Hapšenje Srba na Zakintosu
EPA
Tuča bar Zakintos

Youtube printscreen

U ovom baru je otpočela tuča, Foto: Youtube printscreen

Grčki portal "Oladeka" uspeo je da dođe do hostese iz kluba, devojke srpskog porekla, koja je najverovatnije razlog za pokretanje stravične tuče na Zakintosu u kojoj je život izgubio američki turista Bakari Henderson. Devojka je, ni kriva ni dužna, upetljana u ceo incident.

Ime devojke nije otkriveno, ali je ona prema pisanju "Oladeke" izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je "zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem". Tada je počeo pakao.

Jedan od momaka iz Srbije je udario Bakarija, nakon čega mu je ovaj razbio flašu u glavu.

- Otišla sam sa troje Amerikanaca. Posle pet minuta sam se vratila i videla kako na ulici leži Bakari, bez svesti i kako mu teče krv iz očiju. Jedan od Amerikanaca je bio pored njega i pokušavao je da mu pomogne - izjavila je ova devojka.

Podsetimo, grčki list ProtoTema je objavio i izjavu, kako se navodi, "srpskog izbacivača", koji je "prekinuo tišinu i ispričao šta se dogodilo", a koja se podudara sa izjavom srpske hostese.

- Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla imala je slobodan dan, ali je došla u klub gde se družila sa Amerikancima među kojima je bila i žrtva. Pričala je sa njima, šalila se i dobro zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i puno Srba, od kojih je jedan prišao devojci i rekao ‘Zašto se družiš sa Amerikancima’, pretećim tonom. Amerikanac je verbalno odreagovao, a Srbin mu je zadao udarac u lice.  Onda je Amerikanac uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Tada je sve počelo. Devojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je greškom udarila devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam. Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa Srba je nemilosrdno nastavila da ga tuče po celoj glavi i telu - rekao je srpski izbacivač za sajt protothema.gr, prenosi Telegraf.

Komentari (62)

Ja

15.07.2017 10:24

Pocele su igranke...

Mali

15.07.2017 10:29

Ако је ово истина а волео бих да је, питам се само зашто наше спонзоруше би се качиле и са ђаволом а не са Србима, ето каква смо нација пре ће нам и непријатељ бити пријатељ него наш сународник. Зато нам тако и иде. Осуђујем понашање и питање овог идиота јер девојка ради у том ресторану, и нормално је да се дружи са свим гостима и да их опслужује. Али наш геџа не капира разлику професионално и не професионално.

Anonimus

15.07.2017 10:52

@Mali - Ne razumem tvoj komentar. Je li trebalo da se druzi sa srbima samo zato sto su srbi? I otkud ti to da je sponzorusa, devojka radi posteno, nije otisla u grcku na tudj racun pa da je sponzorusa..

kliker

15.07.2017 11:16

@Mali - Mali,druze,ako cemo biti iskreni nama srbima ne treba spoljni neprijatelj,dovoljni smo sebi sami,tako je bilo oduvek,da vidimo ko nam je danas najveci neprijatelj,pa vlast

DaNe

15.07.2017 14:03

@Mali - Evo, ove dve ubijene žene (ovih dana) nisu ubili Amerikanci, već baš Srbi. Šta tu ima da kažeš?

мали

15.07.2017 14:36

@Mali - Можеш ти нашем и да помогнеш и да му будеш брат докле год њему је добро, а кад крене низбрдо разроди се и још ти каже да си крив. Амере не миришем али никад не бих пришао неком и на овај начин поставио питање. А као онај у Швајцарској који је јавно вређао Србе и треба да добије али пробем је тај што смо сведени на мањину и што нас бије лош глас због олоша који не разумеју да због њих Запад једва чека да нам залепи налепницу лошег народа да би прикрили њихове злочине.

Ana

15.07.2017 10:30

Tu stoku koja je sve ovo započela treba tako žestoko kazniti, da ne izađe iz zatvora. Odakle njemu pravo da nekome određuje sa kim će da se druži a sa kim ne?! Šta to njega briga?! Uništio je život tog dečka, njegove porodice, svih koje je uvukao u sukob i svoj na kraju. Šta je sa ovom zemljom kada gaji tolike debile bez mozga i srca! Najstroža kazna nije dovoljna.

