Glasanje, glasačka kutija, glasački listić, izbori
Oliver Bunić
Mladen Grujičić

Srna

Mladen Grujičić, Foto: Srna

Centralna izborna komisija BiH na hitnoj sednici odlučila je danas da izborni materijal sa pet biračkih mesta u Srebrenici prenese u Sarajevo, gde biti ponovno prebrojani.

Ovakva odluka je doneta većinom glasova članova CIK.

Izborni materijal će iz Srebrenice u Sarajevo biti prenet u subotu, 8. oktobra, uz pratnju policije, preneli su BiH mediji.

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić očekuje da će prebrojavanju listića osim članova tih biračkih odbora, prisustvovati i posmatrači koji su bili na tim biračkim mestima.

"Tražimo da naši posmatrači prate proces prebrojavanja i verujem da će CIK profesionalno i regularno obaviti taj posao i omogućiti javnost praćenja prebrojavanja predstavnicima političkih stranaka", rekao je Grujičić Srni.

Opštinska izborna komisija danas je trebalo da izbroji glasove sa još tri redovna biračka mesta.

U Srebrenici je bilo 27 biračkih mesta, a do sada je prebrojano 24.

Preostaje još da se prebroje i glasovi koji su stigli od građana koji imaju pravo glasa u Srebrenici a glasaju poštom i odsutnih, a njih ukupnio ima oko 3.300.

Duraković: Ponovo da se broje glasovi!

Ćamil Duraković izjavio je sinoć da će od Centralne izborne komisije BiH tražiti da se sva biračka mesta za Srebrenicu ponovo prebroje.

"To ćemo raditi u zakonskim okvirima i zakonskim rokovima. Kada CIK BiH potvrdi rezultate, onda mi imamo pravo da zatražimo ponovno brojanje i to ćemo tražiti. Verujem da će se utvrditi neke nepravilnosti", rekao je Duraković za BiH-TV1.

On je srpskog kandidata za načelnika Srebrenice Mladena Grujičića optužio da je proslavom pobede doveo do "usijanja i incidenta".

Nazivajući ga i "devijantnim protivkandidatom", Duraković tvrdi da je Grujičić nametnuo takvu situaciju da je već načelnik Srebrenice, ali da očekuje da će se rezultati u mnogome promeniti pošto budu izbrojani svi glasovi, oni u odsustvu i oni putem pošte.

Komentari (4)

gradjanka

06.10.2016 10:27

Pono da se broje glasovi sve dok se ne namesti da je Srbin izgubio.Sada cute vajne demokrate i borci za ljudska prava sa Zapada, jer pre svega Zapadu ne odgovara da Srbin dobije.Slicno kao sa Vukom Jeremicem.Ni traga od demokratije, ni traga od slobode.Ovaj svet je mesto nepravde i sile.

Djoko

06.10.2016 10:49

Zna li iko odgovor na ovo pitanje.Zasto su zapadne sile na Balkanu iskljucivo na strani muslimana a uvek na stetu Srba?Podrzavaju Albance da stvore Veliku Albaniju.Podrzavaju Srbe muhamedanskog zakona da ugnjetavaju pravoslavne Srbe.Sta mi da uradimo da dobijemo naklonost velikih sila?Koliko to kosta u dolarima?

CAMIL SVETSKI LIDER

06.10.2016 11:30

CAMLE, obrati se tvom kucnom prijatelju Klintonu za pococ oko prebrojavanja glasova. On ce narediti komisiji da tebe proglasi za pobednika jer drugacije nemere biti nego kako Amerika kaze.

Драгомир

07.10.2016 07:07

Победник је онај ко броји гласове!