinentima, a Beograd je postao nezaobilazna destinacija za ovaj jedinstveni spektakl.

Balet na ledu

Promo

Foto: Promo

Ulaznice možete nabaviti na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama i putem www.ddtickets.rs po cenama od 1.800, 2.200, i 2.900 dinara.