Srpska napredna stranka SNS Logo
sns.org.rs
Srpska napredna stranka SNS Logo

sns.org.rs

Foto: sns.org.rs

Takvom stavu je prethodio niz saopštenja i razmirica između ove dve stranke u kojem su naprednjaci, između ostalog, pomenuli "lažne demokrate i moderne fašiste", a DS je nakon toga zatražio izvinjenje.

"Građani godinama čekaju izvinjenje od onih koji su ih brutalno opljačkali, koji su razorili sve institucije, koji se i danas trude iz petnih žila da Srbiju omalovaže na svakom ćošku, lažući po stranim ambasadama i državama protiv svoje zemlje, a svakoga ko se usudi da drugačije misli, govori i dela omalovažavaju sa neviđenim prezirom na ovim prostorima", navedeno je u saopštenju SNS.

Naprednjaci su poručili demokratama "koji su javno pozvali svoje članove da glasaju za one koji su tukli građane po ulici samo zato jer žele svoja prava, oni koji su pre, tokom i nakon kampanje sramno vređali nacionalne zajednice u Srbiji da njihovo 'izvini' ne može da poništi sve laži, sramotu i mržnju kojom obasipaju Srbiju".

"Ne tražimo da se Aleksandar Vučić izvini nama, jer mi smo na njegovu mržnju, uvrede i verbalno nasilje navikli. Zahtevamo da se izvini svim onim ljudima čije su porodice stradale od fašizma, jer je njegova stranka ovakvim relativizovanjem tog pojma pokazala da ne shvata ni koliko zlo je fašizam, ni koliko su naši građani stradali boreći se protiv njega", navedeno je u saopštenju DS-a.

Komentari (1)

andri.slobodan@gmail.com

26.05.2016 09:45

STA HOCE TAJ NADUVANI RUZIC...isjljucite ga vec jednom iz partije...hoce vlast i novce...