Cale

15.07.2017 10:46

Srpske bezdušnosti i idiotizma nikad kraja...

Andja

15.07.2017 11:37

Sad ste joj prilepili epetit " hostesa" .. zbog cega ?!..

Anonimus

15.07.2017 22:00

@Andja - Pa zato sto je hostesa, nije dr nauka..

KOLIKO

15.07.2017 11:46

samo lose vaspitane omladine smo odgajili u zadnje 2-3 decenije, uceci ih mrznji,netrpeljivosti premacdrugima, uzdizuci sebe do " nebeskog naroda"??! A stigli smo samo do nebeskog primitivizma i mrznje.Vidi se i u komentarima koliko je takvih koji apriori mrze! Trebal li nam neko sa strane? Ne. Pogledajte svoju okolinu pa ce te videti koliko smo netrpeljivi jedni prema drugima! Ili jos je bolji primer iz Grcke samo dva dana posle ovog ubistva opet sutiranje i izivljavanje Srba nad Srbinom!!!

zora

15.07.2017 12:04

@KOLIKO - Kao da ste izrekli moje misljenje.

Kolporter

15.07.2017 12:15

@KOLIKO - Svaka čast na komentaru.

rodjak sa sela

15.07.2017 12:24

@KOLIKO - @koliko- Pa vecinu komentara i pisu oni koji misle da je samo njihovo misljenje najmerodavnije. Primitivizam,nasilje i nekultura nemaju ni naciju ni veru ni boju koze.To je univerzalna kategorija.Ako su ovakve pojave civiliuacijska tekovina, onda bih se ja vratio bar pedeset godina unazad.Pokusavam da zamislim kako li ce biti za 20godina ako se ovaj trend nastavi.

Stojko

15.07.2017 11:51

Imala je slobodan dan pa je došla da zaradi dodatno koju kintu onako na brzinu.

pravo kod psihijatra

15.07.2017 14:00

@Stojko - Ti si baš u problemu sa ženskim rodom.

L

16.07.2017 21:50

@Stojko - A ti znas sta je ona radila? Seljano neotesana, ne vredjaj devojku koju i ne poznajes... pisi o mami koja te tako vaspitala da vredjas i ponizavas zene...

fragg

15.07.2017 12:08

Dobro, naši su izazvali tuču i prvi napali, ali amerikanac je eskalirao. Bacanjem flaše je nešto što je mogla da bude obična tuča pretvorio u pokušaj ubistva. Verovatno je to razlog što je gomila podivljala i nije stala sa šutiranjem. Osim toga, to nije bio grupni napad na jednog čoveka kao što je predstavljeno. Očigledno je bilo više amerikanaca tu, to je bio sukob 2 grupe.

Stojko

15.07.2017 12:08

Nemam pojma čemu ovakve reakcije... Dobio je vaspitnu ćušku što upada u razgovor a uzvratio je udarcem flaše u glavu što je po meni ravno pokušaju podmuklog ubistva sa predumišljajem. Ko se mača lati... Narodnu izreku poznajete svi... Tako da se završilo kako se završilo.

da da

15.07.2017 13:59

@Stojko - Blago tebi. Pametan si kao tvoj nik.

lemi

15.07.2017 14:00

@Stojko - Ako te stvarno interesuje, ne postoji "vaspitna cuska" u pravnom sistemu. Ja ne videh da je momak zamahuo flasom, nego rukom nakon sto je udaren. Posto nije uzvratio odmah nego je proslo par sekundi, i on sam je bio u protivpravnom napadu, ali "na mah" (pravni izraz), a onaj kog je Amerikanac udario (rukom ili flasom) imao je pravo da se brani samo dok ne odbije napad od sebe, a imajuci u vidu da je prvi zadao udarac svako prekoracenje nuzne odbrane se tretira kao cisto ubistvo u ovom slucaju.

