Bela Kuća Vašington
Profimedia
Bela Kuća Vašington

Profimedia

Bela Kuća Vašington , Foto: Profimedia

"Izrazio sam odlučan protest protiv neleglanog postupka SAD i istakao da do sada nema dokaza da se Rusija mešala u istragu slučaja Skripalj, kao i što nema dokaza o ruskom učešću u tragediju koja se dogodila u Solzberiju", rekao je Antonov, preneo je Tass.

Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders je u saopštenju navela da je Tramp odgovorio na "rusku upotrebu hemijskog oružja na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva".

Ovim potezom će se, prema rečima Sanders, smanjiti "sposobnost Rusije da špijunira Amerikance i izvodi tajne operacije koje predstavljaju pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti".

Sanders je istakla da SAD i njeni saveznici žele da upute poruku Rusiji da "akcije imaju posledice", preneo je AP.

Američki predsednik Donald Tramp naložio je da se iz SAD protera 60 ruskih diplomata, kao i da se zatvori ruski konzulat u Sijetlu, zbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Pozivajući se na istaknute zvaničnike Trampove administracije, AP prenosi da je među njima i 12 špijuna za koje SAD veruju da koriste dipolomatski status u ruskoj misiji u Ujedinjenim nacijama kao paravan.

Oni navode da konzulat u Sijetlu "predmet zabrinutosti kontraobaveštajne službe" zbog toga što se nalazi blizu američke pomorske baze.

Komentari (1)

Цицка

26.03.2018 17:26

То је та шизофреничарска политика . Док се нормаан искобеља од таквих треба му скинути капу .