Čuveni glumac izašao na crtu našim specijalcima
Vesna Lalić
Čuveni glumac izašao na crtu našim specijalcima
Čuveni glumac izašao na crtu našim specijalcima, Foto: Vesna Lalić

 

Da, svetska filmska borilačka zvezda glavom i bradom, doslovno, onom prepoznatljivom bradom, sklopljenih ruku i licem od „kamena“ na Savskom nasipu, kao gost ronilačke jedinice Žandarmerije u njihovoj bazi i komandanta jedinice pukovnika Gorana Dragovića, čoveka koji bi ga realno savio ko sajlu, što se ono kaže, no...

Ko bi koga razbio  ko zvečku: Sigal i  Dragović
Ko bi koga razbio ko zvečku: Sigal i Dragović, Foto: Vesna Lalić


Dakle, večito ozbiljan, baš kao u filmovima, s onim izrazom istočnjačkog mudraca koji zna nešto više od drugih, ali taj Stiven Sigal je najpre pozdravio komandu Žandarmerije, jedinicu postrojenu u njegovu čast, i s pažnjom odgledao prezetaciju Žandarmerije ne krijući oduševljenje...


- Fenomenalni momci, zaista! Opasni borci, vidi se... - komentarisao je viđeno, obećavši da će neki od budućih filmova sasvim sigurno snimiti u Srbiji uz pomoć Žandarmerije, koja će, baš kao i on, tumačiti ono što suštinski i jeste - pozitivce!
- Čast i zadovoljstvo nam je što ste danas ovde, naš gost, naš prijatelj... - obratio se potom pukovnik Dragović, uručivši Sigalu plaketu Žandarmerije, a potom...
A potom ono što se očekivalo, ali se nije dogodilo, nažalost.

Stiven Sigal
Stiven Sigal, Foto: Vesna Lalić


Na tatamijima (strunjačama) vežbališta grupa specijalaca demonstrirala je čoveku „bržem od metka“ tek delić svog borilačkog umeća, mada smo, iskreno, očekivali da i Niko (jedan od najčuvenijih karaktera Stivena Sigala) kao priznati majstor aikidoa razbaca specijalce ko kegle, ali ovog puta - ne!


- Neki naredni put ću vam se sigurno pridružiti, ovog puta zbog rasporeda ne mogu, ali ono što mogu i moram jeste da vam odam priznanje. Ulivate strah u kosti, zaista... - opravdanje zlata vredno jer, ruku na srce, razbili bi ga naši ko dete zvečku...

Stiven Sigal
Stiven Sigal, Foto: Vesna Lalić


Šalu na stranu, zaista veliki čovek, u svakom smislu, učinio je veliku čast najelitnijoj policijskoj jedinici u nas. Za dokazivanje muškosti ima vremena, uvek, mada kod nas u blokovima važi staro pravilo: od bejzbolke niko nije jači! Osim Sigala, nenaoružanog, ali opasnog!

Stiven Sigal
Stiven Sigal, Foto: Vesna Lalić


- Hvala! Veliko hvala... - pozdravio se, izgovarajući sasvim tečno na srpskom te dve reči, naklonio i otišao, baš kao u filmovima, nekud daleko, gde nevolja traži batine, ne znajući koga je naljutila?

 

Brat Putin

Na pitanje kako u Americi gledaju na njegovo prijateljstvo s Vladimirom Putinom, Stiven Sigal je rekao da se ne osvrće na negodovanja. - On je čovek mira koji može i želi mnogo da uradi za dobro čovečanstva! Moj je prijatelj i toga se nikad odreći neću! U Rusiji se, baš kao i u Srbiji, osećam kao među svojima - rekao je Sigal, koji se juče sreo i s predsednikom i premijerom Srbije.

Komentari (9)

Griffin

02.12.2015 12:16

Promocija jedinicu,plus i neki dinar kapne. SAJ je vec ucestvovao u snimanju jednog holivudskog filma.

Anonimuz

02.12.2015 14:44

@Griffin - Sigal je, za razliku, od nekih filmskih zvezda ozbiljan majstor borilackih vestina, odnosno aikidoa, tako da je veliko pitanje kako bi neko prosao u sukobu sa njim.

Piz da Dzons

02.12.2015 15:36

Kakav debilizam

Dejan Todorovic

02.12.2015 16:47

Novinari pa i naša javnost očigledno ne zna zbog čega je taj majstor aikidoa u Beogradu i zašto posećuje jedinicu. Mogli bi se malo raspitati kvazi novinari o liku i delu Sigalovom mimo filmova. Onda nek napišu tekst ali znam da bi bio drugačije sadržine....

shtangla

03.12.2015 00:11

@Dejan Todorovic - Necu da cekam novinare. O cemu se radi? Znam da , mimo filmova, ima muzicku grupu, svira bluz, da je aktivni policajac, i da vodi aikido klubove... Dalje bi voleo da saznam.

Mure 1

02.12.2015 17:17

Evo dokaza kako kaze Napoleon, bolja je vojska magaraca sa lavom na čelu, nego vojska lavova sa magarcem na čelu. Svaka čast KOMANDANTE.

Luka Laban

02.12.2015 19:41

Ovaj Dragović sa ovim stomačićem može samo da diže mehaničku rampu na nekom parkingu ! Da li i dalje ima građevinske mašine u Lazarevcu ?

D

02.12.2015 23:12

Stiven ima crni pojas 7 dan u aikidou. Imam braon pojas iz aikidoa i znam kako je tesko stici i do tog pojasa, a kamoli do ovog.

LALE

03.12.2015 02:51

SAMO U BANANA SRBIJI TRECERAZREDNI GLUMAC DOBIJA NAJVISE DRZAVNE POCASTI JADNO I SMESNO DO SUZA