Pop
Dušan Milenković
Pop

Dušan Milenković

Ilustracija, Foto: Dušan Milenković

Naš izvor iz Patrijaršije objašnjava da je SPC želela Ministarstvo vera, ne bi li tako pored problema s restitucijom crkvene imovine i finansiranjem crkvenih aktivnosti rešili i ostale nagomilane probleme, ali da im je s druge strane stigla klasična emotivna ucena.

- Udarili su nas tamo gde najviše boli. Smatrali smo da smo najbolje rešenje za rešavanje navedenih problema, ali su nam s druge strane odgovorili da za nas imaju veći i kudikamo važniji zadatak. Kako nam je objašnjeno, problem s verom nije toliki kao što smo mi smatrali, pošto je većina stanovnika u Srbiji pravoslavne i drugih vera. A oni svoju veru najviše troše na zdravstvene probleme. E, sad... Pošto nam je zdravstvo najgore u Evropi, zamoljeni smo da pomognemo tako što ćemo iskoristiti naše veze s bogom i molitvama pomoći da se situacija popravi. Takođe nam je objašnjeno da je to jedini način na koji nešto može da se uradi sa srpskim zdravstvom u narednih stotinak godina, koliko je potrebno za ozbijlnu reformu tog sistema. Naravno, pritisnuti ovom emocionalnom ucenom pristali smo, jer ako iko ima odgovor na „pomozi, bože“, vapaj koji redovno odjekuje hodnicima naših bolnica, onda smo to mi - otkriva naš izvor iz vrha SPC.

Nada Macura

Petar Marković

Nada Macura, Foto: Petar Marković

MACURA OTKRIVA: Postali smo meteoropate  zbog finansija

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura objasnila je zašto su stanovnici naše zemlje poslednjih godina gotovo kolektivno postali meteoropate.
Kako je rekla Macura, silni problemi među kojima su ne samo zdrvstveni već i finansijski, kao i drugi životni problemi, pretvorili su Srbe u meteoropate koje jedva čekaju da im neki meteor skrati muke.
- Klasični meteoropata pazi zbog čestih i naglih meteoroloških promena, koje utiču ne samo na raspoloženje, već i zdravstveno stanje, naročito kod hroničnih bolesnika. Ali kod nas je došlo do promene. Današnje meteoropate pate zbog potrebe da nas zvekne neki poveći meteor, koji bi nam skratio sve muke, među kojima su one zdravstvene još i najmanje. A znate kako se kaže - ako nešto veoma jako želite, to će vam se i destiti. Zato, ako niste među takim meteoropatama, odnosno, ako ne želite da vas meteor metodom „pravo u razdeljak“ reši takvih tegoba, preporučujem da se obučete slojevito, unosite što više tečnosti i lagane hrane, te smestite u neku pećinu dok ne prođe opasnost - rekla je za „Alo!“ Macura.

 

Vojislav Šešelj

Tanjug/Rade Prelić

Vojislav Šešelj, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Šešelj: Ne podržavam Vučića, nego Vučića!

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da nikada neće podržati Aleksandra Vučića, ali da će uvek davati maksimalnu podršku Aleksandru Vučiću, te da tu nema ničega čudnog.
- Svako ko misli da mogu na bilo koji način da podržavam Aleksandra Vučića, koji je otišao iz SRS, ima opasan problem s pameću! To je ne samo nemoguće, već i potpuno nenormalno! Ja ne podržavam i nikada neću podržavati ovog Aleksandra Vučića, ali ću uvek biti tu za Aleksandra Vučića kakvog poznajem. Ako ode u Rusiju, to je Aleksandar Vučić kog podržavam, a ako putuje u Brisel, onda nema šanse da podržim Aleksandra Vučića. Aleksandar Vučić ili Aleksandar Vučić, tu dileme neka - nikada Aleksandar Vučić i uvek i svuda uz Aleksandra Vučića - objasnio je Šešelj.

OVO SU IZMIŠLJENE VESTI KOJE SLUŽE SAMO ZA ZABAVU

 

Komentari (7)

Samo sekularno

29.05.2016 09:38

O čemu se ovde radi, pod kojim brojem je bila crkvena lista na glasačkom listiću?

momazver

29.05.2016 10:23

Pročitah i smrznuh...se. Emotivno. Čudi me da ni Crkva NE VIDI da Država NE ŽELI rešavanje restitucionih problema,niti će se ikad ISKRENO zalagati za njihovo rešavanje. Zašto je to tako, drugo je pitanje.Znam za 2 slučaja povraćaja poprilične imovine,koja je odmah prepolovljena.Ali,ono ispod žita, da se ne zna..Drugu polovinu kao zaradjenu *nagradu*/dil/ dobili su podmazani šrafovi državnog aparata koji su je odradili.Dakle ima se, može se i plati se!

baba roga

29.05.2016 11:04

@momazver - više im odgovara ministarstvo saobraćaja.

Jasna Simonovic

29.05.2016 10:55

SJAJNO! DA, MINISTARTSVO ZDRAVLJA JE NAJPREČE...IZ NJEGA TREBA DA IZNIKNE LEGALNA FARMACEUTSKA INDUSTRIJA I EKONOMSKI BOLJITAK, A TIME I ZDRAVLJE ...POMOZI BOŽE PRAVOM MINISTRU ZDRAVLJA DA ZNA ŠTA RADI ZA DOBROBIT SVIH

zbunjena

29.05.2016 12:51

Jesmo mi sekularna drzava ili nismo?!?Ako jesmo, sta crkva trazi u vladi ili bilo kojem drzavnom organu?!?Izvinite, ja sam inzenjer telekomunikacija sa naucnim zvanjem, ali,nikada necu pristati da mi bilo koji svestenik uz njegovo puno ljudsko uvazavanje deli radio-frekvencije i bavi se poslom za koji nema znanje niti je po Ustavu moguce.Gde smo to videli?!?Ovo sta se desava je kraj zdravog razuma.Da sam samo boljeg zdravstvenog stanja, ni sekunde ne bih ostala ovde.Zalosno ali isrinito!

koja

29.05.2016 13:49

Znači prelazimo na lečenje molitvama.

milan

29.05.2016 14:26

kaka crkva pa nisu oni ucestvovali na izborima sta oni traze gomila neradnika manipulatora bludnika prodavaca magle tajkunski orijentisani neplacaju obaveze drzavi struju vodu poreze imaju vozni park bolji od amerike debele nobčanike i račune drzava u drzavi