Novi (Marko Somborac) i stari predsednik republike
S. B.
Novi (Marko Somborac) i stari predsednik republike

S. B.

Novi (Marko Somborac) i stari predsednik republike, Foto: S. B.

"Jedini imam plan overen od MMF i Svetske banke kako da podignem Čivijadu na viši nivo. Imam oko 800 zainteresovanih investitora, vaše je samo da izgradite halu, fabriku... gradonačelnik iz budžeta da obezbedi 10.000 evra za svako radno mesto, a pelene za radnike su gratis - i idemo u bolju budućnost", poručio je Marko Somborac, novi predsednik Čivijaške republike.

Somborac je odlučio da posle kratke premijerske, vrati funkciju predsednika u Čivijašku republiku.

"Najveća vlast će, ipak, možda, otići od premijera ka predsedniku, tako da vraćamo predsedničku funkciju. Sada ćete imati predsednika koji ne peče rakiju, ne šeta kučiće, ne tvituje, već samo radi - kao na primer ja. Pronašao sam i strateškog partnera za Čivijadu koji će je podići na viši nivo. Ne mogu baš sve da vam otkrijem, postoji i klauzula o poslovnoj tajni", dodao je Somborac.

Odlazeći premijer Zoran Kesić teška srca se oprostio od Čivijaša.

Karneval u Šapcu

S. B.

Karneval u Šapcu, Foto: S. B.

"Nije moje da se hvalim, ali nije bilo hrabrijeg, ozbiljnijeg, poštenijeg i – gledajući novog kandidata, lepšeg premijera nego što sam to bio ja. Na vama je da sudite o mom mandatu, svi ste svesni koliko živite bolje, koliko se osećate lepše, zdravije i mlađe", izjavio je Kesić.

Somborac i Kesić samo su deo jedne šire istorijske priče koja traje skoro pola veka.

Njihovi prethodnici bili su Branko Ćopić, Mija Aleksić, Nela Eržišnik, Vlada Bulatović Vib, Milan Lane Gutović i mnogi drugi.

Belosvetski vašar humora i satire Čivijada održana je 48. put, a svi koji su u Šabac došli da osete čivijaški duh to su učinili "na sopstvenu odgovornost", kako i piše u jedinstvenom pasošu ove republike.

Karneval u Šapcu

S. B.

Karneval u Šapcu, Foto: S. B.

Tokom trodnevne manifestacije grad se pretvorio u šarenu lepezu, kroz centralne gradske ulice prodefilovali su karnevali u kojima je bilo oko 2.000 učesnika. Karnevalske trupe sa raskošnim kostimima stigle su iz 14 zemalja.

Odigrana je i tradicionalna fudbalska utakmica između političara i novinara gde se reuzultat znao posle izvođenja penala.

Slavili su novinari rezultatom 2:1. Političarima nije pomoglo ni pristrasno suđenje, pa su i narednu utkmicu izgubili od konobara 5:3.

Iako je proglašenjem predsednika Čivijaške republike, zvanično završena Čivijada, mir u grad se neće vratiti još najmanje sedam dana. U međuvremenu, počeo je čuveni Malogospojinski vašar koji svake godine poseti više do 100.000 ljudi.

 

Komentari (1)

Vera

17.09.2016 22:31

Neki vole predsednika koji peče rakiju, šeta kučiće kako izvoleste reći gospodo...Mnogima od nas je žao što se ovde vlast menja samo kad je Čivijada, ali i mi smo deo ovoga grada, pa bismo molili da to imate u vidu kad pominjete "predsednika koji peče rakiju"...Ipak, neka je sa srećom, ko zna, možda se i nama posreći jednom...P.S. Mislim da će" peći rakiju" i narednih pet godina:) U svakom slučaju - srećno i berićetno, čestitam...