Bez krova nad glavom:  Zoran  Matić
facebook
Bez krova nad glavom:  Zoran  Matić

facebook

Bez krova nad glavom: Zoran Matić, Foto: facebook

On tvrdi da je advokat Milica Đurković iz Beograda jakim vezama u sudu i bez dokaza izdejstvovala da ih izbace na ulicu, a stan odmah posle toga iznajmila Kinezima! Suočenje Zoranove supruge Rade Marković Matić, na koju se vodi stan, i advokata Milice Đurković, koja joj osporava vlasništvo, zakazano je za danas u Privrednom sudu u Beogradu, posle čega sud treba da donese konačnu odluku da li porodica vatrogasca-spasioca može da se vrati u stan.

- Spremna sam za suočenje na sudu, ali advokat Milica Đurković ne sme da me pogleda u oči! Tvrdi da se previše emotivno istrošila i da ne može da se sretne sa mnom. Izbacila nas je pomoću privatnog obezbeđenja i asistencije policije, zbog čega sam imala srčani napad i završila na VMA. Neverovatno je da se žena koja nam je otela stan posle svega poziva na emocionalni šok! Sud ne ceni gomilu dokaza koje smo priložili i odbija veštačenje koje bi dokazalo da advokatica nije platila stan iz kojeg nas je izbacila. Već četiri godine smo podstanari, a imam overen ugovor da sam jedini i isključivi vlasnik stana! - tvrdi Rada Marković Matić, službenik u Narodnoj banci Srbije.
Ona kaže da ih na sudu prave ludima, dok advokatica pokušava finansijski da ih iscrpi i tako ih natera da odustanu od stana.

- Ostali smo na ulici u velikim dugovima i kreditima! Đurkovići nas psihički maltretiraju, a Milica koristi svaku priliku da nas ponizi govoreći: „Mi smo akademski građani! Ne može jedan vatrogasac da bude bitniji od nas“. Na sudu je zastupa sin, advokat Bojan Đurković, koji mom suprugu od iseljenja uplaćuje na tekući račun po 20 dinara! Otkud mu podatak kao što je broj tekućeg računa? I šta hoće time da postigne? Da pokaže kako nas, tobože, pomaže ili da nas isprovocira? Posle svega što smo preživeli nećemo odustati dok se ne vratimo u svoj stan - kaže Rada Marković Matić.

Drama porodice Matić počela je 14. novembra 2012. godine, kada je policija provalila u njihov stan i izbacila ih napolje u prisustvu sudskih izvršitelja i privatnog obezbeđenja Đurkovića. Policija se brutalno obračunala i sa građanima koji su došli da ih podrže, pa je privela i desetak njih.

- Stan je bio u grubim radovima kada smo ga 1999. godine legalno kupili od „Inženjering prometa“ za 72.000 maraka. Uložili smo još 16.000 maraka za sređivanje, a uselili smo se 2001. godine. Milica je ostala dužna 92.000 maraka Stambenoj zadruzi „Pobeda“, za koju je svojevremeno radila - kaže Zoran Matić, koji svakodnevno stavlja život na kocku. Vatrogasci kažu da je u Lazarevcu sa dvojicom kolega evakuisao celu stambenu zgradu kada su narkomani podmetnuli požar i spasao ih sigurne smrti.

Milica Đurković

printskrin youtube

Milica Đurković, Foto: printskrin youtube

 

„To je šuplja priča“

Advokat Milica Đurković tvrdi da u rukama ima presudu Privrednog suda da je vlasnik stana. - To što Matići pričaju je šuplja priča! Prodavac od koga su oni kupili stan nije bio vlasnik, a Stambena zadruga „Pobeda“ je od 1995. imala sudsku zabranu da bilo koga uvede u posed. Ja nisam znala da je u stanu policajac, sve dok nisam otišla tamo. Tek su mi na izvršenju rekli: „Ovde su zvali sa svih strana da urgiraju za vatrogasca“. Ja sam svoju karijeru gradila bez eksponiranja, a ovaj spor traje godinama zato što kao advokat nisam ušla ni u jedan kabinet! - kaže advokat Milica Đurković.

Komentari (21)

Dragan Nis

28.06.2016 09:29

Ucestvovao sam u gradnji jednog objekta u centru Nisa koji je srusen u NATO bombadovanju. Jednom presudom su mi oteta 2 stana i neposredno nakon toga sudija je otisla u invalidsku penziju kao mentalno boltalno bolesna osoba a moje zalbe upucene visim instancama su odbacene i sada cekam jos resenje ustavnog suda pa da krenem put Strazbura

unisten

28.06.2016 09:40

@Dragan Nis - Put do Strazbura je dug i mukotrpan treba docekati to, jer u Strazbur se ide kad se iscrpe svi pravni lekovi kod nas a kako nam je sudstvo to traje godinama i decenijama. Ko ima srece da prezivi i sve to isfinansira stigne i do Strazbura ko ne ostane bez icega jos debelo i zaduzen i unisten. Pravda je dostupna al samo za one koji imaju novca...

sj

28.06.2016 09:43

@Dragan Nis - akademski građani bez etike i morala i "beznačajni" vatrogasac koji spašava živote ljudi, bori se se za svoju porodicu ali nije obučen za prljavu borbu na koju je prinuđen da vodi.