Stojko

15.07.2017 18:01

@Stojko - @lemi Jedina osoba koja je prekoračila nužnu odbranu je crnac. Naravno da postoji "ćuška" u pravnom sistemu kao merilo kazne. Da se završilo na ćuškanju verovatno bi par njih bilo u ćeliji na 24 sata dok se ne otrezne. Ovako... Crnac je prekoračio sve mere odbrane ostalo je završila masa puta ubrzanje. Nemam pojma šta ti vidiš na video zapisu i nisam znao da si imao uvid u video materijal, da su ti poznati vreme, frejmrejt i frejmdrop snimka kao i brejnleg učesnika.

Sasa

15.07.2017 19:16

@Stojko - Jel zna neko gde ima Da se kupi mozak?Javite Stojku pod hitno.

zora

15.07.2017 12:10

A cemu ono, slikala sam se s crncem. Da li za Kineze kazes da si se slikala sa zutim? Ajde vec jednom narode naucite da govorite bez vredzanja. Neverovatna je prostost ovog naroda.

Stojko

15.07.2017 12:15

@zora - Šta je trebala da kaže da se slikala sa čamugom da zvuči u etno fazonu. Šta je uvredljivo u reči crnac?

Srbin

15.07.2017 12:10

Sto ste postali svi brizni prema amerima.Izgledada smo svi brzo zaboravili ne tako davnu '99 kada je mnogo nasih neduznih ljudi stradalo,koji nisu mogli da pruze nikakav otpor i neduzni su stradali!

N.N.

15.07.2017 13:58

@Srbin - Zasto mesas babe i žabe? Nema veze to što je Amerikanac, već što je živo biće. Tada Amerikanac, sutradan surovo ubijena žena u Srbiji, pa opet u Grčkoj Novosađani unakazili Beograđanina, pa drugi muž zaklao ženu, udavio detence. Kada je nasilje u pitanju ne smemo selektivno da gledamo na to. Nasilje u Srbiji i Srba uopšte je alarmantno.

Allied Force

15.07.2017 14:12

@Srbin - I kakve veze ima ovo linčovanje Bakarija sa NATO intervencijom u Srbiji '99-te godine?! A,da,kriv je što je Amerikanac,crnac.koji je sa 4-5 godina starosti bombardovao SRJ .

Vlak u snijegu

15.07.2017 18:00

@Srbin - @Srbin... I vi ste zaboravili,ne znate, šta su radile vojske Srbije i Crne Gore na Kosovu i u Albaniji u Balkanskom ratu pa se čudite zašto Albanci "vole" Srbe ?! Koliko je tada nedužnih nastradalo ? Pročitajte malo i izjave Dimitrija Tucovića,ili pretražite arhivu o toj temi .

Oscar

15.07.2017 12:35

Pa ova prica se poklapa sa nekim snimcima,ali nije nase ni da branimo ni da sudimo.Meni je najsmesnija izjava ovog izbacivaca koji kaze:-"udario sam ga jednom pesnicom u LICE ali ga nisam udario u GLAVU." Sudija ce verovatno to da razume,ali ja nisam.

ana

15.07.2017 12:58

otisla sa troje ? nije ona normalna.da je rekla pobegla ali otisla. Osoba nije čitava ili ne zna šta priča ili priča šta su joj rekli.Msm to nije momenat kad se ode pa se dodje.Ili se zbrise ili se trazi pomoć.

ja

15.07.2017 12:59

ma samo napred. udri i ne brini. i provedi ceo zivottako kako ces provesti. a ako te se docepaju ameri, jer cete grci isporuciti, zazalices dan kad si rodjen. Bravo za odluke mladi covece. Bravo. Upropastio si i oca i majku. Bravo i za to. Ali. itno je sto se devojkalia sa amerom. Ko sisa oca i majku sto te takvog rodise. Svakog od vas maloumnici. Nepismeni. Sta ti smeta ko je sta i odakle. Jer da imas i malo mozga znao bi da ne mogu svi na svetu da budu Srbi.

