Zavejano Vranje
T. Stamenković
Zavejano Vranje

T. Stamenković

Zavejano Vranje, Foto: T. Stamenković

Predsednik Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Vranja Vranja dr Slobodan Milenković potvrdio je da uveliko putari probiju visoke snežne smetove da bi na vreme stigli do prve kuće u Studeni,koja je od Vlasa udaljena sedam kilometara.

Generalni direktor Zdravstvenog centra u Vranju dr Dragan Veličković izjavio je da će posle probijanja zavejane seoske saobraćajnice protivpožarna spasilačka i ekipa hitne medicinske pomoći da odu u Studenu i odnesu hranu i pelene za tromesečnu bebu i hospitalizuju pacijenta obolelog od dijabetesa.

Srećom, novorođenče ima dovoljno hrane,a zdravstveno stanje obolelog meštanina Studene je stabilno.

U Štabu za vanredne situacije saopštili su das u vranjski električari u Studeni uspostavili jednofazno napajanje električnom energijom. Meštani sela u poljaničkom kraju nisu imali struju dva dana.

Posle intervencije radnika vranjske Elektrodistribucije,struju su dobili i meštani sela Nesvrta kod Krive Feje. U Vranju strahunu od novih nedača u predstojećim ledenim danima,jer je najavljeno da će 8.januara da bude na snazi crveni meteo alarm i debeli minusi od 18 do 13 stepeni. U brdsko-planinskim selima vranjskog kraja gorštaci će se suočiti sa temperaturom od 25 stepeni ispod nule.