Lideru radikala presuda bi trebalo da bude izrečena do 31. marta
Associated Press
Lideru radikala presuda bi trebalo da bude izrečena do 31. marta
Lideru radikala presuda bi trebalo da bude izrečena do 31. marta, Foto: Associated Press

Lider radikala ostaje dosledan svojoj odluci da iz Srbije živ ne mrda, pa je, kako „Alo!“ saznaje, zatražio da mu se presuda izrekne putem video-veze!

To praktično znači da bi Šešelj, kada dođe „dan D“, sedeći u svojoj kući putem interneta uspostavio direktnu vezu sa Haškim tribunalom, pomoću mikrofona i kamera komunicirao sa sudijama i tako čuo svoju presudu!

- Njegov pravni tim traži da se presuda Šešelju saopšti putem video-veze, što bi onda mogli da prate svi njegovi stranački saborci. Time bi Haški tribunal napravio najveći presedan, budući da se nikada nije desilo ništa slično - navodi naš izvor blizak lideru radikala. Iako znaju da Haški tribunal nikada ni za koga nije napravio takav ustupak, oni su optimisti i veruju da imaju velike šanse da uspeju.

Sin na listi

Komentarišući to što su pojedini mediji objavili da je dvojicu svojih sinova i dugogodišnjeg lekara i prijatelja Milovana Bojića stavio na sam vrh liste za narodne poslanike, Šešelj za naš list kaže da su ti navodi samo delimično tačni. - Doktor će biti pozicioniran na vrhu liste, a za sinove nije tačno da su tu gde se piše. Jedan jeste na listi, ali dosta daleko, drugi nije uopšte, ali o listama je rano govoriti jer još nisu usvojene- rekao je Šešelj za „Alo!“.

 

Država Srbija je u veoma nezavidnoj situaciji kada je reč o slučaju „Šešelj“ . Lider SRS-a kaže da ga jedino mogu odneti do aerodroma i iz aviona ga uneti u sud. Njegovo eventualno hapšenje izazvalo bi pravi cirkus u Srbiji. Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je juče da će se Srbija o zahtevu Tribunala da Šešelj prisustvuje izricanju presude odrediti kada i definitivno stigne taj zahtev, navodeći da će Srbija poštovati svoje međunarodne obaveze i svoj zakon, ali da s druge strane mora da vodi računa o ukupnoj stabilnosti u zemlji i u društvu.

Upitan da li će Srbija da uhapsi Šešelja ako bude morala, Ljajić je rekao da u ovom momentu na to pitanje ne može da odgovori ni sa da, ni sa ne.

Rasim Ljajić
Rasim Ljajić, Foto: Dalibor Danilović

Lider radikala Vojislav Šešelj ponovio je za naš list da ni u ludilu ne pomišlja da dobrovoljno ode u Hag, koji je, kako kaže, odavno pobedio!

- Dobrovoljno se predati neću nikada, a ako država želi da me hapsi, neka me hapsi. Šta će uraditi, ne znam, ali znam da posle izbora ja počinjem da hapsim! - zaključio je Šešelj, kome se u Tribunalu sudi za ratne zločine.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug R. Prelić

 

Vulin: Hag da sačeka kraj izbora

Komentari (6)

dusan

09.02.2016 10:06

jednom sam ves pisao na ovu temu pre nekoliko meseci ,i sada cu je ponoviti -gospodineseselj ja vas molim budite dosledni i odrzite obecanje ako dodje do nasilnog privodjenja ,a to je lezite na zemlju ma sta god radili sa vama i neka vas tako nose kako u avion tako iz njega u hag ALI OBAVEZNO uz prisustvo sedme sile i to u sto vecem broju .tada ces potvrditi da si bio i ostao covek sa jakim karakterom .

smrtnik

09.02.2016 20:34

@dusan - posteno. NIJE BAS DOSLEDAN.

ana

09.02.2016 10:44

a kako ce mu pare dati sto su ga nevinog drzali deceniju u zatvoru?

Васке

09.02.2016 13:21

Војислав Шешељ је њима већ пресудио- смрт Хашком трибуналу.

Војвода

09.02.2016 13:22

Србија жели Шешеља, а Хашки трибунал му не може ништа!!!

МилеБат...

09.02.2016 13:43

Радикали освајају 10-12% на иборима...