Žarko Laušević
Milan Ilić

 

Žarko Laušević

Milan Ilić

Žarko Laušević, Foto: Milan Ilić

Lider radikala Vojislav Šešelj ponovo je uspeo da šokira javnost rekavši da je glumac Žarko Laušević “monstruozni ubica i montenegrin koji je u pijanstvu ubio dva časna crnogorska Srbina”.

On je gostujući u jednoj emisiji i odgovarajući na pitanje da li se prepoznao u knjizi Žarka Lauševića “Godina prođe dan nikako“ rekao i da je jurio Lauševića po Beogradu da bi ga ispitao oko te knjige u kojoj je, kako kaže,  mnogo izmišljotina, ali da u tome nije uspeo.

- Ja sam se prepoznao kod Lauševića i onda sam ga tražio po Beogradu i opet je umakao. Laušević je monstruozni ubica. On je ubio dva čoveka gotovo iz čista mira, u pijanstvu. Izazvao incident u kafani, pa je onda kada se našao na podu potegao pištolj i pucao i dok nije ispraznio šaržer nije prestajao da puca. I osuđivan je na različite kazne i onda ga režim Borisa Tadića pomiluje, a lično je tada ministar Ivica Dačić išao u Njujork da mu odnese pasoš. To je skandal na koji sam ja u Hagu reagovao - rekao je Šešelj u dahu, a onda nastavio da vređa glumca.

Vojislav  Šešelj

Vesna Lalić

Vojislav Šešelj, Foto: Vesna Lalić

 - Čitao sam njegovu knjigu i zato sam tražio da ga uhvate da ga ispitam povodom te knjige. On je lažovčina jedna, petljao je tamo, on je sada nevin, a ova dvojica mladića koje je ubio oni su krivi. I to dva Srbina jedinca on je ubio, a on je montenegrin njegov brat je bio aktivista u Liberalnom savezu Slavka Perovića, i kada jedan montenegrin ubije dva časna crnogorska Srbina možete misliti kako ja na to reagujem - rekao je Šešelj.

Istaknuti glumac Petar Božović koji je više puta za Luševića rekao da mu je poput sina juče je za “Alo!“ poručio da Šešelja ne treba komentarisati, jer se učesnici “Farme” ne komentarišu.

Petar Božović mu  je najveća podrška

RAS

Petar Božović , Foto: RAS

 - Ne bih želeo da komentarišem učesnike “Farme”. Što se tiče Žarka i njegove knjige, postoji sud pravde, sud književnosti, a on je svim tim sudovima uvek bio dostupan - rekao je Petar Božović za “Alo!“.

Božović je, inače, pre izvesnog vremena veoma emotivno govorio o Lauševiću.

- Već više od 20 godina Žarko svaki dan i svaki minut žali zbog toga što se desilo. Bila je to strašna tragedija. Sudbina je u jednom minutu ugasila i unesrećila živote velikog broja ljudi, živote nekoliko porodica. Žarka znam od malih nogu. Prvo mi je bio kao sin, a kasnije drug, brat i kolega. Ta strašna tragedija unesrećila je sve nas - dirljivo je pričao Božović pred polazak u Ameriku gde je trebalo da se sretne sa Žarkom.

Podsećanja radi, Laušević je u noći između 30. i 31. jula 1993. godine u podgoričkom kafiću “Epl” ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića.

Komentari (53)

Dobri

07.10.2017 14:30

Otkud sad Bozovic Srbin brani montenegrina?!

Lune

07.10.2017 14:31

Hm,hmm..Lausevica,od tada ne cenim, a,kada je vec tekst tu, u nekakvom pijanstvu,ludilu pucao je svojom rukom,nije kao Seselj " regrutovao" druge, trezan i pametan,da pucaju za njega !!!

Галеб

07.10.2017 14:49

@Lune - Још само да оптужиш Војину секретарицу што није возила тенк. Боље се запитај што те жути нису звали да крадеш и распродајеш са њима, него су сами, захваљујући твом гласу.

obicniradnik

07.10.2017 20:51

@Lune - @Lune...Seselj je nekoga regrutovao i pozivao na odbranu zemlje, dok ste se vi ljigavci sakrivali i bezali preko granice dok je Srbija bila stigmatizovana i silovana od strane tvoje Amerike i njenih epigona. Sram da te bude!

