Silovanje Zlostavljanje Porodično nasilje
Profimedia
Silovanje Zlostavljanje Porodično nasilje

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Okružni sud u Doboju odredio je jednomesečni pritvor muškarcu S. M. iz Dervente koji je osumnjičen da je počinio krivično delo polnog nasilja nad detetom. Kako prenose mediji, reč je o Senadu Mustafiću zvanom Biber, iz derventskog naselja Omeragići, koji se tereti za blud nad dvema devojčicama školskog uzrasta.

Nezvanično, bludni Biber je u srodstvu sa svojim žrtvama. Tačnije, on je deda seksualno zlostavljanim unukama od 12 i sedam i po godina.

Nasilje nad devojčicama prijavljeno je u prošli petak, da bi službenici PU Doboj istoga dana Mustafića lišili slobode.

Iz policije su saopštili da su aktivnosti u rasvetljavanju ovog slučaja u saradnji sa Centrom za socijalni rad i obrazovnom ustanovom koju devojčice pohađaju.

Odluka o produženju pritvora izrečena je zbog bojazni da će osumnjičeni "ponoviti krivično delo".

- Dedu Bibera, sada pedofila, pamtimo i kao silovatelja. Sećamo se da je devedesetih godina, zbog silovanja žene, odrobijao osam godina zatvora. Očito da je reč o povratniku u izvršenju krivičnih dela seksualnog nasilja, pa očekujemo da ga ovaj put stigne zaslužena kazna - kazuju Mustafićeve ogorčene komšije.

Direktorka centra za socijalni rad Derventa, Samira Fejza, izjavila je da znajući da je osumnjičeni nalazi u pritvoru nije pribeglo izuzimanju devojčica iz njihovih bioloških porodica i njihovom smeštaju u sigurnu kuću.

- Pratimo stanje - rekla je direktorka Fejza.

Zabrinuti Dervenćani pitajući se ima li tome kraja i upozoravaju da je ovo samo jedan od mnogobrojnih slučajeva seksualnog nasilja u njihovoj opštini. U selu Gornja Lupljanica pravosnažnom presudom otac monstrum Z. Đ. osuđen je na pet godina zbog silovanja kćerke, a njegov stariji sin G. Đ. na tri godine zbog silovanja sestre. Zlosrećna 15-godišnja devojčica rodila je muško dete, a da slučaj bude još gori istragom je utvrđeno da je otac novorođenčeta njen drugi, maloletni brat Z. Đ.

Komentari (4)

MOMAZVER

13.05.2017 09:34

U-BI-TI !!!

aca021

13.05.2017 10:25

Zasto S.M., ima li taj ljigavac ime i prezime?

Drita

13.05.2017 13:33

VEŠANJE PO KRATKOM POSTUPKU.

nedjo

13.05.2017 22:02

deda,deda ,djubre matoro