Milan Gurović
A. Dimitrijević
Milan Gurović

A. Dimitrijević

Milan Gurović, Foto: A. Dimitrijević

Crveno-beli će posle ispadanja iz Evrolige imati nimalo lak zadatak da u tri meča savladaju dosta odmorniji i svežiji zagrebački tim i tako odbrane trofej u regionalnom takmičenju.

Proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović u razgovoru za „Alo!“ nema dilemu da je ekipa Dejana Radonjića favorit u ovom susretu i da će Crvena zvezda, novi-stari šampion regionalnog takmičenja, pehar podići posle četvrtog meča, i to u prestonici Hrvatke.

- Loše stvari su što je Cedevita dosta odmornija i svežija od Zvezde i što ne igra Stefan Jović. Međutim, crveno-beli su pokazali da i bez reprezentativnog plejmejkera mogu da igraju na vrhunskom nivou. Pogotovo se u toj ulozi dobro snalaze Dženkins i Gudurić. Zvezda je favorit u prva dva meča, ali i u finalu. Nema sumnje da će nošeni podrškom sa tribina slaviti danas i sutra. Neće biti lako u Zagrebu, ali mislim da je Zvezda jača, ako ne pobede u trećem meču, onda će u četvrtom sigurno - rekao Milan Gurović.

Policija zaustavila Hrvate

Zajednička konferencija za novinare predstavnika Zvezde i Cedevite kasnila je juče zbog toga što je autobus sa ekspedicijom hrvatskog kluba neplanirano ostao duže na graničnom prelazu sa Srbijom. Košarkaš Luka Babić i trener Veljko Mršić prešli su u službeni automobil, a onda je „kouč” Cedevite objasnio: - Izvinjavamo se zbog kašnjenja, ali srpska policija nas je zamolila da se pridržavamo ograničenja brzine. Očigledno su ih naši saobraćajci na putu ka Beogradu zaustavili, ali im nisu napisali kaznu. Da jesu, rekli bi, sigurno.

 Nije samo Crvena zvezda u nevolji zbog povreda i zgusnutog rasporeda. Hendikep za Zagrepčane biće izostanak trenera Veljka Mršića, najboljeg igrača Boutrajta, te Arapovića.

Od Dženkinsa će mnogo zavisiti u finalu s Cedevitom

Marko Metlaš

Od Dženkinsa će mnogo zavisiti u finalu s Cedevitom, Foto: Marko Metlaš

 - Cedevita ima nekoliko odličnih pojednaca - Bilana, Begića, Tomasa, i ne bih je nikada potcenjivao. Biće izjednačena igra sa malim brojem poena. Odbrana će odlučiti pobednika. Kada se igra za tako veliki ulog kao što je plasman u Evroligu, obruč se nekako smanji. To je problem mentalne prirode i košarkaši ga razumeju. Najzanimljivije će biti pod koševima, gde će se Kuzmić boriti sa Bilanom i Begićem, interesantno će biti da se vidi duel Simonovića i Tomasa. Prava rovovska borba nas očekuje, ali ne sumnjam u Crvenu zvezdu da će postati novi-stari šampion - zaključio je Milan Gurović.

Komentari (1)

Srpkinja

10.04.2017 11:06

Guroviću, sladak si kao medić....