Jelene Trkić sa sinom Nikolom
dopisno
Jelene Trkić sa sinom Nikolom
Jelene Trkić sa sinom Nikolom, Foto: dopisno

 

Podsetimo da je “Majka Hrabrost”, kako je se sećaju, nakon samo 40 dana od porođaja preminula, a njena smelost i želja da stvori drugi život uprkos teškom obliku tumora na mozgu zadivili su sve. Njen mališan Nikola Dunović sada živi u Prijedoru sa ocem Goranom i tetkom Sanjom, a kako oni kažu, vrlo je veselo, zdravo i radoznalo dete.


- Mnogo je nestašan. Velika je maza. Istraživač. Sve ga zanima. Za svoje godine, rekao bih i da je vrlo bistar, želi i traži objašnjenje za sve, postavlja veoma teška pitanja - kaže otac Goran i dodaje da su retke situacije kada se Nikola postidi jer uglavnom voli da sa svima podeli svoju radost i sve ono što mu se događa.


Tetka Sanja, koja je, kako Goran ističe, odgajila Nikolu, zahvalna je bogu na njegovom odličnom zdravlju.


- Zdravo je dete, hvala bogu. Ima dobar imunitet. Mislim da je imao samo jednu prehladicu s kašljem do sada, pun je energije i radosti. Čim se probudi, trči, priča, peva, zapitkuje - objašnjava Sanja i ističe da je Nikola postavljao pitanja o majci, pa su mu neke stvari i ispričali.


-Išli smo na groblje i u crkvu. Naučili smo ga da zapali sveću svojoj mami, koja je “tamo”, i to je neka naša komunikacija s njom, odnosno ono što je on za sada u stanju da primi i shvati. Vremenom će, naravno, biti drugačije - kaže ona.
Kada su praznici, u njihovoj kući se svi trude da sva pažnja bude usmerena na želje i potrebe malog Nikole, pa je tako i danas sve spremno za proslavu njegovog trećeg rođendana.


Tuga za Jelenom, kako ističu, prerasta u sve veće poštovanje i divljenje za njenu hrabrost. Njen muž Goran kaže da u potpunosti razume njene izbore i da njegova zahvalnost prema njoj svakodnevno raste.


- Kada danas pogledam na tu situaciju, koja je bila veoma teška i emotivna, pre svega zbog gubitka Jelene 40 dana nakon porođaja, zatim dolaska bebe u moj život u tim uslovima... Jednako sam pun razumevanja za njene izbore i sve što je prethodilo rođenju Nikole. Divim joj se svakog dana sve više i zahvalan sam joj. Njen podvig je svakog dana sve veći u našim životima - emotivno završava Goran.

Komentari (9)

ana

09.10.2015 08:50

neka je živ i zdrav Igubljena sreća još je uvek sreća .I taj jad u duši što te na nju seća, To je jedan njezin zaostali deo. .

Magnezijum

09.10.2015 11:16

Duso mala, srecan ti rodjendan od srca, nek ti Gospod podari srecu i mir i majci tvojoj da pociva u miru. Amin

Jovan Jovanovic

09.10.2015 14:57

@Magnezijum - Koji idiot je ovde "udario" minus?

trta

09.10.2015 22:11

@Magnezijum - Ne mogu da verujem da ovi umobolnici podrzavaju ubistvo majke od rodjenog sina.Ovoj na slici pokojnici nije bilo pomoci i ne cudime sto se odlucila da rodi bebu.Da je bilo obratno nijedan lekar zarad fetusa nebi zeni dozvolio da se porodi i da podlegne na njegovom stolu.

mile munja

09.10.2015 11:50

takvu zrtvu moze da podnese samo malka.

gruja

09.10.2015 12:43

Veliko postovanje i divljenje za hrabrost.

Miko

09.10.2015 13:34

Vecna joj slava ! Malisanu srecan rodjendan !

добрица Николић

09.10.2015 14:35

Moje најискреније честитке малом слављенику Николи са жељом да што пре порасте и да никада (али) никада не заборави своју Мајку - хероину која је живот дала како би на свет донела данашњег слављеника коме желим дуг живот и здравље а његова мајка нека почива у миру Слава јој и хвала.

cica r.

09.10.2015 16:07

@добрица Николић - Podnela je i ona zalosna nesretnica Majka pa je sin nozem dodje glave.Bolje ni joj bilo da ga nikad nije rodila.