Spavanje San
Profimedia
spavanje gaće

Profimedia

Skinite odeću sa sebe i spavajte bez stresa, Foto: Profimedia

Dokazano je da je zdravije spavati kao od majke rođen nego okovan lastišima pidžama. Priznaćete, makar sami sebi, da je fenomenalan osećaj izležavati se u krevetu bez ijednog komada odeće. Evo sedam razloga da se večeras razgolitite.

Nema nesanice

Lekari preporučuju spavanje bez garderobe jer je dobro protiv nesanice.

Pospešuje cirkulaciju

Čak i najudobniji veš pogoršava cirkulaciju i ograničava delove vaskularnog sistema, a sve to može dovesti i do proširenih vena.

Poboljšava odnos sa partnerom

Kontakt kože o kožu poboljšava lučenje oksitocina i korisno je za ljubavne parove. Ako oboje spavate goli, formirate senzualniji i poverljiviji odnos. Parovi koji spavaju bez odeće pre će spontano početi da vode ljubav od ljubitelja pidžama.

Smanjuje stres

Spavanje bez garderobe na sobnoj temperaturi pomoći će telu da smanji nivo kortizola, hormona stresa, koji je odgovoran za brojne poremećaje - visok krvni pritisak, visok nivo holesterola, loš san, povećanje apetita, hormonski disbalans, slabljenje imunog sistema.

Usporava starenje

Kada je temperatura u sobi viša od 21 stepen, usporava se lučenje melatonina i hormona rasta, koji su najvažniji hormoni protiv starenja. Melatonin se bolje oslobađa kad spavate u totalnom mraku, što blago hladi vaše telo, a upravo je oslobađanje hormona rasta jače kada se smanjuje telesna temperatura.

Bolji kvalitet kože i kose

Korisno je za vaše lojne žlezde, jer koža može da diše i da se ne pregreva.

Kvalitetniji san

Spavanje bez garderobe omogućava koži da se ohladi i sačuva je od pregrevanja, zbog čega san postaje dublji i opušteniji.

Komentari (3)

Vuk

28.07.2017 12:16

Ja ne mogu da vjerujem sta procitah. Da li je moguce pisati ovakve gluposti?

Сале

28.07.2017 13:39

Е вала глупости мајко моја.

Buzdovan

28.07.2017 16:47

Lepo je spavati go, ali na novom duseku i na novoj posteljini. Nije preporucljivo da to radite na starom duseku koji je pun grinja, koji mogu lako i bez problema da se uvuku u vase pore i da izazovu razne infekcije na vasoj kozi. Toliko od mene.