Smrt ga zadesila za volanom: Siniša Stanojević
privatna arhiva
Smrt ga zadesila za volanom: Siniša Stanojević

privatna arhiva

Smrt ga zadesila za volanom: Siniša Stanojević , Foto: privatna arhiva

Članovi porodice i rođaci ne mogu da veruju da je tako iskusan profesionalac i pažljiv vozač stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu M-0 kod Budimpešte. Sinišinu suprugu Vesnu zatekli smo u dvorištu porodične kuće u Smilovcu, okruženu rođakama i komšinicama, koje pokušavaju da je uteše.

- Krenuo je od kuće oko 1.30 za Paraćin jer je u 2.30 trebalo da krene za Austriju. Poslednji put smo se čuli negde oko devet sati, pre granice. Imao je običaj da pre nego što uđe u roming pozove da bi se čuo sa sinovima ili unučićima. Sve je bilo u redu. Nije se žalio. Čitamo da je možda doživeo infarkt za volanom. Nije imao nikakvih zdravstvenih tegoba, ni visok pritisak. Nije pio lekove. Bio je zdrav čovek. Sa njim je bio i kolega Radoje Rajić - tihim glasom priseća se Sinišinog poslednjeg odlaska na posao supruga Vesna.

Srpski autobus uništen u Mađarskoj

Policija Mađarske

Siniša stradao u stravičnoj nesreći, Foto: Policija Mađarske

Siniša Stanojević je bio iskusan vozač. Počeo je da vozi još 1980. godine, a od 1986. do 2001. godine radio je u „Niš ekspresu“. Za „Eurolin“ iz Paraćina je vozio od 2002. godine. Pored međunarodnih, vozio je i međugradske linije.

Zla sudbina

O Siniši sve najlepše misle i njegove komšije iz Smilovca, Skorice, Bračina. Tragična pogibija iskusnog vozača u Mađarskoj glavna je tema u svim seoskim razgovorima.
- Bio je vrhunski vozač. Ozbiljan čovek sa puno iskustva. Ko zna šta se desilo tamo na putu da je došlo do sudara. Zla sudbina. Provedeš vek na točkovima i na kraju stradaš u tuđoj zemlji - pričaju susedi.

 - Za nesreću smo saznali od jednog od suvlasnika „Eurolina“, koji nas je pozvao već oko 13 sati. Iz firme su u nedelju po podne odmah otišli za Mađarsku. U stalnom smo kontaktu, a suprug i dever su u Paraćinu kako bi saznali još neke detalje. Mislim da će biti potrebno četiri ili pet dana da se dopremi svekrovo telo. Treba da urade obdukciju, a toliko traje i procedura preuzimanja. Barem tako su nam rekli. Tek kada ga donesu, biće određen termin sahrane, koja će biti ovde u Smilovcu - dodaje Sinišina snaha Jasmina.

Supruga nastradalog

privatna arhiva

Supruga nastradalog, Foto: privatna arhiva

Porodici Stanojević su volan i vozački posao omogućili da sredi ugledno domaćinstvo.

Sinišini sinovi, Dalibor i Dejan, takođe su vozači. Vozili su za razne firme, a onda su otvorili svoje preduzeće, koje ima međunarodne linije. Za očevu pogibiju sin Dejan je saznao u Francuskoj i u nedelju kasno uveče je odmah doleteo u Srbiju kako bi bio sa porodicom.

- Siniša je bio dobar i vredan čovek. Puno je radio, često bio odsutan, ali smo se lepo slagali. Trebalo je da za dve-tri godine ode u penziju, ali eto, sudbina... - vajka se Vesna, lomeći prste.

- Svi smo naučili da vozimo uz njegovu pomoć. I sinovi i snaje. Puno će nam nedostajati, a najviše unuku i unukama - dok joj suze klize niz lice, kaže snaja Jasmina.

Komentari (12)

Pera Detlic

16.05.2017 15:08

Kad vozite nikad ne zovite zenu.

VEOMA

16.05.2017 16:10

@Pera Detlic - neukusan komentar!

