Nebojša Stefanović
Profimedia
Nebojša Stefanović

Twitter/Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović, Foto: Twitter/Nebojša Stefanović

"Nikada iz kabineta ministra unutrašnjih poslova nije dat ni pisani ni usmeni nalog o ponašanju policijskih službenika i ostvarivanju njihovih zakonskih prava u vezi sa izborima, niti se ministarstvo meša u slobodnu volju bilo kog pripadnika policije ili nekog drugog dela ministarstva", navodi Stefanović u saopštenju.

Dodaje da PS S nastavlja politizaciju sindikalnog delovanja, posebno navijajući za jednog od opozicionih predsedničkih kandidata, čiju podršku imaju i na skupovima koje prave, ali ističe da "nikada zbog toga nijedan policajac nije snosio bilo kakvu posledicu, što nije bio slučaj u nekim prethodnim vremenima".

Stefanović poziva predstavnike sindikata da razgovaraju o rešavanju problema u radu ministarstva i policije, a ne o politici, jer to nije posao policije.

Kaže i da su nedopustivi pokušaji sindikata i određenih političkih stranaka da zloupotrebe policiju u izbornoj kampanji i unize rad hiljada profesionalaca koji svakodnevno rizikuju svoje živote zarad bezbednosti građana Srbije.

"Učiniću sve da ne dozvolim takve zloupotrebe", navodi Stefanović i dodaje da mu naročito smeta pokušaj zloupotrebe policije u trenutku kada su neki policajci povređeni na izvršenju službenog zadatka i kada u subotu više od 400 mladih ljudi stupa u redove policije.

Stefanović dodaje i da će sa pripadnicima policije nastaviti da se bori za unapređenje položaja policajaca, njihove profesionalne osposobljenosti, kao i za sigurniju i bezbedniju Srbiju i sve njene građane.