Aleksandar Sinđelić
Facebook
Aleksandar Sinđelić

Facebook

Aleksandar Sinđelić, Foto: Facebook

Saznanja podgoričkih medija, da se Sinđelić nalazi u Podgorici, potvrdio je danas advokat Bratislava Dikića, koji je od ranije u pritvoru u Spužu.

Milan Petrović, Dikićev advokat potvrdio je za N1 da se Sinđelić nalazi u Crnoj Gori, ali nije mogao da potvrdi da je saslušan.

Akcija hapšenja osumnjičenog da je organizovao teroristički napad na premijera Mila Đukanovića, policijske službenike i građane, koji je osujetio specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, izvedena je upravo po nalogu iz Crne Gore.

Mediji su ranije objavili da je Sinđelić saslušan u Beogradu i da je pod nadzorom srpskih vlasti. Međutim, nadležni organi dve zemlje su već tada uveliko spremali njegovo izručenje u skladu sa sporazumom o izručenju svojih državljana, a na osnovu Interpolove poternice.

Kada su se stekli svi ovi formalni preduslovi za njegovo izručenje, srpska policija mu je i zvanično stavila lisice na ruke, a već juče je jutro dočekao u spuškom Istražnom zatvoru, pišu "Dnevne novine".

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju ovu informaciju.

"Podsećamo Vas da predmet na koji se odnose Vaša pitanja nosi oznaku tajnosti, zbog čega bi svako saopštavanje detaljnijih informacija koje mogu da utiču na postupak predstavljalo kršenje propisa. Podsećamo Vas, takođe, da je zakonom propisano da su državni organi, mediji, javne ličnosti... dužni da izjavama o krivičnom postupku koji je u toku ne vređaju pravila postupka. Tužilaštvo javnosti saopštava informacije koje u određenoj fazi postupka mogu da budu dostupne javnosti", stoji u odgovoru iz kabineta VDT-a.

Prema nezvaničnim informacijama, Sinđelić je tokom saslušanja u Srbiji negirao da je izvršio krivična dela, koja mu crnogorski istražitelji stavljaju na teret.

Koliko je zapravo ubedljiv u tvrdnjama i da li će takav stav zadržati i tokom saslušanja u crnogorskom Specijalnom tužilaštvu tokom suočavanja sa prikupljenim dokazima, ostaje da se vidi.

Tužilac Katnić, uprkos pritiscima i sumnjičavosti dela javnosti, nije zvanično otkrio kakve dokaze je prikupio protiv Sinđelića i bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića.

Teroristički plan, prema tvrdnjama Katnića, bio je da terorističke grupe sukcesivno ulaze u Crnu Goru i da za početak izazovu nerede ispred zgrade Skupštine, gde je trebalo da se okupe pristalice Demokratskog fronta, zatim da se infiltriraju u redove crnogorske policije i zapucaju na narod, te da se prema tom scenariju revoltirana masa pozove na nasilan ulazak u zgradu parlamenta.

Zadatak jedne od grupa, koja nije dostupna crnogorskim bezbednosnim organima, bio je da zarobi premijera Đukanovića, gde god se on u to vreme nalazio.

Za razliku od Katnića, srpski premijer Aleksandar Vučić otišao je i korak dalje u saopštavanju činjeničnog stanja, uz tvrdnju da su teroristi imali plan da likvidiraju Đukanovića, te da su ga pratili iz minuta u minut.

Slična sudbina, da je uspio plan, trebalo je da zadesi i pripadnike specijalnih snaga po izlasku iz kampa na Zlatici, koje je jedna od terorističkih grupa, kako se sumnja, nameravala da presretne u zasedi i da ih pobije. Ovaj scenario, koji prema tvrdnjama Vučića, ima nesporne inostrane elemente, doveo bi do fatalne destabilizacije države i sukoba nekontrolisanih razmera, pišu crnogorski mediji.

Komentari (6)

Kvazimodo Sorabius

02.11.2016 09:05

Dva bez duse - Sindjelic bez glave! Pravna sigurnost u Stradiji! Neko posumnja, Srbija hapsi, pa se dokazuje nevinost umesto vinost. Prevrsilo svaku meru. Skupo prijateljstvo dvojice prijatelja u dve razbracene drzave, u obe problemi s bracom, obojica prijatelji Seiku, Edi Rami i Taciju... Naivna spletkarenja, ali ispranim mozgovima naroda dovoljno. A obojica po 16% glasova od naroda, a neogranicena vlast. Jedina razlika: Djukanovic je SVOJ na SVOME, a kod nas je BOSANAC u SRBIJI!

tara

02.11.2016 11:32

@Kvazimodo Sorabius - MOZAK KAO KOD KVAZIMODA, VEROVATNO I IZGLED!

mmne

02.11.2016 13:19

kakav uzas od drzave, kakav sizofrenik na vlast, kakve izdajice u vladi, kakvi poluinteligent….zbogom!

Milan

02.11.2016 14:19

Ne znam šta nije jasno pa da se pravimo ludi. Jasno je da su komunicirali međusobno u nameri da NEŠTO urade Djukanoviću. Ako su one babe i dede sa četničkim znamenjem što su uhvaćene, ako su oni smešni, onda Dikić i ovaj sa slike sigurno nisu. E sad ako ćemo da se pravimo ludi da ne izgovorimo jasno da su RUSI organizovali neke državljane Srbije da uhvate/ubiju premijera Crne Gore na dan izbora, onda je to naš problem. Zbog ove gluposti je na kraju Milo dobio 2 mandata više, što mu je dovoljno.

thompson

02.11.2016 15:05

hahahahahaah kakvo SPADALO

ДУШАН

02.11.2016 15:06

УБИО МЕ БОГ АКО ЗНАМ ШТА СЕ ОВДЕ ДЕШАВА .НИТИ ИМА ВЛАСТИ ,НИТИ ИМА ЗАКОНА ,А УСТАВ НЕМАМ ПОЈМА ЗА КОГА ЈЕ ПИСАН - ПРЕМИЈЕРИ И ЈЕДНЕ И ДРУГЕ ЗЕМЉЕ СЕ ПОНАШАЈУ БАХАТО И КАУБОЈСКИ .ОВАЈ ЧОВЕК ДА ЈЕ УБИО 100 ЉУДИ ПРЕМА ЊЕМУ СЕ ТРЕБА ПОНАШАТИ У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ И УТАВОМ .УХАПСИТИ ЧОВЕКА У ЈЕДНОЈ ДРЖАВИ ,ИЗРУЧИТИ У ДРУГУ И СТРПАТИ У ЗАТВОР БЕЗ ВАЉАНИХ ДОКАЗА И СВЕ ТО ЗА ПАР САТИ .-НЕВЕЕРОВАТНОО АЛИ ИСТИНИТО !!!