Veselin Šljivančanin
RAS
Veselin Šljivančanin

RAS

Veselin Šljivančanin, Foto: RAS

Šljivančanin se priseća da je Praljka upoznao u zatvoru i da ga je viđao u sportskoj sali i ponekad u sali za posete.

„Nisam sa njim nikada bio zajedno na nekom odeljenju. Hrvati iz mostarske grupe nisu tako često bili u zatvoru, puštani su na privremenu slobodu do početka suđenja. Jedino gde sam se s njim susretao bilo je u sportskoj sali i u sobi za posete, kad dođe meni moja, a njemu njegova“, kaže ovaj penzionisani oficir JNA.

Šljivančanin se posebno seća susreta kada mu je došla porodica nakon što mu je sud izrekao kaznu zatvora od 18 godina. Praljak je tada, kaže, došao da pozdravi njega i njegovu porodicu.

„Čak je bio korektan prema mojoj porodici kad su mene osudili na 18 godina zatvora, on je došao u salu za posete kad su nam bile porodice i rekao je: ’Ja sam vas video kako se vi ponašate u zatvoru i svaka vam čast i računajte na svaku moju podršku i pomoć. Ja ne verujem da ste vi takav čovek kakvim su vas oni osudili‘“.

Na pitanje kako je moguće da se unese otrov u sudnicu Tribunala, Šljivančanin kaže da bez obzira na to kakvo je obezbeđenje, „ko je bio hrabar i ko je želeo, mogao je da unese bilo šta“.

Komentari (5)

goga

29.11.2017 19:55

Znam da su neki Titovi oficir ronzali kad, su umesto da se sami predaju, hapseni od strane policije! Kakav je bio gospodin Haradinaj sa ostalim zatvorenicima?

vlacic zdravko

30.11.2017 07:00

@goga - sve to je prdimahovina sa tragicnim malo je rec tragicnim zavrsetkom.pisace se dan dva o ovom propaom reziseru od sapljine i zivot tece dalje.ko se danas seca ovog brke sa slike?niko da nije novinara da prodaju svoj clanak.novinari moraju od nneceg da zive pa i od svih faca koje su ostavie dubok trag kao ucesnici dogovorenog rata.slike unistenih gradovasrusenih mostova ubijenig civila zive i zivjece dok je sveta i veka.fuj gademi se svi heroji dto prosuse ono sto svi znamo.a vi koji ih obzavate

@vlacic zdravko

30.11.2017 09:55

@goga - A da nije ovakvih sa slike i mnogih pre njega ne bi ti sada prdimahovinao ovde... sramoto .

Oni dobri a mi zlocinci

30.11.2017 10:29

E moj generale vi svi postenjacinje a mi izazvali ratove

realist

30.11.2017 12:31

@Oni dobri a mi zlocinci - Ratove izazivaju politicari a oficiri i vojska moraju da se brane. malo ih je koji rado idu sa ovog sveta, zivot je mio ma kakav bio. Politicarska deca ne idu da ginu...