Sloboda Mićalović
Profimedia

 

Ono što povezuje ove dvije fotografije je jelek, koji nose i Đurovićeva i Mićalovićeva, ali je dizajnerski potpis različit.

Naime kreatorka iz Crne Gore Marina Banović Džuver dizajnirala je kolekciju za predstavljanje na modnoj manifestaciji u Rimu, u kojoj se nalazi jelek zlatnog veza, skoro identičan kao onaj koji je Verica Rakočević kreirala za svoju nećaku Slobodu, prenose crnogorske "Vijesti".

Sloboda Mićalović

Profimedia

Sloboda Mićalović, Foto: Profimedia

Stoga se srpska modna dizajnerka našla na udaru modnih stručnjaka, koji je kritikuju da je kopirala delo crnogorske kreatorke, samo sa srebrnim vezom, i predstavila kao svoje.

Marina Banović Džuver oglasila se na Fejsbuku i podelila ove dve fotografije, ali nije htela da ih komentariše, za razliku od njenih prijatelja.

“Kad si ovo radila 2006, mora da si 'skoknula' u budućnost da vidiš šta radi VR”, jedan je od komentara podrške, upućen Banović-Džuver na Fejsbuku.

“Intelektualne krađe je uvek bilo i ovo nije 'slična inspiracija' nego očigledna krađa i plagijat. Koliko mi se čini, ovo nije prvi put da je Verica Rakočević 'inspirisana' Marinom Banović", piše korisnica iste društvene mreže.

Na meti nasilnika: Verica Rakočević

Petar Dimitrijević

Verica Rakočević, Foto: Petar Dimitrijević

Oba jeleka navodno predstavljaju stilizovane varijante komada muslimanske narodne nošnje, iako Rakočevićeva kaže drugačije.

Verica se, naime, oglasila posle prozivki koleginice iz Crne Gore kako bi objasnila da jelek nije plagijat. Ona je podelila fotografiju koja je nastala pre dve decenije.

- Pre 22 godine, Sv.Stefan katalog u saradnji sa Budvanskom rivijerom. Kolekcija"Ja tako hoću", spoj tradicije i savremenog. Jelek iz te kolekcije prošetao crvenim tepihom na festivalu u Veneciji - napisala je srpska kreatorka.

 

Komentari (12)

Mirka

20.09.2016 15:58

Odvratna zena.

ceca

20.09.2016 19:28

@Mirka - VERICA RAKOCEVIC,GOSPODJA SA STILOM! CESTITAM NJENOM USPEHU SE DIVIM SVE NAJBOLJE JOJ YELIM SVETLANA BEOGRAD

djenka

20.09.2016 17:10

Ovo je netacno: "Oba jeleka navodno predstavljaju stilizovane varijante komada muslimanske narodne nošnje" Naime, čista LAŽ, još jedan pokušaj kradje srpskog identiteta. Jelek je deo srpske narodne nošnje odvajkada, a muslimanke su bile pokrivene od glave do pete, kakav crni jelek, da im se vidi vrat ili grudi!? Mnogima ni lice nije smelo da se vidi!

mimi

20.09.2016 18:08

Navukli su seljančicu i sa belom haljinom a i sa jelekom i golim dup....! Seljana se dočepala haljina a o njima ništa ne zna! A Verica sve radila "džabe"! Stara koka!

kič

20.09.2016 19:52

Sama pojava Slobode je čist kič! Sa onim unjkavim glasom i leskovačkim naglaskom, bez Šotre, ona je prava seljana. A Verica ju je još dodatno izblamirala "za džabe" belom haljinom (takođe tuđom) i jelekom na golo telo sa dekolteom do dupe...! Čiji je deo nošnje, srpski, CG, Kosovski... nije bitno, ali naše bake i prabake nisu to nosile na takav način, Blamaža! A i Veica bi mogla u - penziju!

Pablo

20.09.2016 22:20

@kič - Ma kakva crna penzija. Ona se tak sada razletela sa mladim ljubavnikom. Nemoj djavo da te nosi !

mimi

20.09.2016 23:16

@kič - Sloboda je lepa i obrazovana zena. Sve što obuče,lepo joj stoji. Vi ste ljubomorni.

Vanna

21.09.2016 09:45

@kič - Bravo za komentar! Sve potpisujem! Moj komentar nisu objavili, a bio je poput ovoga! Jelek na golo telo.... ??????????????????!!!!!!!!!!!!??????!!!!!!!! Uzas od neukusa!

Gala

21.09.2016 11:01

@kič - Pobrkali ste lončiće ovde se priča o plagijatu a Vi pljujete glumicu a i mogu da razumem da nekoga ne morate da volite ali ovolika mržnja je nepotrebna

Nemanja

20.09.2016 22:37

GOSPODJI RAKOCEVIC NEMOJTE MOLIM VAS DA ZAMERATE ZENA JE U DUBOKIM GODINAMA I TRESE JE ALCHAJMER

Marija

21.09.2016 09:10

Drage moje...kreatorka iz Cg je neverovatno uspesna i kreativna dama ...ali dama u pravom smislu te reci...za razliku od V.R koja je uvek bila plagijat ..."ja sam sve sama" to joj je parola...posle 16 brakova i 800 momaka sigurno da je sama...hihihi...da ne naidje gospodin "mladi" propade. I nema veze "prekopirala"jelek...Boze moj...al ona se koprca kao da ga je sama izmislila.Marina je kraljica!

lj

21.09.2016 09:47

Haljina koju je nosila Sloboda je predivna i jelek se divno uklopio....To sto ovde masa ljudi osudjuje Vericu zbog mladog muža, nema veze sa njenim kreacijama. Da ne kažem da većina komentara je na Vericine godine...njoj svaka čast na izgledu i energiji u tim godinama! Sto se tice Crnogorke, ovo joj je odlična besplatna reklama, čestitamo!