Gruja

15.07.2017 14:36

@ja - Ovu zadnju recenicu ostavi za sebe,jer sa ovakvim komentarom tebi odgovara.Osudjujem svako nasilje a i ovako neosmisljene komentare.

Lily

15.07.2017 13:07

Alo ljudi, ubijen je momak! Nema nikakve veze da li je Amerikanac ili Turcin...to je ljudsko bice.Krivi su bahati Srbi i treba ih najstrozije kazniti.Taj decko se samo branio, nije zapoceo tucu.Takvo monstruozno ponasanje je samo jos jedna losa slika u nizu o nama Srbina.Budite realni ovog puta.Ja sam veliki patriota, ali sada smatram da su preterali i njihovo drzanje nakon zlocina je zalosno. NAJSTROZIJA KAZNA ZATVORA.

ucite-od-amera

15.07.2017 13:45

@Lily - ubijes jednog ubica si ubijes -kao ameri Srbe 99te- ceo narod i to radioaktivnim bombama - onda si vojnik...dakle Srbi? ocete jednog po jednog ili sve djuture?

rada tomasevic

15.07.2017 13:59

@Lily - zbog njenog velicansva Zena su se ratovi vodili a ne tuca da se desi.ni prva ni posljedna.

Rax

15.07.2017 14:20

@Lily - Rado, niste u pravu, nisu se ratovi vodili zbog zena, vec zbog sujeta...zene su mozda bile povod, al nikako uzrok. Puno nasilnistva ima kod nas, e sad ima i u mnogim drugim delovima sveta, dal vise ili manje, to je pitanje za strucnjake kriminologe itd.

Dragana

15.07.2017 13:15

A ko su oni da pitaju bilo koga zasto sa nekim sede. Treba da budu kaznjeni, najteze moguce. Kakvi to divljaci odrastaju u Srbiji. Moj suprug je crnac, studirali smo medicinu u BGD i verujte mi da se dvoumim da li da fodjrm u Srbiju kod roditelja. Zar da rizikujem da mi neko ubije supruga oca moje dece, da mi ubije povredi ili maltretira dete samo sto je druge boje koze?

Nate Higgers

15.07.2017 14:30

@Dragana - Upravo tako, ne trebas nam. Mrs.

w

15.07.2017 14:37

@Dragana - @Dragana njima se nije svidelo što je Amerikanac a ne što je crnac.Posle onog bombardovanja ni ja ne volim Amerikance,šta da radim kad je to jače od mene.

Micko

15.07.2017 15:19

@Dragana - Ovaj slucaj nema veze sa bojom koze vec sa drzavljanstvom.Amerika nije bas u srcima Srba,a klinci pijani i nalozeni ,sud da odradi svoje,lezace zbog toga sto su uradili i imace dovoljno vremena da razmisle o tome kako se ispoljava ljubav prema zemlji. Kod mene u komsiluku ima dva bracna para,samo sto su oni iz Afrike pa im je ovde u Srbiji lepo za razliku od nas koji tezimo zapadnom zivotu.Znaju ljudi da cene sitnice koje su nama postale nebitne. Pozz iz Srbije

DZOANA-TI-LI-SI

15.07.2017 15:22

@Dragana - JEDNOM PRILIKOM SE IZLAJAO MOJ POZNANIK KOJI RADI U AMBASADI U BGD KAKO IMAJU ZADATAK DA NA INTERNETU BLATE SRBE I SRBIJU PREDSTAVLJAJUCI SE SRBIMA..I RECE MI :ZNAS STA? KAD GOD MI NAPISEMO DA SMO BOLESNA NACIJA SRBI SE STVARNO UPECAJU DA SRBI GOVORE LOSE O SRBIMA"...STRANCI SE SPRDAJU SA SRBIMA KOLIKO SE LAKO PECAJU NA OVAKVE KOMENTARE.ZAKLJUCILI SU DA SRBIMA NEPRIJATELJIEN TREBAJU,BACIS IM MAMAC KAKO SU NAJGORI KAKO SU NAOPAKI I ONI SE STVARNO KAO SOMOVI UPECAJU

moj ti je savet

15.07.2017 15:33

@Dragana - Za svaki slucaj nemoj da dolazis.Navikli smo vec bez tebe.

