Veselin Vujović
Profimedia
Veselin Vujović

Profimedia

Veselin Vujović, Foto: Profimedia

Šokantna završnica meča Slovenije i Nemačke na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Litvanske sudije su Nemcima po isteku igre dosudili sedmerac i gol za konačnih 25:25, a to je razbesnelo Slovence do te mere da planiraju da kolo pre kraja grupne faze napuste Hrvatsku, uprkos tome što bi im remi sa Crnom Gorom bio dovoljan za prolaz u narednu rundu, piše "Indeks".

Franjo Boninc, predsednik Slovenačkog rukometnog saveza i ostali čelnici, izjavili su da će danas ili najkasnije do sutra ujutro, doneti konačnu odluku hoće li na radikalan način iskazati ogorčenje onim što smatraju da je teška sudijska nepravda na njihovu štetu, kako bi aktualni prvak Evrope ostao pošteđen sramotnog poraza od autsajdera.

Slovenci naglašavaju da su spremni na sve vidove borbe protiv EHF-a.

- Idemo do kraja. Razmatramo o podizanju sudske tužbe protiv EHF-a, kao i o prijavi CAS-u, vrhovnom sportskom sudu u Lozani. U svakom slučaju, nećemo prihvatiti EHF-ovo odbijanje naše tužbe - izjavio je Goran Cvijić, advokat Slovenačkog rukometnog saveza.

Slovenci imaju rok danas do 20 sati za podnošenje žalbe na odluku EHF-a, a direktor reprezentacije Uroš Mohorič poručuje da će to svakako učiniti:

- Kao razlog odbijanja naše žalbe navodi se da nemamo pravo da osporavamo odluke sudija, delegata, niti delegiranje arbitara, bez obzira na to jesu li sudijske odluke u skladu s rukometnim pravilima ili ne. Rezultat ostaje nepromenjen. Ali, bez obzira na sve to, ova naša žalba biće još detaljnije obrazložena od prethodne - navode Slovenci.