Tinejdžerka Dženet De Palma, YouTube
printscreen
Tinejdžerka Dženet De Palma, YouTube

printscreen

Tinejdžerka Dženet De Palma, YouTube, Foto: printscreen

Tinejdžerka Dženet De Palma iz Nju Džersija tog kobnog 6. avgusta 1972. rekla je majci kako ide u posetu kod drugarice. Kasnije, iste te večeri majka ju je čekala da se vrati, ali se to nije dogodilo. Ubrzo je prijavila policiji nestanak, a oni su otkrili da devojka nikada nije otišla kod drugarice, piše "Sun", a prenosi "24 sata.hr".

Šest nedelja kasnije, pas koji je šetao šumom u blizini devojčine kuće u Springfieldu, vratio se svom vlasniku noseći u zubima ljudsku ruku. Policija je u istoj toj šumi pronašla telo nesretne devojke, a slučaj njene misteriozne smrti koja se povezuje sa vradžbinama i satanističkim ritualima do danas je ostao nerešen.

Zanimljivo je da je telo devojke bilo smešteno unutar strukture koja je nalikovala sanduku, a na njoj su bili zakačeni krstovi.

Kružile su priče kako je grupa lokalnih devojaka koje su se bavile vradžbinama namamila Dženet u zamku i ubile je. Međutim, policija nikad nije našla dokaze kojima bi to potvrdila.

Obdukcijom nije bilo moguće utvrditi tačan uzrok smrti, a patolozi veruju da je devojka zadavljena. Toksikološkim nalazima utvrđeno je da nije bila drogirana.

Policija je uhvatila jednog beskućnika, ali uskoro se pokazalo kako nema veze sa Dženetinom smrću.

S obzirom da nije bilo drugih dokaza, slučaj je zatvoren, da bi bio ponovo otvoren devedesetih godina.

Mark Moran iz magazina "Werid NJ" otkrio je da je policija zagubila ili uništila većinu skupljenog materijala, a od meštana koje je kontaktirao zbog slučaja stekao je utisak da se boje da o tome pričaju. Nakon objave članka, Mark je dobio gomilu anonimnih pisama, u kojima su mnogi nudili informacije o Dženetinoj smrti.

"Bio sam tinejdžer kad je Dženete ubijena. Živeo sam u susednom gradu. Dve godine ranije u mojoj školi se pričalo o kultu koji deluje na tom području. Zvali su ih 'Veštice'. Pričalo se kako će oteti decu oko Noći veštica i žrtvovati ih. Sećam se da me je bilo strah jer sam tih dana obilazio kuće skupljajući slatkiše od domaćina".

"Nakon što je pas otkrio ljudsku ruku i kad je počela potraga za telom, pronašli su u deblima stabala urezane strelice koje su policiju vodile do devojke. Za stabla su bile obešene mrtve životinje. Nedugo nakon devojčicine smrti, blizu mesta gde je nađeno njeno telo, nađene su raskomadane životinje", pisalo je u drugom pismu.

Neki ipak veruju da je Dženet ubio serijski ubica, koji je ponovo napao 1974. u Nju Džerziju gde su u jednoj šumi nađena tela dveju devojaka. Bile su pretučene, silovane i zadavljene. Njihov ubica nije nikad nađen. Ipak, većina tu teoriju odbacuje s obzirom da Dženet nije bila silovana.

S obzirom da je većina policijskih dokaza nestala, čini se kako će smrt mlade devojke zauvek ostati pod velom tajne.

Pročitajte i: