Policija upala u zgradu Vlade Vojvodine
Alo!
Policija upala u zgradu Vlade Vojvodine

Alo!

Policija upala u zgradu Vlade Vojvodine, Foto: Alo!

Oni su odmah počeli sa češljanjem svih sumnjivih poslova prethodne vlasti i Bojana Pajtića, a posebno će biti pregledani papiri u vezi sa malverzacijama oko Razvojnom bankom Vojvodine i slučajem „Heterlend“, u kojem su bolesna deca zakinuta za milion evra, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Prema našim saznanjima, očekuju se i velika hapšenja umešanih u ove i druge slučajeve koja će uslediti odmah nakon formiranja nove vlade Srbije. Prema saznanjima našeg lista, potpuno nezavisni policijski timovi pokupili sva dokumenta koja su potrebna za pokretanje velikih istraga u vezi sa malverzacijama bivše pokrajinske vlasti, a posebno će biti ispitani slučajevi Razvojne banke Vojvodine i dvorca Heterlend, gde su, kako saznajemo, osumnjičeni najviši nosioci vlasti iz perioda vladavine DS-a.

- Policijski timovi sve detaljno češljaju, a uskoro se spremaju i hapšenja zbog malverzacija u Vojvodini - kaže naš dobro obavešten sagovornik i dodaje da će svaki utrošeni ili nestali dinar biti proveren i ispitan.

I novi premijer Vojvodine Igor Mirović kaže za „Alo!“ da je odmah po stupanju na dužnost obrazovao posebne organe sa zadatkom da ispitaju sve sumnjive poslove.

Mirović

Tanjug Jaroslav Pap

Mirović, Foto: Tanjug Jaroslav Pap

- Sve ćemo raditi po zakonu. Ko bude kriv, odgovaraće, to je sigurno. Svaki dinar moraće da bude opravdan - tvrdi Mirović.
Prema našim saznanjima, konačno bi trebala da bude rešen slučaj „Heterlend“, u kojem su najbliži saradnici Bojana Pajtića i bivšeg vojvođanskog režima sumnjiče da su proneverili više od 150 miliona dinara namenjenih za obnovu dvorca kod Novog Bečeja, koji je trebalo da služi za smeštaj dece sa posebnim potrebama.

Dvorac Heterlend, koji je trebalo da bude renoviran pre više od četiri godine, dat je na raspolaganje bolesnoj deci, a i dan-danas je bez krova, vrata, prozora i potpuno je zarastao u korov.

Kada je u pitanju šteta nastala u aferi u vzi sa Razvojnom bankom, procenjuje se da ona iznosi na desetine miliona evra.
Kako saznajemo, policijski timovi ispituju i slučajeve: „Dandu“, „Prazna firma“, „Zobeks“, „Eco-fantom“, „Užička veza“, „Dvostruka prevara“, „Sokolac“, „Nestali pogon“, „Donji veš“, „Lager“ i mnoge druge.

Save

Komentari (18)

Luka Laban

24.06.2016 07:54

Za sve te malverzacije je bila zaduzena supruga jednog visoko pozicioniranog policajca iz Novog Sada, skolska drugarica Pajtica ! Da crnjak bude veci taj policajac je vodja radne grupe za istragu Miskovica. Zamislite kakva slucajnost ali namerna !

milos

24.06.2016 07:54

trla baba lan,da joj prodje dan...........

Lala

24.06.2016 08:45

Naprednjacka policija... Nije cudo da je u narodu policija tj. paravojska sns-a sve omrzenija.

bosa

24.06.2016 09:41

očekivali su oni takvu akciju,sklonili su sigurno dokaze.još uz to ima poslanički imunitet.e da se ukinu imuniteti ne bi smeli da se ponašaju kao da im je babo ostavio.opet će se pisati novinari otkrivaju i posle u zaborav dovremena zastarelostiza pokretanja bilo kakvog postupka.e političar je to.ništa od svega dok se ne donese zakon o poreklu imovine.

Daca

24.06.2016 13:02

@bosa - Ne lupaj!Nije nam dosta cirkusa,samo paradirate sa tim specijalcima!Na sta ste sveli ovu drzavu?!Na smejuriju I parodiju! Hajde pohapsite sve koji misle drugacije!To si Srbijo I zasluzila kad si ovom olosu dala priliku da sedne u fotelje! Dobro jutro diktaturo,dobro jutro Severna Korejo!!!

luka

24.06.2016 10:36

A ko ih je sprečavao do sada da uđu ?Vučić? Stefanović ?

Goran

24.06.2016 10:56

Kakvo zastrasivanje svih koji ne misle kao naprednjaci, odnosno bivsi radikali koji su i jedni i drugi bili izvodjaci najprljavijih radova za Slobu i Miru. Sve sto SPS i JUL nisu smeli da rade, radikali jesu i nikada za bilo sta nisu odgovarali. O brljotinama od 2012. i da ne govorim. Trebalo bi neko da im javi da oni od 2012. nisu opozicija. Ako su Pajtic i DS "odgovorni" za bilo sta, za sta su sve oni odgovorni? Za ratove i sirenje verske i medjunacionalne mrznje NIKADA nisu odgovarali.

Beslemen

24.06.2016 22:30

@Goran - Ludi sto se plasite ako niste krivi, ali izgleda da jeste.

kOŠAVA

24.06.2016 11:33

A specijalci za Autobusku stanicu i ATP Vojvodinu promašili adresu

mara

24.06.2016 12:09

Kao da do sada nisu mogli. Valjda je republicki zakon straiji od pokrajinskog,Malo nam jos pozorisne predstave daju da narodu skrenu paznju kako se lose zivi. Hleba i igara a ostalo cekajte sta ce MMF narediti.

BOJAN

24.06.2016 12:52

Znači, prvo hapsi, pa posle istražuj. Aferim

posmatrac

24.06.2016 13:03

Naslov treba da glasi " Udario lopov na lopova" , ali i ot nije lose samo treba nastaviti redom sve do "fondacije" Dragice Nikolic.

Goran

24.06.2016 13:59

Ajde cin nek ti specijalci dodju u Sabac? To ne smeju?

gocilo

24.06.2016 14:46

Ako je trebalo da se proveri zašto nije pre godinu,dve Obicna predstava za narod i skretanje pažnje od mnogo važnijjih stvari. Standard,beda,KiM ,Republika Srpska, EU i dr.

Ćikula

24.06.2016 22:24

@gocilo - Ala si pametan, pre dve godine, znaci da Pajtic sam sebe proverava. Izgleda da si i ti u tom kolu.

mara

24.06.2016 15:47

Obracun je poceo, jedva su cekali,Ako je to sto nam je trebalo spasavaj se ko moze. Mrznja i osvetoljubivost nikome nista nije donela dobro pa nece ni ovde, Urazumite se da trebate koristiti institucije sistema a ne naoruzane specijalce.Kakva ruzna slika.Ulivate strah ali ne iznenadjujem se,

milan

24.06.2016 16:26

@mara - kakav obračun? logicno je da preuzimanjem duznosti proveri prethodni finasiski saldo a policija je tu da spreci protivnike provere sta tu nije logicno

Kurčević Andrija

24.06.2016 22:16

@mara - Nije mi jasno, gde je problem ako niste krivi, posto je evidentno da ste i vi umesani u nezakonite radnje. Znaci pokralismo, ne dirajte nas..