Branko Ružić i Slavica Đukić Dejanović
Vesna Lalić
Branko Ružić i Slavica Đukić Dejanović

Vesna Lalić

Branko Ružić i Slavica Đukić Dejanović, Foto: Vesna Lalić

Potresi kod socijalista se ne smiruju, a čini se da je savezništvo to jest drugarstvo Slavice Đukić Dejanović i Branka Ružića dovedeno u pitanje nakon što je novopečena ministarka za svog partijskog druga rekla da je individualac i da je ta njegova individualnost često umela da šteti partiji.

Podsetimo, Slavica je pre nego što je zasela u ministarsku fotelju imala razumevanja za ispade Branka Ružića. Tako je ona komentarišući spekulacije da u SPS-u postoje dve struje, jenda koja se zalaže za ulazak u Vladu sa SNS-om, i druga, predvođena Ružićem, koja se tome protivi, rekla da je čak i Ružić na sednici Predsedništva rekao da bi bilo nepristojno ne ući u Vladu ako takva ponuda stigne. „Alo!” je pisao i da se Ružić sa istomišljenicima u partiji spremao da pre izbora digne glas. Na meti Ružića bili su Ivica Dačić i Aleksandar Antić. Njega je u tom poduhvatu podržavao deo visokih funkcionera SPS-a. Među njima je, prema našim izvorima, najistaknutija bila upravo Slavica Đukić Dejanović.

Ipak, zamenica predsednika SPS-a je juče istakla je da se „Statut SPS-a mora poštovati i da u tom kontekstu niko neće biti zaštićeni beli medved, pa ni Branko Ružić”.

- On je individualac, ali ta njegova individualnost umela je često da šteti partiji i mi smo o tome više puta drugarski i otvoreno razgovarali. Iskreno verujem da je on dušom socijalista i da će i ubuduće sve činiti za partiju, ali svi oni koji imaju dilemu da li treba da budu u SPS-u i koji smatraju da o svojim nezadovoljstvima treba da govore van partije nisu neophodni SPS-u - kazala je ona za „Danas”.

Čini se da ovakve izjave partijske drugarice nisu nimalo prijale potpredsedniku SPS-a Branku Ružiću. Štaviše, on je u razgovoru za naš list kazao da misli da je Slavica Đukić Dejanović upala u zamku okruženja da interpretira spinovane stavove koji se tiču njega.

- Izuzetno uvažavam sve moje koleginice i kolege, a zamenicu predsednika Slavicu Đukić posebno i nikada ne bih polemisao tim povodom, jer ona uvek ima najbolju nameru. Uveren sam, iako je govorila u tom kontekstu, da je upala u zamku okruženja da interpretira spinovane stavove koji se tiču moje malenkosti. Poznajem partiju i članstvo u dušu i takav stav koji je predstavljen kao stav zamenice predsednika značio bi da postoji armija individualaca koja pravi štetu sopstvenoj partiji. Kao intelektualka, sigurno nije mislila da odašilje tu neutemeljenu poruku - rekao je Ružić za „Alo!”.

Zna kako diše partija!

Da drug Bane, kako Ružića zovu obični članovi stranke, i te kako poznaje partiju svedoči i to što redovno obilazi stranačke odbore. Izvori „Alo!” iz dva odbora sa severa i juga Srbije složni su u oceni da Ružić, za razliku od drugih visokih funkcionera, i te kako zna kako „članstvo diše”, s obzirom na to da su njegova vrata svima otvorena i da je mnogima pomogao u rešavanju gorućih problema.

Komentari (9)

realn

22.11.2016 22:06

Neki, kojima je vreme upotrebe odavno isteklo, naoruzali se praistorijskim titulama na mukte, ne znaju vise nista vec samo daj pare. Izdaju drugove (drugarice su iz ljubomore vec davno uklonjene) i prodaju ih za polozaj ili kes. Ta kombi partija i ne postoji ali se pojedinci trpaju, samo u krilo.

miloš

22.11.2016 22:07

Da bi ostala u vlasti Slavica bi prodala svakog.

Nece ni ono sto hoce

22.11.2016 22:21

SPS ovakav kakav je,zreo je za kantu za djubre!Ruzic se kao seoska devojka nudi pa odbija!Pa bre ostarices samo tumaceci sopstvene a i tudje reci!O odborima necu ni da pricam,a i njegovoj pomoci!Sve sto je valjalo u najblazem slucaju se distanciralo!

Krcun

22.11.2016 22:21

Ružića za kralja - Ðukićka ne valja!

crna trojka

22.11.2016 23:02

Napolje iz vlasti ovu bandu!! Krajnje je vreme da nestanu iz javnog zivota! A da se pojave u zatvorskom.

SLJAM LOPOVSKI

22.11.2016 23:44

SLEDECI SASTANAK KAD BUDU IMALI MARICA DA DODJE I SVE IH POHAPSI I GLADNIM PENZIONERIMA VRATI PARE

Drug Crveni

23.11.2016 07:36

Naravno da je prodala, a prodaće i Dačića kad zatreba. Dačić kupuje nekoliko ljudi funkcijama a stranku prodaje zarad sopstvenog interesa i onog trenutka kad mu Vučić zabrani da bude kandidat za predsednika u partiji će biti smenjen.

Klara

23.11.2016 20:03

Od njih se odavno ne ocekuje nesto pristojno i pozitivno.

Tako

23.11.2016 20:04

DS- Do Sad krali, DJB- Dobro Je Bilo nama tad. Razjasnila, nadam se.