Sloboda i Dragana
Tomislav Stevanović
Sloboda i Dragana

Tomislav Stevanović

Sloboda i Dragana sa majkom, Foto: Tomislav Stevanović

U prepunoj sali „Salona knjiga“ u Leskovačkom kulturnom centru "LKC" okupio se veliki broj poštovalaca nedavno premiunulog leskovačkog glumca Dragana Mićalovića.

Na komemorativnoj večeri prisustvovala je Draganova porodica: supruga i tri ćerke, ali i bliža rodbina i kolege iz ovdašnjeg Narodnog pozorišta u Leskovcu.

Veče je inspirativnim uvodom najavio profesor Dragan Radović urednik LKC-a i svojevremeno direktor leskovačkog Narodnog pozorišta u kome je pokojni Mićalović bio stalno uposlen.

O liku i delu ovog pre svega tihom i talentovanom glumcu biranim rečima govorili su Siniša Pavić scenarista i Željko Hubač dramaturg.

Scenarista Siniša Pavić, je autor više televizijskih serija i vlasotinački zet, govorio je o svojem prvom susretu sa Mićalovićem prilikom snimanja TV-serije "Srećni ljudi", u kojem je pokojni Dragan igrao Kucu, švalera Cane Fontane, ali i još dve epizodne uloge.

Sloboda Mićalović

Tomislav Stevanović

Sloboda Mićalović, Foto: Tomislav Stevanović

Sve vreme tokom govora Pavića i Hubača na video bimu vrtela se 101 epizoda TV-serije „Seljaci“ u kojoj je Dragan Mićalović takođe nastupao.

Dramaturg Željko Huubač priznao je prvi put da ga je u svet glume i dramaturgije podstakao Dragan Mićalović, sa kojim je prvi put u svom životu zakoračio na pozorišnim daskama i odigrao ulogu malog Pepike iz Nušićeve komedije „DR“...

Obraćajući se publici Sloboda Mićalović se u ime porodice uz vidne suze zahvalila organizatoru ovog skupa:

- Hvala vam, dragi moji Leskovčani, što ste bar nakratko otrgli od zaborava sećanje na mog oca Dragana Mićalovića. Iako rođeni Nišlija, on je od sveg srca voleo Leskovac i nas je učio da u Leskovac uvek dolazimo bezobzira na uspeh ili neuspeh u glumi - rekla je i opet se rasplakala:

- Tata mi je jednom prilikom rekao: "Ako ne umeš da stegneš srce, da odglumiš ako treba, onda idi u zanat sajdžija“...