Šnicle u belom saftu
Bakina kuhinja
Šnicle u belom saftu

Bakina kuhinja

Šnicle u belom saftu, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1 par pilećih grudi
4 čena belog luka
1 kašika začina
biber
1 -2 kašike kisele pavlake
malo origana
malo senfa
peršunov list
ulje
1 mala kašičica brašna 

Priprema:

Meso iseći na šnicle i blago izlupati, posuti začinom i belim lukom kao i biberom. Sipati u šerpu malo ulja staviti šnicle dodati malo vode i dinstati dok ne omekšaju.

U činiju staviti jednu do dve kašike pavlake u to dodati mali senfa i brašno sve dobro izjednačiti i dodati i razmutiti u meso. Probati na ukus ako je potrebno posoliti dodati origana i peršunovog lista seckanog. Kao prilog ja sam dodala dinstano povrće savršenstvo ukusa.

Tagovi