Sočna baklava bez kora
Bakina kuhinja
Sočna baklava bez kora

Bakina kuhinja

Sočna baklava bez kora, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

2 jaja
12 kašika ml. oraha
20 gr seckanih oraha
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
12 kašika mleka
12 kašika griza
12 kašika ulja
4 kašike šećera
50 gr suvog groždja

Sirup:

500 gr šećera
1 limun
1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa četiri kašike šećera, dodati sve navedene sastojke i peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Kolač izvaditi i ohladiti. Ohlađen kolač iseći na kocke. Šećer za sirup skuvati i ušpinovati i na kraju dodati isečen limun. Ohladiti i preliti kolač sirupom.

Komentari (3)

Dora

13.08.2017 11:30

A koliko vode ide u sirup?

zlica

14.08.2017 17:49

@Dora - ne ide voda. da ide napisali bi

Vera

13.08.2017 17:24

moja mama je pravila ovaj kolac a zvao se " Ravanija". Recept nasla u tadasnjoj " Ekspres politici". Ukusan i socan.