Kapkejks sa bundevom
shutterstock
Čizkejk sa bundevom

shutterstock

Čizkejk sa bundevom, Foto: shutterstock

Brzi čizkejk sa bundevom

POTREBNO JE:

- 100 g keksa
- 3 kašike maslaca
- 2 kesice vanilin šećera
- 300 g mekog, neslanog sira
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 220 g bundeve
- kašičica gustina

PRIPREMA:

Najpre pripremite fil, i to tako što ćete bundevu prodinstati na malo ulja, sa šećerom i gustinom. Promešajte pazeći da ne ostanu grudvice i sklonite sa ringle. Ostavite sa strane da se ohladi. Keks sameljite i pomešajte sa otopljenim maslacem. U svaku teglu ili čašu sipajte po kašiku smese od keksa i maslaca. Umutite rikotu sa šećerom i vanilin šećerom, a potom dodajte slatku pavlaku. Dobijeni slatki krem sipajte preko mlevenog keksa. Na kraju sipajte fil od bundeve. Možete služiti odmah ili ga ostaviti u frižider da se sasvim ohladi.

Američka pita

shutterstock

Američka pita, Foto: shutterstock

Američka pita

POTREBNO JE:

- 1,5 šolja brašna
- šolja putera
- 1/3 šolje vode
- kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 850 g bundeve
- 200 ml slatke pavlake
- 3 jajeta
- šolja smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
- 1/8 kašičice muskatnog oraščića
- 1/8 kašičice karanfilića
- 250 ml toplog mleka

PRIPREMA:

Pomešati brašno, šećer, so i maslac. Zatim polako dodati vodu i mutiti mikserom sve dok se smesa ne zgusne. Dodati brašno po potrebi, formirati kuglu i zamotati je u foliju. Ostaviti u frižideru na dva sata. Za to vreme bundevu ispeći u rerni dok ne omekša. Odvojiti je od kore, pa pomešati sa šećerom i začinima i ostaviti sa strane. Slatku pavlaku umutiti mikserom na najjačoj brzini, pa pomešati sa ispasiranom začinjemom bundevom. Testo razvaljati, staviti u pleh i peći oko pola sata na 180 stepeni. Izvaditi, pa kad se testo malo prohladi, nafilovati kremom od bundeve. Služiti sasvim ohlađeno.

Kapkejks sa bundevom

shutterstock

Kapkejks sa bundevom, Foto: shutterstock

Kapkejks sa bundevom

POTREBNO JE:

- 5 jaja
- pola šolje smeđeg šećera
- kesica burbon vanile
- 4 kašike otopljenog putera
- 120 g kikirikija
- 80 g lešnika
- 30 g badema
- 200 g bundeve
- 100 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Jaja dobro umutiti mikserom tako da budu penasta. Potom dodajte smeđi šećer i kesicu vanilin šećera. Nastavite da mutite dok se šećer delimično ne otopi. Dodajte otopljeni puter. Kikiriki, lešnik i bademe prepecite, a zatim ih sameljite. Mutite mikserom na srednjoj brzini, a onda dodajte bundevu, koju ste ispekli u rerni i ispasirali, i dobro promešajte špatulom. Napunite korpice za mafine do 2/3, a potom ih stavite u rernu da se peku na temperaturi od 200 stepeni oko 20 minuta ili dok fino ne porumene. Izvadite ih i po želji dekorišite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite kikirikijem.

Slatki hleb

shutterstock

Slatki hleb, Foto: shutterstock

Slatki hleb

POTREBNO JE:
- 4 vrlo zrele banane
- 200 g bundeve
- 350 g brašna
- 60 g mlevenih oraha
- 2 kašike ulja
- veća kašika meda
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog đumbira
- 1/8 kašičice karanfilića

PRIPREMA:

Bundevu ispecite u rerni dok ne omekša. Potom je odvojte od kore i ostavite da se prohladi, a zatim je ispasirajte mikserom. Banane ispasirajte viljuškom i ostavite sa strane. Brašno pomešajte sa cimetom, karanfilićem, đumbirom, orasima i praškom za pecivo. Sve dobro izmešajte varjačom, a potom dodajte ispasirane banane, bundevu i med. Ujednačenu smesu sipajte u pleh, pa potom u dobro zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 10 do 15 minuta. Izvadite hleb, ostavite da se malo prohladi, a potom secite.

Kolač sa bundevom

shutterstock

Kolač sa bundevom, Foto: shutterstock

Kolač sa bundevom

POTREBNO JE:
- 2 šolje brašna
- 2 kašike mlevenih oraha
- kesica praška za pecivo
- 2 šolje narendane bundeve
- narendana kora jednog limuna
- 3 šolje mleka
- 2 kašičice cimeta
- 3 kašike otopljenog putera
- 5 kašika meda
- 3 kašike mlevenih lešnika

PRIPREMA:

U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, a u drugoj mokre. Brašno izmešajte sa praškom za pecivo, orasima, mlevenim lešnicima i cimetom. Narendajte bundevu, koju po želji možete i ispasirati štapnim mikserom kako bi smesa bila kompaktinija. Pomešajte je sa puterom, mlekom i limunovom koricom. Dodajte pet kašika meda i sjedinite sve sa mešavinom od brašna. Pleh u kojem ćete peći kolač dobro nauljite i ostavite u zagrejanu rernu da se zapeče nekoliko minuta. Izavdite, sipajte testo i vratite u rernu. Kolač pecite oko pola sata, na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, ohladite i služite.

Slasna bundevara

POTREBNO JE:

- 500 g crvene bundeve
- 500 g kora za pitu
- cimet
- šećer
- ulje

PRIPREMA:

U pleh ređajte po tri kore, svaku poprskanu uljem i vodom. Preko treće kore obilno narendajte bundevu, pospite šećerom i cimetom, pa postupak ponavljajte dok ne potrošite kore. Bundevaru pecite četrdesetak minuta na 200 stepeni. Služite je ohlađenu i posutu prah šećerom.