Mirjana Miklejić
Facebook
Mirjana Miklejić
Mirjana Miklejić, Foto: Facebook

Mirjana kaže da je bila u sedmom mesecu trudnoće ali da je to krila od svih jer je dete začeto sa čovekom koji već živi u vanbračnoj zajednici i ima tri ćerke.

- Iz istog razloga nisam želela ni da idem kod lekara, niti sam svojoj majci rekla da sam trudna. Svoju trudnoću sam krila govoreći da sam se ugojila - kaže Miklejićeva.

Ona kaže da je 21. juna imala spontani i da je u toku noći počeo da je boli stomak.

- Bolovi su bili toliko jaki da nisam znala šta ću. Telefonom sam zvala lekara koji je moju majku lečio od raka, ali se nije javljalo. Poslala sam mu i poruku na koju nije odgovorio. U jednom trenutku sam krenula ka kupatilu i osetila da mi je pukao vodenjak - tvrdi Mirjana. Tada je, kako kaže, shvatila da se porađa, pa je pozvala rođaka da ode po njenu majku.

Njima je, kaže, trebalo sat vremena da dođu, a to tad je ona iz kupatila krenula na izlazna vrata kuće.

- Kad sam stigla, osetila sam da dete izlazi i dočekala ga rukama da ne padne nasred hodnika. Prihvatila sam bebu i kroz glavu mi je prošlo da moram da presečem pupčanu vrpcu. Dete je bilo modro, videla sam da je dečak, ali nije disao, ništa se nije dešavalo. Nekako sam došla do kreveta, uzela makaze i presekla vrpcu - opisala je Mirjana porođaj.

Potom je, kako tvrdi, drmala bebu, očekujući da će zaplakati. Kaže da je bebu i lupkala po leđima nadajući se da će početi da diše.

- Međutim, iz mog dečkića ni glasa. Bilo mi je užasno teško. Volela sam to dete i jedva čekala da ga rodim.

Ubrzo je stigla njena majka, ali ni ona nije mogla ništa da uradi.

- Mami sam rekla da treba da ga sahranimo, a pre toga sam ga slikala jer je, bez obzira na sve to bilo moje dete. Znala sam da će ta fotografija biti jedina uspomena na njega - kaže Mirjana.

Ističe da je nakon dva meseca odlučila da fotografiju postavi na Fejsbuk.

- Stavila sam je zato što je to dete bilo moje. Nisam, nažalost, mogla sda slikam njegove prve korake, jer ih neće ni imati. Iznad fotografije napisala sam i poruku iz koje su žene i devojke mogle da izvuku pouku - da ne treba da kriju trudnoću i da treba da idu kod lekara - rekla je Mirjana, koja ima četvoro dece iz dva braka.

Čeka se kraj istrage, nakon čega će protiv osumnjičene biti podignuta optužnica ili će prijava biti odbačena.