Novi Sad, mesto na kom je zapaljen beskućnik
R. Getel
Novi Sad, mesto na kom je zapaljen beskućnik

R. Getel

Ilustracija, Foto: R. Getel

Nesrećni čovek je juče ujutru u teškom stanju primljen na Vojnomedicinskju akademiju, gde se lekari bore za njegov život.

Uhapšeni se sumnjiče za pokušaj teškog ubistva i razbojništvo. Po nalogu nadleženog tužilaštva, M. Ć. je određeno zadržavanje do 48 sati, dok će maloletno lice biti privedeno nadležnom tužiocu.

Višečasovno iživljavanje nad Milivojem dešavalo se u ulici Aleksandra Dupčeka u Zemunu u napuštenim objektima nekadašnje fabrike nameštaja. Sumnja se da su uhapšeni istog dana izvršili i razbojništvo nad još jednim oštećenim, a policija intenzivno traga za još tri osobe za koje se sumnja da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih dela.

 

Ubijen u sukobu

Policija je 2015. godine samo nekoliko meseci od pronalaska leša Saše Mitrovića (44) u napuštenoj vojnoj zgradi u Ruzveltovoj ulici, u kojoj se okupljaju klošari, uhapsila I. N. (24) zbog sumnje da ga je sa dva kompanjona mučio, pa ubio. Mitrovićevo telo je zatečeno nago, na stolici, a odeća mu je nestala. Tada je posredi bio sukob beskućnika i skitnica.

Sam Milivoje, koji je zadobio opekotine po telu, policajcima je ispričao da su ga satima mučila njemu nepoznata trojica mladića i da su ga potom polila benzinom i zapalila.

- U bolnici je nesrećni čovek jedva uspeo da ispriča inspektorima šta se dogodilo. On je rekao da u životu nije sreo momke i da misli da su Romi. Rekao je da su došli sa namerom da ga muče jer je video da nose kanticu sa benzinom - objašnjava izvor „Alo!“.

Prema nezvaničnim saznanjima, Milivoje je nekada radio kao čuvar u toj napuštenoj fabrici, pa je jedan od objekata iskoristio da se tu nastani. U ostale objekte su dolazili razni beskućnici, alkoholičari, narkomani, Romi i ostali, te je policija zbog njih na pomenutoj adresi često intervenisala.

Deca ubila beskućnika

Srbija još pamti vest iz Novog Sada od prošle godine kada su deca zapalila beskućnike dok su spavali. Od posledice požara život je izgubio Dragutin Todorčevića (64), dok je Zoran T. (66) lakše povređen. Da tragedija bude veća, trojica dečaka su nakon što su pronađeni ispričali da su prvo hteli da od njih ukradu kolica. A kada u tome nisu uspeli, najmlađi od njih je uzeo novine, kresnuo šibicu i bacio na čoveka koji je ležao pokriven starim ćebetom i ritama. Čovek je odmah počeo da gori, a deca su pobegla.

Tokom policijskog uviđaja iz dvorišta se širio neprijatan miris paljevine, smrada nagorelog tela. U objektu koji je Milivoje koristio pronađena su dva improvizovana ležaja i gomila razbacanih stvari.

Naš sagovornik upućen u slučaj navodi da policija ne isključuje mogućnost da su pridošlice Milivoja mučile zbog teritorije, odnosno zbog objekta koji je on koristio. Takođe, istražuje se i mogućnost da su Milovoje i ta trojica zajedno pili, pa je nešto pošlo po zlu.

- Činjenica je da su mučili i zapalili čoveka. Istragom je utvrđeno ko je na obližnjoj pumpi kupio dve litra bezina, jer su ga snimile kamere. Pomogla nam je i prva izjava oštećenog, te se nadamo da će on prilikom davanja sledeće izjave biti rečitiji i kazati šta se tačno tu dogodilo i zašto je mučen - kaže sagovornik „Alo!“ upućen u slučaj.

Žitelji ulice napominju da se u tim objektima redovno okuplja polusvet i da pravi probleme.

- Eto, pre oko desetak dana smo zvali policiju jer su se potukle dve grupe Roma. Policija je tad intervenisala, sve se završilo i smirilo. Ali, izgleda da je druga grupa sad rešila da se useli ili tako nešto i eto belaja. Stanari okolnih zgrada stalno prijavljuju incidente, ali trajnog rešenja nema, jer se ne može utvrditi ko je sada vlasnik tih objekata. Inače, oni su već više decenija napušteni, ali se njihovi stanari stalno smenjuju - ispričao nam je jedan od žitelja pomenute ulice.

Komentari (6)

Kraj kraja

21.07.2017 07:21

Katastrofa! Dozivotni zatvor uz prinudni rad. Bez smrtne kazne nema straha i počinioci se svaki dan sve vise brojčano pojavljuju. Samo smrtna može da ih zaplaši.

Sever

21.07.2017 07:49

Nadam se da nece proci bez kazne samo zato sto su Romi !? Z

Neko

21.07.2017 09:31

Da li to nam to vreme pokazuje dilemu o diskutabilnosti postupaka ljudi kojiima je ceo vek sudjeno za radnje koje moglo bi se reci predupredile ovakve dogadjaje danas.

Verko

21.07.2017 10:05

Za ovakve kriminalce i streljanje je mala kazna!

Dajte soc.pomoc

21.07.2017 11:40

dečji, narodnu kuhinju i sve besplatno, a ono kada poodraste kida nokte i pali!

PITAJTE GOSPODINA

21.07.2017 14:23

TRAMPA ŠTA BI RADIO OVIMA?