Kurteši Kurtić
Alo!/Dejan Briza
 Kurteši Kurtić

Alo!/Dejan Briza

Kurteši Kurtić, Foto: Dejan Briza, ALO

To su, kako nezvanično saznajemo, utvrdili lekari sudske medicine na osnovu dokumentacije iz Urgentnog centra u Beogradu, gde je dete odmah po prijemu operisano, ali je narednog dana podleglo povredama.

Advokat Dragomir Mrdalj, branilac Kurtešija po službenoj dužnosti, od početka postupka tvrdi da bi dete imalo šanse da preživi da je hitno operisano u prvoj bolnici. On je predložio Višem sudu u Beogradu da pribavi lekarsku dokumentaciju iz KBC Zemun i sa Instituta za majku i dete, zbog toga što nisu primili dete, i da je dostavi veštacima na uvid.

- Dečak je primljen kao hitan slučaj u KBC Zemun, ali nije pregledan! Bez dijagnostike je upućen na Institut za majku i dete, ali mu ni tamo nisu snimili stomak, niti utvrdili povrede. Operisan je tek u Urgentnom centru, ali je tada bilo kasno - kaže advokat Dragomir Mrdalj.
Optužnica tereti Kurtešija da je 17. juna 2015. pretukao sina jer je posumnjao da nije njegov. Tužilac traži da odgovara za teško ubistvo, za koje je zaprećeno 40 godina robije. Prvi komšija je na suđenju izjavio da je Kurteši posle zločina sam došao kod njega i molio ga da dete odveze u bolnicu!

Detetu pukla slezina

Dečaku je od udaraca pukla slezina i imao je unutrašnje krvarenje. Brigu o Kurtešijevoj trudnoj ženi i sinu (3) preuzeo je Gradski centar za socijalni rad, dok je njihova najstarija ćerka (8) i pre tragedije bila kod dede u Nemačkoj.

Komšije su posle ubistva ispričale novinarima da nikada nisu videle da Kurteši tuče dete, ali da su primećivali da je mališan i pre tragičnog događaja imao modrice po telu. Međutim, ujak optuženog, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je u izjavi za medije da je Kurteši narkoman i da je zbog droge maltretirao celu porodicu!

Gordana Milovanović (38), nevenčana žena optuženog, koju je Viši sud u Beogradu pronašao posle potrage od 10 meseci, izjavila je u oktobru 2017. da je sa mužem imala probleme, ali da nije bio nasilan.

- Znala sam da je narkoman! Drogirao se i opijao. Imali smo probleme, ali pre ovoga nije tukao ni decu, ni mene. Sina sam ostavila samog sa mužem da bih otišla u narodnu kuhinju po ručak, a našla sam ga krvavog i modrog. Ležao je u krevecu, ali nije mrdao! Muž je sam otrčao kod komšije da ga moli da odveze dete kod lekara.

Komentari (5)

Nišlija

18.01.2018 17:47

Kratko, 40 godina i reseno - bez prava na pomilovanje ili smanjenje kazne. A advokat neka pokusa da nadje olaksavajucu okolnost..... sramota je kako skrece temu.... da je dete operisano u prvoj bolnici itd itd. Aman , sudi se ubici ocu, a ne lekarima

eli

19.01.2018 01:18

@Nišlija - Monstrumu se sudi i osudice ga. Medjutim, mene zanima da li treba da se sudi i onima u zdravstvu koji su dete u takvom stanju setali od ustanove do ustanove. Da li bi dete zaista prezivelo batine monstruma da mu je odmah ukazana odgovarajuca lekarska pomoc? I zasto nije?

Margita

18.01.2018 19:49

Svaka kazna manja od doživotne robije bila bi bruka za srpsko pravosuđe.

bledoliki

18.01.2018 21:55

sta ga vozite u kola na slici gore vezi stoku za branik i vuci po ulici do kazamata vesaj stoku

Smrc

18.01.2018 22:04

Pretukao dete jer je sumnjao da nije njegovo?! Omg.. Pa je li on lud??!! Kako moze dete biti krivo za takve stvari.. I da li je utvrdio cinjenicno stanje?! Uzme se dnk, totalno bezbolno, i sazna istina, a potom sa zenicom uprilici razgovor! A ne batine! A on tuci dete, pa jos do smrti! To samo sa namerom, a za to se izricu samo najvece kazne!!