Pravda

16.05.2017 17:42

@Pera Detlic - Gospodine detliću to možda kod Vas koji nemate zasnovane porodice za razliku onih koji su se porodično ostvarili. Normalno je da kad nekog želite da zovete ili vas zove da zaustavite auto i odgovorite n isti. Ali kad vozite svoj auto a ne autobusa sa povereni putnicima zato služe blutut slušalice koje je isključivo koristio tomom vožnje nesrećni Siniša. Prema tome apelujem n osobe koje mnogo vole da upućuju razne komentare prvo malo razmisle glavom pa te onda da uzmu tastaturu h ruke a ne kao Vi

Pravda

16.05.2017 21:07

@Pera Detlic - Trebalo bi da Vas bude sramota Vi koji pišete krajnje neumesne komentare čisto da nešto kažete što je potpuno nepotrebno bilo šta govoriti o čoveku koji je svoj život žrtvovao da bi se izbegla nesreća većih razmera o čemu govore kočioni tragovi o čemu govore dvadesetak svedoka o čemu govore svi koji su bili prisutni h blizini nesreće o čemu su i madarska vlasti upoznate pa prema tome umesto da slavimo ovu dobru i namučeni dušu mi je po starom srpskom običaju kritikujemo. VEČNAJA PAMJAT

Драгомир

16.05.2017 16:31

Кренуо је од куће у 1,30 и сада се питамо ДА ЛИ ЈЕ ПРЕ ТОГА ИШТА СПАВАО?И када се десио удес сан је учинио своје.Довољно је да те пријатна вожња зачас удрема и ето несреће!СТРАДАЈУ УВЕК НАЈИСКУСНИЈИ!Ма,где,бре,мени да се деси судар?И деси се!Што ово пишем?Да неки почетник који је ономад почео да вози зна - НАЈОПАСНИЈЕ ЈЕ КАДА МИСЛИШ ДА СИ ОДМОРАН!Уз то зна се - Једна нога у гробу а друга у затвору!Ја возим пола века без икаквог удеса!Дрмнем две љуте и замолим бога за помоћ и ,ето,он ме чује!

Pravda

16.05.2017 16:48

@Драгомир - Slušajte Vi neotesani i krajnje nevaspitani vozaču. Gore pomenutog vozača imao sam čast da poznajem više od 10 godina i nikada nije pio ništa sem sokova osim n nekim proslavama kada je normalno popiti koje piće. Za razliku od vas on nije ,,drmao,, ljute. Treba da vas je stid ,,gospodine,, da umesto da izjavite saučešće vi blate nastradalo time da je zaspao odgovorno tvrdim da nije tako bilo. Moja baka je bila h tom autobusu e sad ako vi imate pasulj pa vidite nešto što mi drugi ne onda svaka čas

moler

16.05.2017 17:43

@Драгомир - Samo ti drmaj ljute,pa kada te jednom drmne završićeš,a nažalost i oni koji tada budu uz tebe!

Miroslav

16.05.2017 19:28

@Драгомир - Druze izgleda da nisi nista vece od bicikle nisi vozio. Ovog coveka sam licno poznavao i znam koliko je veliki profesionalac bio.

Nocna vožnja

16.05.2017 19:00

je ubistvo i samoubistvo.

Pravda

16.05.2017 20:21

@Nocna vožnja - Koja noćna vožnja. Kakvo ubistvo kakvo samoubistvo o čemu Vi pričate ovo se desilo h 12 časova prepodne. Strašno koliko narod ne čita tekst a mnogo voli da pametuje ponavljam dobro razmislite pre nego što nešto kažete ili napišete. Čovek je bio i pri sebi i nije imao infarkt i nije pio i nije zaspao i nije bio neiskusan i nije bio ni zašta kriv. Krivi su održavaoci puta koji je naglo promenio pravac autobus pokušao da izbegne o čemu postoje tragovi kočenja o čemu postoje izjave svedoka

Kolporter

16.05.2017 23:39

Ajde ne prepucavajte se ,poginu čovek šta vam je. Desilo se,život je to. Pričao telefonom,zaspao,sve jedno radio pošteno. Najgori je to hleb,glava u torbi uvek kaže narod. Saučešće porodici.

Zoran

17.05.2017 12:39

I sam sam po profesiji vozač.I najiskusniji nisu otporni na umor.Krenuti u gluvo doba noći na put uvek donosi rizik i opasnost.Saučešće porodici.