Toma Fila
Oliver Bunić
Toma Fila

Oliver Bunić

Toma Fila, Foto: Oliver Bunić

On je istakao da jedino veruje u dokaze kad je u pitanju hapšenje Zorana Marjanovića i da trenutno ne sumnja ni u šta jer je za sada sve na nivou indicija i pretpostavki.

- Nisam ja sumnjao ni u šta, ja sam advokat, ja jedino verujem u dokaze, kad ih vidim, onda verujem. Ovde je u pitanju osnovana sumnja, tek kada se podigne optužnica i suđenje počne, tamo se izvode dokazi, ako ih ima. Posle pravosnažnosti možete da kažete da je neko kriv. Mnogo smo daleko od toga, makar dve godine - rekao je advokat.

Na pitanje zašto se ovoliko dugo čekalo na hapšenje Zorana Marjanovića, rekao je da je to najverovatnije zato što nema dobrih dokaza.

- Ne znam da li su dokazi dobri. Promenjen je inspektor, taj deo mi je čudan, ali potrebno je dosta vremena. Ovo je velika stvar, ovo su za sada indicije, a profesor Bajer je govorio da sve indicije na svetu padaju pred jednim dokazom - rekao je Fila i dodao da ne bi branio Zorana Marjanovića zato što devet godina nije ušao u srpski sud, a nekoliko godina u Haški tribunal, ali tu je ako treba nekome da pomogne.

Policija zabrljala na samom startu Advokat Fila je ranije za naš list tvrdio da je beogradska policija u ovom slučaju zabrljala u startu. - Ubica nikada neće biti uhvaćen ako neko ne progovori, jer nije bio nađen u roku od 48 sati posle zločina. Policija je zabrljala na uviđaju, nisu nađeni tragovi i ne zna se gde je pevačica ubijena. Sve to visi u vazduhu, a podigla se velika prašina u javnosti. U slučajevima kada su poznate ličnosti u pitanju ili kada mediji svakodnevno pišu o nerešenom ubistvu, kao u ovom slučaju, proces na sudu može da se pokrene samo ako postoje neoborivi dokazi - kazao je on

 

- Devet godina nisam ušao u srpski sud, poslednji put sam branio 2013. godine u Hagu i tada sam završio. Dosta je, imam 76 godina, više od 50 godina radim, ako nekome treba nešto da pomognem, tu sam, ali devet godina nisam bio u srpskom sudu i četri do pet u Haškom tribunalu, ali sam aktivan advokat - rekao je Fila.

Na pretpostavke da je Jelena ubijena dan ranije, pa bačena sutradan u kanal, kratko je prokomentarisao:

- To su sve priče, pretpostavke jednog čoveka, šta i kako je, dok ne vidite, ništa ne vredi, ja sam profesionalac, ja moram da vidim, pa da verujem - ispričao je on.

Komentari (12)

komsinica iz Borce

21.09.2017 23:01

Tomo,uradite presedan pa besplatno savetujte porodicu Krsmanovic,a ne okrivljenu stranu.Mozda cudno za vasu struku ali beskrajno ispravno.

X

22.09.2017 13:56

@komsinica iz Borce - Možda ubica medju Krsmanovićima!

komsinica iz Borce

22.09.2017 18:02

@komsinica iz Borce - Komentar za X - Zoko jel si ti

ccc

21.09.2017 23:03

i ovaj brani kao djavolov advokat.

FILA

22.09.2017 07:52

Nije u toku!

Bilo bi lepo

22.09.2017 08:10

i humano da cutite Tomo! Niste adv. u postupku a ako hocete da budete humani dajte savete i pravnu pomoc sirotinji koja je iz nehata počinila kriv.delo! Ovo su djavolska posla! Ovde se ne vidi ni početak ni kraj! Neko je na početku istrage smotao pare u dzep i zato istraga "tapka u mestu". Marjanovici su krivi po više osnova!

Ja

22.09.2017 09:33

Fila, nemoj i ti majke ti, pozli mi kad otvorim novine i "iskoci" mi neka od ovih njuski, uplasim se...

Pera Detlic

22.09.2017 10:35

Toma Fila nema pojma, kakvo je nase sudstvo trajace ovaj proces dok ne zastari.

deda

22.09.2017 11:55

Sudski troškovi pa veštačenja pa dolasci odlasci pa se to fino nakupi država se namiri vi advokati sudije javni ne javni porta i ostali jagnjeći, praseći brigadiri se lepo istalite, neko nadrlja neko ne zavisi od cifre i živi se

Mrmot

22.09.2017 18:38

sektasi imaju lovu i mogu angazovat koga hoce krsmanovici nemaju i to je to.advokati idu tamo gde im se plati i boli ih ona stvar ko je kriv a ko ne.bitno je lovu strpat u đžep.bezmoralni beskicmenjaci.a ovome nema spasa jer igra utakmicu protiv države.

Tesa

22.09.2017 19:18

Samo nek Fila ucuti i nek savetuje Dacica

jiji

22.09.2017 19:19

Oveme samo pare u ocima i kafana