Kiša Nevreme Vožnja po kiši Putovanje Brisači
Shutterstock
Vožnja po snegu Sneg Zima Zimska vožnja Zimski uslovi za vožnju

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

U severnim i istočnim krajevima Srbije, padavine uglavnom prestaju dok u zapadnim delovima, a posebno u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice i Užica proveja sneg slabog do umerenog inteziteta koji otežava i usporava saobraćaj, a na granici sa Hrvatskom i Mađarskom i dalje su velike gužve za kamione, saopštio je AMSS.

Zbog nižih temperatura postoji opasnost od klizavih kolovoza i moguće poledice. Vožnju dodatno komplikuje, smanjena vidljivost zbog niske oblačnosti, ali i zbog povremeno jačih pljuskova.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta.

Na teretnim teminalima velike gužve na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom. Na teretnim terminalima na GP Batrovci sa Hrvatskom zadržavanja su na izlazu iz naše zemlje odnosno na ulazu u Hrvatsku duga i višesatna, dok se sa Mađarskom na GP "Horgoš" čeka
oko 180 minuta, na GP "Kelebija" oko sat vremena, dok se na GP "Sremska Rača" sa Bosnom i Hercegovinom čeka oko 120 minuta.