Jelena Stevanović
M. Metlaš
Jelena Stevanović

M. Metlaš

Jelena Stevanović, Foto: M. Metlaš

Srpska reprezentativka koja je pre nekoliko dana bila značajan deo tima koji se okitio titulom šampiona Evrope još kao dete je obećala sebi da će se popeti na čuveni balkon gradske skupštine u Beogradu, i na kraju je u tome i uspela.

Suze zbog himne

Najupečatljivija slika sa dočeka zlatnih srpskih odbojkašica bila je kada su devojke tokom pevanja himne „Bože pravde“ plakale kao kiša.

- Prvi san mi je bio da se popnem na balkon, a drugi da na nekom velikom takmičenju osvojim zlato i da se peva himna „Bože pravde“. Eto, sve mi se dogodilo ove godine u Bakuu i presrećna sam. Takođe, nestvaran je osećaj kad ovde u Beogradu zajedno s ovoliko divnih ljudi pevate himnu, zbog čega niko od nas nije mogao da sakrije suze - kaže Jovana.

- Neverovatan je osećaj popeti se na ovaj balkon i pozdraviti narod. To nema niko osim nas i ovo predstavlja san svakog srpskog sportiste - kaže Jovana i otkriva jednu neobičnu priču:

- Kad sam bila baš mala, recimo da sam imala 10 godina, od kume sam na poklon dobila snežnu kuglu u kojoj se nalazi Skupština grada Beograda. Tada sam obećala sebi da ću se jednom popeti gore. To je bio moj san, ka čijem sam ostvarenju stremila svakog dana. Kugla mi je bila pored kreveta i davala mi motiv da nastavim s radom, da bi se na kraju sve isplatilo.

Mnogim sportistima je dovoljno da jednom osvoje medalju na velikom takmičenju, ali Jovani Stevanović ni srebro na Olimpijskim igrama nije bilo dovoljno za to.

- San o penjanju na balkon je trebalo da ostvarim prošle godine posle OI u Riju, ali je tada, hvala bogu, bilo mnogo srpskih sportista koji su osvojili odličje, pa smo svi zajedno bili na bini ispred Skupštine. Upravo tada smo se devojke i ja bukvalno zaklele jedna drugoj da će baš ovo EP biti takmičenje posle kojeg ćemo se popeti na Balkon. Obećanje smo ispunile, a sledeća želja je zlato sa Svetskog prvenstva - ističe Jovana Stevanović.



 

Jelena Stevanović

M. Metlaš

Jelena Stevanović, Foto: M. Metlaš

Ponosni tataPlavi

Jovana Stevanović je, inače, ćerka nekadašnjeg fudbalera i trenera Partizana Gorana Plavog Stevanovića, od koga je i pokupila pobedničke gene.

- Tata je krenuo s osvajanjem trofeja, pa je meni ostavio da nastavim tu tradiciju - kaže kroz smeh Jovana.

 

Vauu, moj prvi poster

Jovana Stevanović oduševila se posterom srpske reprezentacije koji je naš list juče poklanjao svojim čitaocima.

- Vauuu, ovo je moj pvi poster. Eto, i to sam doživela. Još jedna velika stvar za mene. Hvala vam mnogo, prijatno ste me iznenadili - poručila je Jovana.