Patrijaršija u Beogradu
Vesna Lalić
SPC investira u novogradnju

PMC inženjering printscreen

Zgrade će imati podzemne garaze, Foto: PMC inženjering printscreen

Stambeno-poslovni kompleks na 36.600 kvadrata sa 127 stanova, među kojima su i luksuzni petosobni dupleksi na vrhu zgrada, gradi se u srcu Novog Beograda, na zemljištu Srpske pravoslavne crkve koja je i investitor, zajedno sa građevinskom firmom "PMC inženjering".

Građevinski radovi započeti su u martu u Bloku 32, preko puta "Merkatora", odmah do Hrama Svetog Dimitrija. U gradskom Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, koji je izdao građevinsku dozvolu SPC-u i beogradskoj firmi "PMC inženjering DOO" kao investitorima, potvrđuju da je vlasnik zemljišta na atraktivnoj lokaciji u Bulevaru Zorana Đinđića, koje je "okupirala" teška mehanizacija, SPC, odnosno Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka.

- Da li će u okviru objekta biti mesta i za sveštenstvo ne znamo, videćemo. Inače, praksa da SPC investira u gradnju je izuzetno česta - kratko su samo poručili iz Pravne službe SPC, upitani za izgled i namenu budućeg poslovnog prostora i stanova, i naveli da "sve piše na tabli postavljenoj na gradilištu".

SPC investira u novogradnju

PMC inženjering printscreen

Planirana izgradnja i luksuznih dupleks stanova, Foto: PMC inženjering printscreen

Na tabli, osim datuma početka radova i roka za završetak od 18 meseci, navodi se i da će se kompleks prostirati na oko 36.600 kvadrata bruto, a projekat predviđa dve stambene zgrade, sa prizemljem, sedam spratova i uvučene etaže sa dupleksima iznad, kao i nešto nižu poslovnu građevinu, sa lokalima od 70 do 582 kvadrata.

Iz firme "PMC inženjering", koja je ujedno i izvođač radova, uputili su na njihov sajt, gde su navedene karakteristike budućeg kompleksa projektovanog u formi otvorenog bloka.

U dve zgrade predviđeno je 127 stanova na tipskim etažama, od jednosobnih do petosobnih, kao i moderni dupleksi na poslednjim spratovima.

SPC investira u novogradnju

PMC inženjering printscreen

Foto: PMC inženjering printscreen

- Stanovi su projektovani u skladu sa konceptom savremenog, luksuznog stanovanja, prostrani su i imaće velike ozelenjene terase sa dovoljno dnevnog svetla i prirodnom ventilacijom - navodi se na tom sajtu.

Stambene zgrade podeljene su na po dve celine sa zasebnim liftovima i stepeništima, predviđena je i podzemna garaža na dva sprata, kao i dve poluatrijumske pjacete.

Poslovni prostor projektovan je u zapadnom delu kompleksa, prema Hramu Svetog Dimitrija. U Hramu nisu znali da kažu ništa detaljnije o radovima.

- To zemljište ne pripada direktno nama, u smislu da je to naše crkveno dvorište, tako da nismo upoznati s detaljima radova - rekli su "Blicu" u Hramu Svetog Dimitrija.

Komentari (4)

Saffron

09.04.2018 13:00

Drago mi je I pozdravljam poklon za sirotinju.Nije valda da prave za neki profit?

Недељко

09.04.2018 14:48

@Saffron - Шта би радили да нису дали завет сиромаштва. Овако екуменисти морају да се задовоље скромним петосибним дуплексима.

Šojke

09.04.2018 13:06

Novobeogradjani ce se pogušiti! Takva prenaseljenost i toliki broj vozila je van svake pameti!

PETAR 1

09.04.2018 13:27

Pomozi boze.