Sneg Zima Pada sneg
Profimedia
Sneg Zima Pada sneg

Profimedia

Padavine od ponedeljka i u nižim planinama, Foto: Profimedia

Prijatno toplog vikenda, u ponedeljak stižu kiša i sneg! Prestanak padavina i manje otopljenje, po prognozama meteorologa, očekuje se od četvrtka.

Danas i sutra, kako kažu u “Meteosu”, smenjivaće se oblaci i sunce, ponegde će biti i sumaglice, ali će u celoj zemlji preovlađivati uglavnom suvo sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 do 17 stepeni. Već od ponedeljka očekuje se zahlađenje, a od snega će se zabeleti i niže planine!

- U nedelju po podne naoblačenje sa kišom stiže iz dva pravca - najavljuju iz "Meteosa", a prenose "Novosti".

- Jedno naoblačenje zahvatiće sever, a drugo jugozapad Srbije, pa će tokom noći kiše biti u celoj zemlji. U ponedeljak će se, takođe, nad našim područjem još "sudariti" topla i hladna vazdušna masa, a ovaj ciklon će doneti obilnije padavine i pad temperature. Već krajem dana, na planinama iznad 600 metara nadmorske visine, kiša će preći u sneg, a utorak će biti najhladniji dan sledeće sedmice sa najvišom dnevnom temperaturom do sedam stepeni.

Hladno vreme, potrajaće do četvrtka uz kišu u nižim predelima i sneg u brdsko-planinskim oblastima. Od petka dva do četiri stepena toplije, bez padavina, ali su mogući slabi prizemni mrazevi.