Edvard Snouden
Profimedia
Edvard Snouden

Profimedia

Edvard Snouden, Foto: Profimedia

"Novi zakon 'Velikog brata' neopravdano krši prava ljudi i ne bi trebalo da stupi na snagu", napisao je Snouden na Tviteru, koji je pobegao iz SAD posle otkrivanja američkog programa prisluškivanja.

Prema njegovim rečima, masovno nadgledanje nije uopšte dobro. "Zakon će koštati Ruse, a neće im poboljšati bezbednost", ocenio je Snouden.

Ruski parlament usvojio je u petak niz kontroverznih antiteroristčkih amandmana koji su izazvali zabrinutost među aktivistima za ljudska prava.

Među izglasanim amandmanima u ruskoj Dumi nalazi se uvođenje zatvorske kazne za neprijavljivanje teškog zločina, i povećanje broja krivičnih dela za koje mogu da odgovaraju i maloletnici i od 14 godina.

Jedan amandman nalaže telekomunikacionim kompanijama da čuvaju 12 meseci podatke o pozivima i šest meseci o porukama, mera koja bi mogla da odnese gotovo svu dobit tih kompanija.

 

Komentari (1)

OTAN

25.06.2016 22:21

Kakav je luzer taj snouden.Pobegao od navodnog "velikog brata" sa zapada,da bi tom istom "bratu" pao u zagrljaj na istoku ! Valjda je sada shvatio gde se obreo. Neka sam kusa svoj boršč koji je sebi zakuvao!