crocar

15.07.2017 18:19

@Dragana - @w...Posle rušenja Vukovara,Osijeka,bombardovanja Dubrovnika i Zagreba treba da mrzim Srbe,što bi bilo jače od mene ? OK . A taj Amerikanac je bio u predškolskoj ustanovi '99-te godine, i to što nekog ne voliš nije razlog da opravdavaš njegovo linčovanje od strane besne horde divlje gomile. Ko su oni da nekome na ulici sude i presude ? Na doživotnu robiju !

Ja

15.07.2017 20:37

@Dragana - Niko nje potegao pitanje boje koze i nemoj tu da izmisljas! Dovoljno je grozno i bez tebe i tvojih izmisljotina! Jedino ko je pomenuo biju koze je ova ocigledno priglupa konobarica koja je rekla - "slikala sam se sa crncem"!

888

15.07.2017 21:15

@Dragana - Ti si laka roba.. I ne treba da dolazis u Srbiju, ti si ruglo Srbije sa tim nekim crnjom Zna se koja VRSTA ŽENA IZ SRBIJE IDE SA crnjama

Vanja

15.07.2017 13:32

Desilo se, sta se desilo. Istraga i nadlezni sudski organi ce reci svoje. Ono sto je mnogo problematicnije su komentari koje sam ovde procitala, a koji nam nedvosmisleno govore da smo mi nacija u podmakloj bolesti.

Lola

15.07.2017 15:54

Dosta pljuvanja po srpskom narodu ! Ja sam Srbin i ne osećam se zločincem i ubicom ! Ako je neko kriv za nešto, pljuj po njemu, a ne po srpstvu ! Nije tačno da smo loš narod, već zbog idiotskog samokritikovanja se daje otvoren pristup strancima da nas ponize i jedva čekaju da doliju ulje na vatru !

Bosko

15.07.2017 16:33

@Lola - Ne da smo losi nego smo mnogo losi, bolje reći nikakvi'

zabrinut sam,stvarno

15.07.2017 17:56

@Lola - @lola-Ovo vec postaje ozbiljno.Ovolika mrznja prema svom narodu je strasna.Niko pametan nece podrzavati huligane i bitange,ali generalno osuditi jedan narod i to jos svoj,to je vec bolesno.Interesantno bi bilo znati starosnu strukturu ovih ostrascenih kriticara.Da li su to klinci kojima su americki filmovi prozor u svet ili je problem veci.Ako su klinci, probudice se oni iz tog sna, ali ako je nesto drugo onda je zemlja otisla u pm.

Sasa

15.07.2017 19:02

@Lola - Nazalost ovaj tread te demantuje.Puno je prepuno primitivaca u Srbiji

Iskreno

15.07.2017 21:51

@Lola - Ako se toliko boris za srpstvo onda to radi kako treba. Buni se sto su mladima namwtnuti Arjan i Ceca za idole, protiv rijaliti bolesnih programa i sl.stvari od kojih su mladi ljudi postali zveri i primitivci...pusti ti americke filmove, zamenila si teze...

Amerikanac

15.07.2017 16:12

Pa sta ako se slikala sa amerikancem? Sta je tu lose? Ako je za sve bas ovo razlog ubistva... zalosni ste srbi onda. A zasto se onda odlucili da odete u grcku? I da se sa grcaninom slikala i to bi vam smetalo? Halo, to nije bila srbija pa da se tako ponasa. I neka ga mlate sad tamo. I ja bi se slikao sa amerikancem, i sa afrikancem, i sa japancem, i sa bugarinom itd, pa sta, nema tu nista lose, svi smo mi ljudi od krvi i mesa sam kože druge boje. Pakosan je srpski narod.

tvoj zivot tvoja stvar

15.07.2017 17:36

@Amerikanac - Ama ziv bio ti njima i nastavi da gledas americke filmove.Tamo je san koji sanjas.Ali to je ipak samo san kojim amerikanci dopinguju neobrazovan svet.Kad se probudis zivot prosao.

