Trudnoća, trudnica
Profimedia.rs
Doktor Lekar
Lekari kažu da do sada nisu imali susret sa ovakvim pacijentom, Foto: Profimedia

Jedan 52-godišnjak iz Indije se šest meseci neprestano žalio da oseća kako mu se nešto pomera u stomaku, a potom je došao do zaključka da je ostao u drugom stanju. Iako ga je porodica dugo uveravala da ne može da bude u drugom stanju, ovaj je to odbio da prihvati i počeo je da se i ponaša kao trudnica.

Pošto više nisu mogli da ga slušaju, članovi porodice su ga smestili u psihijatrijsku ustanovu.

Ostajao bi u krevetu da se odmori i nekoliko meseci je izbegavao naporan rad, odbijao je određenu hranu i tvrdio da pati od mučnina. Po dolasku u psihijatrijsku kliniku u Kozhikodi, priznao je da je imao seks s drugim muškarcem i da je dete začeto tokom tog odnosa. Iznenađeni doktori obavili su nekoliko testova koji, međutim, nisu otkrili ništa neobično.

- Nikad se još nismo susreli s ovakvim slučajem. U mladosti se češće upuštao u homoseksualne odnose što je verovatno doprinelo njegovim uverenjima. Međutim, njegova homoseksualnost nije bitnije uticala na njegov brak. Obično vidimo sindrom "muških trudnica" kod nekih budućih očeva koji pokazuju određene simptome trudnoće poput mučnine, dobijanja na težini ili problema sa spavanjem kad njihove partnerke zatrudne - rekli su doktori.

Zanimljiov je da doktori kod ovog muškarca nisu ustanovili ni depresiju, ni halucinacije niti poremećaj ličnosti. Za sada mu je propisana terapija i nalazi se pod stalnim lekarskim nadzorom.

Komentari (3)

milan

13.02.2016 08:16

Bilo mu je lepo pa je hteo to da produzi.

Dragan,Niš

13.02.2016 11:18

Ovaj slučaj je kao iz vica: Otišao Muja kod doktora i požalio se na mučninu ,povraćanje i izrazio sumnju da je u drugom stanju.Doktor ga uverava da je to nemoguće.Kako nemoguće, pita ga Muja?Pa nemoguće jer nemaš matericu ,čoveče!!Au doktore toga sam se i plašio,znači vanmaterična trudnoća!!

zoran

14.02.2016 16:03

DA SE TRUDIO TO JE PRIZNAO ALI TRUDAN NIJE OSTAO...ZACECE PREKO ,,AUSPUHA'' NIJE DO SADA ZABELEZENO CAK NI KOD ,,LEPSEG POLA''