Sinan Sakić
Petar Marković
Sinan Sakić

Petar Marković

Sinan voli da nategne, Foto: Petar Marković

Poznati folker Sinan Sakić za „Alo!“ otkriva da poroci u njegovom životu više ne postoje i da je alkohol njegova prošlost, iako je ubrzo nakon tih reči ipak seo i popio nekoliko flaša alkoholnog pića. Pevač kaže da nepravdu i neistinu ne podnosi, te da želi da svima dokaže da je svoj najveći porok ostavio iza sebe, međutim, izgleda da ga je želja za dokazivanjem brzo prošla. Nakon samo nekoliko minuta, Sinan je ušao u studio i uhvatio se flaša piva, od kojih se nije odvajao.

Sa sinom u zatvoru se čujem telefonom!

Kako je njegov sin Rašid Sakić trenutno u zatvoru, gde služi kaznu od 12 godina zbog ubistva, pitali smo Sinana da li su u kontaktu, budući da ga je posetio samo jednom, zbog čega pevač ne žali.

- Kad čovek pogreši, neka odgovara za svoja dela. On ima 38 godina, zašto ja da pričam? On ima ime i prezime. Čujemo se mi telefonom, kažem mu samo da ne pravi neke gluposti i da bude miran. Ako bude kako treba, ja sam mu roditelj i ja ću biti dobar kad izađe, a ako nastavi dalje, onda mi ne treba. Ja sam takav čovek i jednostavno volim pravdu, nepravdu ne - kaže Sinan.

- Odustao sam od pića. Popijem možda jednu čašicu vina i jedno pivo, to je sve. Zašto bih krio? Ja bih rekao da je drugačije, to je moj život. Da je istina da pijem, ja bih rekao sve, i da pijem, i da se drogiram, i da pušim, ma sve - priča Sinan i dodaje da svoju prošlost nikada nije krio, iako se na fotografijama vidi da alkohol nije deo samo prošlog vremena, već i sadašnjeg.

- Ja sam pio, jesam. Sada je sve super. Postoji jedna činjenica, a to je da nikad ne bih lagao. Rekao bih da je sve istina. Ja imam pravo da radim sa svojim životom šta hoću. Kad god me pitaju da li sam bio alkoholičar, ja kažem da sam bio hronični alkoholičar, ali onda dođem i kažem: „Stop, dosta je“. Popijem samo čašu vina, a nekad sam pio dve boce viskija dnevno. Ne mogu ja da krijem od ljudi, kada vide to da zaista jesam bio hronični alkoholičar - tvrdi pevač, koji nije mogao da odoli piću zbog kojeg su ga ranije osuđivali.

Pri samom dolasku u studio, skinuvši naočare za sunce, Sinan nas je upitao:

- Pogledajte me, da li izgledam kao da sam konzumirao alkohol? Sada sam ustao. Ja ako hoću da dokažem da je neka priča lažna, neistinita, ne mogu da sedim samo i ćutim - pravdao se folker, nakon čega je sa svojim prijateljem pred našim kamerama rešio da se opusti, okružen flašama alkoholnog pića.

Oni su uživali razgovarajući, a Sinan, kao da nam ništa pre toga nije rekao, gutljaj po gutljaj, i sledeća flaša je na redu. Malo-pomalo, pevač je, izgleda, zaboravio da su naše kamere tu, a želja za dokazivanjem je odjednom isparila.
Budući da je koncert ikone „Južnog vetra“ zakazan za 3. jun na „Tašmajdanu“, Sakić kaže da uzbuđenje ne postoji.

- Nisam uzbuđen zbog koncerta, ima samo mala doza odgovornosti. Koncert kao koncert, ja sam jednostavno takav da dajem dušu tada, a pesme su takve da svi pevaju i igraju - kaže pevač, ne želeći da otkrije specijalne goste koji će svojim gostovanjem uveličati Sinanovo veče.

- Neka to ostane tajna - završava pevač.

Komentari (4)

nedjo

20.05.2017 23:31

sta ocine porok od coveka

Dragi

20.05.2017 23:51

Čovek ne laže, jer je rekao da ne pije više. I u čemu je tu laž? On nije rekao da je batalio piće, već samo da ne pije više.

ana

21.05.2017 07:51

pivo je hrana

dorcolac

22.05.2017 02:09

Siki legendo, vidimo se na tasu ! ! !