SS

28.06.2016 09:57

@Dragan Nis - Katastofa šta se događa u jednoj pravnoj državi, pod hitno treba reformisati pravosuđe da se ovaj organizovani kriminal već jednom zaustavi.....

ana

28.06.2016 10:50

@Dragan Nis - rtekli su kad su im dizali plate da ce sve ici brzoa najobicniji radni spor traje 5 do 8 godina., Spustaj to rasteruj bbagru i ponovo pozivati 1 po 1. oligrafski sistematki obavezan da je 1 x godisnje a kazzne drasticne.

DjordjeM

28.06.2016 09:54

Strašno!!! Nadajmo se da će pravda biti dostižna, da će se porodica vatrogasca vratiti u svoj stan koji legalno poseduju i da će odgovorni odgovarati za nezakonite radnje koje su izvršavali!!!

san

28.06.2016 11:00

@DjordjeM - sta drzavi vise treba vatrogasac spasioc ili advokat otimac...

Buljavajelena

28.06.2016 10:19

Strasno sta se u nasoj drzavi desava...dokle vise...kada ce pravda izaci na videlo

ana

28.06.2016 10:47

"urbana" treba da zna da usu pred sudom svi isti i da bismo dali 100 takvih "akademskih"(makadamskih) pre nego 1 vatrogasca.

rm

28.06.2016 14:36

@ana - nismo isti, novac i moc su glavni aduti na sudu a ova gospodja demostrira silu samim vodjenjem onolikog privatnog obezbedjenja...

vatrogasac

28.06.2016 16:16

@ana - Samo da jij ne zatreba vatrogasac pa da mora da pozovr vatrogasce spasioce da intervenisu...

Pedja D.

28.06.2016 14:36

Nije mi jasno zasto ministar policije i ministar pravde cute po ovom pitanju? Vec dugo sve traje,u dokazima koliko sam pratio ima falsifikovanih dokumenata sto je lako proverljivo? Ko stiti advokate otimace i sudije koje zatvaraju oci na to?...jer Matici nisu jedini slucaj u Srbiji!!!!!

pobeda

28.06.2016 15:45

@Pedja D. - Stiti ih neko debelo, niko nece da izvestaci sta su i koliko platili ovi Djjurkovici, prikrili su anekse ugovora koje su potpisivali o izgradnji stana a da to nikada nisu ni uplatili...presuda na koju se pozivaju nema nikakvo pravno dejstvo na porodicu Matic ali koga to zanima niko nece da preispita i izvrsi reviziju ovog slucaja koji je sraman za Srpsko sudstvo...Firme su u stecaju i kako rece ova ,,sila od advokatice,, vatrogasac je tu samo koletarna steta..a.to sto je radila u sz pobeda 90-ti

mara

28.06.2016 16:02

@Pedja D. - zar nijo ovo ona slika sa iseljenja, gde gospodja advokatica poziva bataljon da iseli ovi casnu porodicu Matic... postoji i vide zapis na jutjubu.

Anica

28.06.2016 17:24

Ovo nije smelo da se dogodi u jednoj pravnoj drzavi...ovaj coven vatrogadac spasioc je na silu izbacen iz svog stana i 4 godine je na ulici...zastoooo

nesa

28.06.2016 18:13

@Anica - Castan i posten covek na ulici,pa to nigde nema. pravda na kraju mora pobediti,i ova porodica da dobije sta joj je oteto.

saska

28.06.2016 17:59

Podrska porodici Matic!

nemapravde

28.06.2016 18:18

Ne bi me čudilo da se advokatica na sudjenju pojavi sa fantomkom. To je taj nivo.

Slavoljub

28.06.2016 19:32

Pravo i pravda ponekad nisu isto. U ovom slučaju i u svim ostalim bi to moralo da bude isto. Molim nadležne da u razumnom roku (ne za mnogo godina) okončaju spor na osnovu SVIH postojećih dokaza. Ko je plaćao porez na imovinu, komunalije, električnu energiju sve te godine od izgradnje stana do spornih dešavanja ? Molim državu da pokaže da postoji za sve svoje građane a ne da su neki JEDNAKIJI od drugih.

komsija

29.06.2016 12:04

@Slavoljub - Od prvog dana placali Matici, ljudi su tu ziveli godinama od prvog dana , dovrsili stan sami i ziveli u mirnoj drzavini dok nisu na silu izbaceni i iseljeni i evo vec 4 godinu na ulici iako su vlasnici stana sa overenim ugovorom...

posredno

30.06.2016 15:50

@Slavoljub - sto neko malo ne istrazi sta ova porodica sve poseduje u Srbiji...