Sladoled od Nutele za početnike
Klikni da vidiš sliku Ilustracija, čokolada, Foto: Profimedia.rs
Sastojci:
- Velika šolja Nutele (oko 250 g)
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g kondenzovanog mleka
- Čokolada s lešnicima ili bela čokolada
Priprema:
1. U zdelu za miksanje ulijte slatku pavlaku i kondenzovano mleko
2. Mikserom dobro umutite sastojke dok ne dobijete kremastu, belu masu
3. U masu dodajte Nutelu i sve dobro izmešajte dok masa ne postane pastelno smeđa. Budite strpljivi jer će Nuteli trebati nešto duže da se rastopi i poveže s ostatkom smese
4. Čokoladu razmrvite na komadiće, ubacite ih u smesu i sve lagano izmešajte.
5. Sladoled ulijte u plastičnu posudu s poklopcem, stavite u zamrzivač na 4 do 5 sati i vaš je sladoled gotov!
Ako želite da sladoled bude ekstra kremast zamrznite ga na 4 sata, potom izvadite, izmiksajte pa vratite u zamrzivač na još 4 sata.