Žica instalacija struja
Profimedia
Vatrogasci Vatrogasac Požar
Dragan nije čekao vatrogasce, Foto: Profimedia.rs

Dragan je, srećom, video, da gore dva automobila njegovih komšija i da vatra sve više prelazi na kuću. Za to vreme su Nebojša, njegova supruga Bijana i njihovi petogodišnji blizanci Veljko i Vasilije spavali ni ne sluteći da im je život ugrožen.

- Razmišljao sam kako da ih probudim, da se ne uguše u dimu. Probio sam se kroz plamen prema vratima i krenuo da pozvonim, ali sam se u trenutku setio da mi je komšija rekao da je skinuo zvono jer mu je bilo prebučno. Virile su samo žice, zamotane izolir-trakom. Vatra se sve brže širila. Srećom pa ponešto znam o elektrici, tako da sam nekako uspeo da skinem izolaciju i spojim žice. Kada sam čuo gromoglasno zvono, laknulo mi je - kaže heroj Dragan koji je kobne noći dok je gledao televiziju u svojoj kući čuo eksploziju a zatim video da kod komšija gori vatra.

Odmah je probudio suprugu i rekao joj da zove vatrogasce, ipak, on nije hteo da ih čeka već je prošao kroz vatrenu stihiju do komšijskih vrata.

- Kada sam ih probudio, vratio sam se u svoju kuću, probudio sina i zajedno smo počeli da gasimo požar - kaže Dragan.

Mitrovići su još u šoku i kažu da hrabrost komšije Dragana nikad neće zaboraviti. Mitrovići nemaju ni pretpostavku ko bi i zašto mogao da im, sat nakon ponoći, zapali dva automobila koja su bila parkirana na pola metra od gasnog seta i ispred ulaza u kuću. Nebojša veruje da bi se njegova porodica i on ugušili da ih Dragan nije probudio jer su svi spavali čvrstim snom.

- Došao sam s posla iz noćne smene i legao u dnevni pboravak i tu zaspao, dok je žena sa decom spavala u drugoj sobi. Odjednom me je trglo zvono. To zvono koje je već bilo na kući kada sam je kupio, toliko je bučno, da sam morao da skinem šalter i stavim ga van funkcije. Na spoljnom zidu ostale su samo žice, pomoću kojih je moj komšija, kada je kroz svoj prozor ugledao vatru uspeo da nas probudi - kaže Nebojša.

On kaže da je kuhinjski prozor već gutala vatra i da se soba punila dimom. On i supruga su decu izneli na vrata od terase i tako ih prebacili kod komšija jer na prednji deo kuće nisu ni mogli da izađu.

Komšije su brzo došle da pomognu u gašenju požara a uskoro su stigli i vatrogasci. Srećom, vatra nije stigla da se proširi do gasnog seta inače bi sve nestalo u eksploziji.

Komentari (3)

dorcolac

01.12.2015 03:21

Hrabri komsija spojio 2 zice i ukljucio zvono? Nemojte zezati. Mogao je za to vreme da upadne u kucu - razbije vrata i spase porodicu. A zamisli da zvono nije radilo, sta onda? Budalastina!

Zoran - Tico - Tico

01.12.2015 08:22

Kao što "dorćolac" kaže nešto ne štima u priči ili nije dobro koncipirana. Ili je kuća tako projektovana da je pravi problem steći uvid u nevolje, koje mogu da je zadese. Uostalom i komšija je mogao da spava ili bude otsutan. A, kad je već bio tu, možda ima i neki podatak o paljevini, neku sitnicu, neki maglovit kadar, nešto skromno od čega bi se počelo. Samozapaljenje dva auta istovremeno? Malo teže! Al' dobro. Važno je da su ljudi živi i zdravi!

PLEMENITOST

01.12.2015 10:09

Jako interesantni komentari.Samo sto nisu popljuvali coveka.Sramota i bruka.On jeste spasao ljude.On je uradio veliko delo a ova gamad ovde traze dokaze.. Hoce selfi.. Sram vas bilo.