Spavanje
Profimedia
Spavanje

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Svi sanjaju. Snovi mogu biti divni i umirujući, da prosto ne želimo da se probudimo, ali ima i onih strašnih, zbog kojih se budimo kao da nas je neko premlatio.

Kakvi god da bili, stručnjaci kažu da snovi nisu beznačajni i da za njih postoje objašnjenja.

Naime, snovi su često proizvod naše podsvesti, tako da ih treba ozbiljno shvatiti i rastumačiti. Ukoliko sanjate ovakve snove, vaš mozak pokušava da vam pošalje signal.

Neko vas juri

Ukoliko sanjate da vas neko juri, to znači da se nalazite u situaciji koja je emotivno opasna i ovaj san vam je znak da nešto treba da uradite povodom toga. Naime, možda se tokom dana osećate nervozno, anksiozno ili vam je krivo što se nešto odvija u pravcu u kom vi ne želite. Ako vas juri stranac, znači da ste u potrazi za razrešenjem nekog problema. Ako vidite osobu ili živitinju koju možete da zapamtite, njihov izgled može da vam kaže nešto o vašoj stvarnosti.

Padanje

 

Sigurno ste bar jednom sanjali kako padate sa velike visine. Bake kažu da ste, ako se u tom trenutku probudite, za dlaku izbegli smrt. Međutim, istina je daleko od toga. Ovakvi snovi znače da ste izgubili kontrolu nad nečim u životu ili da ga zapostavljate. Zapitajte se gde ste "izgubili konce", i vratite se u normalu.

Kasnite

Ukoliko imate običaj da sanjate da kasnite, to znači da premalo vremena posvećujete sebi i da ste podsvesno u panici da vam život "izmiče", a da vi ništa ne možete da uradite povodom toga. Ovaj san je signal da morate da povučete ručnu i nađete vremena za ono što volite i što vas opušta.

Goli ste

Mnogi ljudi sanjaju da su se pojavili u javnosti kao od majke rođeni. To može da znači više stvari. Za početak da ste ranjivi i anksiozni i da stalno strepite od tuđe osude. Takođe, može da bude signal da želite da se istaknete u društvu, ali se snebivate na javi. Postoji i verovanje da, ako sanjate da ste se sami obnažili u snovima, da pokušavate da okrenete novi list u vašem životu, ali i da bolujete od nečega.

Ispadanje zuba

U narodu postoji verovanje da ukoliko sanjate da vam ispadaju zubi, neko blizak će vam umreti. Međutim, stručnjaci tvrde da ovo ustvari znači da ste izgubili poverenje u sebe i savetuju da na tome podhitno poradite.