Vojislav Šešelj
Zoran Ilić
Vojislav Šešelj

Zoran Ilić

Biće veoma teško u Skupštini zbog Gojkovićeve, već sam počeo da strepim kako ću se izboriti sa njom, kaže šef radikala, Foto: Zoran Ilić

Nakon što je mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić potvrdio pisanje „Alo!“ da će Maja Gojković i u novom sazivu parlamenta ostati na poziciji predsednika Skupštine, lider radikala Vojislav Šešelj, koji nikada nije skrivao animozitet prema njoj, kaže da ga je ta informacija mnogo uplašila.

- Uh, biće bi veoma teško u Skupštini kad će Maja biti na njenom čelu. Evo, ja sam već počeo da strepim kako ću se izboriti s njom. Baš se brinem - kroz smeh nam je rekao Šešelj.

On je, da podsetimo, Gojkovićevu u javnosti često nazivao pogrdnim imenima. Tako je nakon saznanja da je ona prva na listi SNS-a na pokrajinskim izborima, na svom Titer profilu napisao:

- Ova nakaza predvodi naprednjake na vojvođanskim pokrajinskim izborima.

Na tome se nije zaustavio, već je tokom kampanje najavio da će se posle izbora posebno angažovati u vezi sa, kako je rekao, hapšenjem najgorih kriminalaca, a to su „političari ogrezli u kriminal, poput Tomislava Nikolića i Maje Gojković“.

Maja Gojković

Oliver Bunić

Tražiće veće poštovanje pravila ponašanja u Skupštini: Gojkovićeva, Foto: Oliver Bunić

S druge strane, Gojkovićeva do sada nije želela da se spušta na Šešeljev nivo, te na njegove otrovne strelice nije odgovarala. Kako će izgledati „obračun“ njih dvoje u novom sazivu Skupštine, ostaje da se vidi, ali je Maja tokom svog „predsednikovanja“ pokazala da i te kako ume da sačuva mir i da ne dozvoli da je neko isprovocira.

Ona je juče ocenila da najavljeni reizbor na mesto predsednice Skupštine znači da je dobro radila svoj posao u prethodnom sazivu parlamenta. Na pitanje da li bi nešto u svom radu promenila, ona kaže:

- Tražila bih veće poštovanje pravila ponašanja u parlamentu. Svaki poslanik mora da vodi računa o ponašanju, jer predstavlja građane koji su mu dali poverenje.

Sednica u petak

Konstitutivna sednica novog parlamenta biće održana u petak i subotu, saznaje „Alo!“, i tada će biti verifikovani mandati narodnih poslanika. Gojkovićeva je najavila da će sednica svakako biti održana do isteka zakonskog roka, a to je 4. jun. Pred novim poslanicima je mnogo posla. Uveliko se razmatra raspored sedenja, kao i to u kojim kancelarijama će biti poslaničke grupe, a ceo proces usporava to što se većina koalicija nije izjasnila da li će biti u okviru jedne ili više poslaničkih grupa. Problem je i to što nema dovoljno kancelarija za sve poslaničke grupe, jer se procenjuje da će ih biti najmanje 14.

 

Komentari (6)

milmij

31.05.2016 21:55

Hvala BOGU i nasem velikom prijatelju Gospodinu PUTINU doslo je vreme da se stane HEGENONIZMU nekih nasih nazovi prijatelja, a svi koji su pomogli neka se ne plase niko ih nikada nece omalovazavati ali morace malo vise Postovanja i oni da pokazu prema nama njihovim prijateljima.

miljanic

01.06.2016 07:10

@milmij - srbi u srbiji nisu mogli da glasaju za promene nego iste izbrali srmota srpska ako srbi u srbiji netraze svoja prava nemozemo mi sa strane im pomoci

milan

31.05.2016 22:04

teško je biti gospodin i raditi za dobro države jer je narod dao mandat koji se naravno placa od narodnih para a ološ i kontras moze svako narod bi trebao takve da go.....m motkama istera iz skupštine svako privatno razračunavanje van skupstine

Драгомир

01.06.2016 13:51

@milan - миљаницу,неписмени,бато, да си просао поред основне сколе вељад би од тамо искоцила нека вила па те обајала и ти би бар знао да писес како треба?Сам текст најављује неку паметну смисао али,бато,као сто написах да си бар просао поред сколе био би писменији.

mile

01.06.2016 15:34

Sta vam znaci ,,nije htela da se spusta na Seseljev nivo?" Po vama Seseljev nivo je toliko mali da se ni vi ni Maja ne bi spustali na njega. Smesni ste.

Duce Putler

01.06.2016 22:18

Dr. Vjekoslav i Žirinovski,dva verna druga sa mentalnim sklopom dvorske lude. Hag se rešio bede,cirkus će nastaviti sa predstavama u srpskoj Skupštini.