Markn NBG

16.07.2017 07:29

@Amerikanac - Kad kažeš s' kim bi se sve slikao trebalo je da se potpišeš "Srbin",jer mi smo takav narod(u svakom žitu ima kukolja),nego mi sami vrtimo i diskutujemo o ovome danima.Da je to kojim slučajem učinio neki Amerikanac,to kod njih ne bi ni bila vest. A ovi "tvoji" pod čijim imenom se potpisuješ,nisu baš tako liberalni da se slikaju baš sa svakim,pošto su oni iznad svih i biraju ko će ili s' kim će se oni slikati.Ako me razumeš...

Istina Nebitna

15.07.2017 21:21

Ludilo, senzacija, dozivotna robija, gvantanamo... Cim neki amer nastrada to je odmah svirepo ubistvo... Dejli Mejl, zli Srbi masakriraju amere.... Za razliku od nas govnara Ameri barem stite svoje gradjane, citam vase komentare i povraca mi se.

nedjo

16.07.2017 08:26

@Istina Nebitna - naravno da doživotna za našu bagru. tačka!

Ja

15.07.2017 21:42

Bolje da nisi progovorila, bar ne ovako; slikala sama se sa crncem (naglasak na crnac), a onda je prisao Srbin (naglasak na Srbin), e devojko da li si ti uopste svesna kakva strahota se desila, i da li si svesna da si mozda ti.....

Noble Anvil

16.07.2017 01:29

@Ja - @Ja...Šta je ona na kraju tvoje rečenice i šta je slagala,?Nije bio Srbin koji je započeo kavgu? I ko si ti da joj određuješ šta će i da li će da progovori kada je ONA bila na licu mesta zločina,linča a ne ti ?! Ona je svedok okrutnog ubistva Amerikanca na ulici,zato što je crn. Srpske rasiste treba osuditi na doživotnu robiju zbog svirepog ubistva na osnovu rasne mržnje. Nisu to "nevina" deca kako ih neko želi predstaviti u komentarima, već su ubice koje delaju po sistemu čopora.

Ja

16.07.2017 09:49

@Ja - Noble Anvil@ Da li je slagala ne znamo ni vi ni ja! Moj komentar nije napada na ovu devojku (vas je opravdanje), ali sve sto do sad procitah o ovom uzasu nigde niko sem nje ne rece "crnac" (slikala sam se sa crncem) i sigurno bi isto bilo da je bio bilo koje boje koze-nije rasna mrznja, samar onamo, flasa ovamo i pocinje masovna tuca. I u ovom obostranom "coporu" nema nevinih, nije ni ona - to je odgovor na vase prvo pitanje, tj. na kraj mog predhodnog kom. sa tackicama...

STOP NASILJU

15.07.2017 22:17

Koliko vidim, jedino na Alo može da se vrši demokratska rasprava, bez feminističke cenzure. Moje mišjenje je da su desničari s moralne strane u pravu ali ne shvataju da se sve promenilo.Levičari lažu. Žene rade šta hoće danas, tako su napravile zakone. Još od 60' u Americi su počele da rade šta hoće i menjaju zakone, tako da danas imamo ovo. Dakle, manite se nasilja, a kad jednog dana povratimo patrijahat, čuvajmo ga. Dotle uzdržite se od nasilja i lobirajte za muške zakone kao što one rade

Mia - Srpkinja

16.07.2017 06:23

Aka je ovo tacno sto gore pise, onda pocinioci zlocina (to koji sebe nazivaju Srbima, a ja bi ih samo nazvala divljacima) trebaju da odgovaraju jer su oduzeli jedan mladi zivot. Odvratno je da se neko ponasa tako necivilizacijski i da nekome odredjuje skim ce on da bude ili se pak slika. Niti su svi Amerikanci losi, niti su svi Srbi dobri, ....niti su svi krivi za ratovanja...najgluplje je optuziti jednu celu naciju zbog pojedinaca. Nadam se da ce pocinioci biti kaznjeni skladno sa zakonom.