Реља

07.10.2017 14:34

Он ми је један од омиљених глумаца али спустио је самог себе. Наши глумци пречесто умишљају да су недодирљиви и да за њих закон не важи?!

Milena

07.10.2017 14:36

Šešelj je ispušena muštikla a Žarko Laušević je vrhunski srpski glumac koji je ostavio duboki trag u srpskoj kinematografiji i još bi više da mu se nije desila ta tragedija.Nizom nesrećnih okolnosti izgubljena su dva mlada života i ne bi trebalo nanovo dirati u rane i jedne i druge strane.Šešelj je jedan primitivac sa uličarskim manirima i ponašanjem.Džaba mu doktorska diploma.

ma idi begaj

07.10.2017 18:54

@Milena - Jedna od ogromnih razlika između recimo tebe i Šešelja je ta što on kao vrhunski intelektualac može a i ne mora (dakle po sopstvenom izboru) imati uličarske manire i ponašanje, dok ti nikad ne možeš biti vrhunski intelektualac. Bar ni u kom slučaju ne njegovog kalibra. E vidiš, takvi jednostavno ne mogu biti ispušena muštikla, pa čak ni posle smrti. A što se tiče Ž. Lauševića i toga da je srpski glumac - odakle ti pravo da ga svrstavaš u srpske, ako se on sam oseća i predstavlja kao crnogorski?

GLUMICA

07.10.2017 19:24

@Milena - lAUSEVIC NIJE srbin VEC cRNOGORAC

Acim

07.10.2017 19:33

@Milena - To je zlocin bez kazne. Ko ne osudjuje zlocin i njegove izvrsioce ima problem sa moralom. Svi zli ljydi su nekad bili dobri i nevini, ali im to nije olaksavajuca okolnost.

ana

07.10.2017 20:36

@Milena - meni bi bilo ispod casti da gledam i citam lausevica. Sve se u meni buni.

Curcic Srdjan

07.10.2017 21:21

@Milena - Znaci ako je dobar glumac njemu treba da se oprosti ato je oduzeo dva zivota a treci tesko osakatio i to klincima od 19god koji su bili nenaoruzani, a zarko i njegov brat oba sa oruzjem otisla u kafic....njih dvojca tad konji od po 30 godina nisu mogi sa decom na ruke na kraj da izadju kakav je to covek dzaba mu glumarizen

Ja

07.10.2017 22:17

@Milena - Svi vi koji branite ubicu koji nije odgovarao za ubistvo danogda vam neko ubio vasu decu pa da vidimo da li cete biti velikodusni. Bozovic ima sina i da li bi on oprostio da je neko ubio njega??? Bozovih hadzija koji nezna za zapovest, ne ubij, ne svedoci lazno....

bravooo milena

07.10.2017 22:50

@Milena - lausevic je imao problem u kafani, ok, bio ljut, ali Taj isti lausevic je otisao iz kafane, dakle, malo se ohladio, no nije, Dosao je sa pistoljem kao svaki ""Pravi dasa"" i UBIO DVA COVEKA, glumac, pa STA onda, Oni mogu sve, a Obican narod........ Dosta mi je bre vise Takvih, a narocito lausevica i bozovica..... eeeeeee nema nigde meda osim u Glupoj Nam Srbiji

GLUMICA

07.10.2017 23:52

@Milena - desila se tragedija ali porodicama dvojice mladica koje je on ubio..zamenili ste teze

Галеб

07.10.2017 14:40

Лаушевићу као глумцу наклон до пода. Чињеница је, међутим, да је он починио страшан злочин и да није одговарао за њега како би одговарао неко други да је на његовом месту. Књига му је одлична, али не можемо рећи да неко није убица и да не треба да иде у затвор зато што је добар глумац или писац. Божовић је пристрасан, не зна ништа о праву, па брани неодбрањиво. Свакодневно се сусрећемо са двоструким аршинима у Закону. Казне су за народ, а познати су заштићени као бели медведи.

Wasa

07.10.2017 20:46

@Галеб - Bozovic i ne krije da je pristrasan. Njegova odbrana Lausevica nije relevantna.

Вељо

07.10.2017 14:47

Закон мора да важи за сваког исто. Овај Петар је важио за патриоту, а сада брани монтенегрина. Божовић није ни до колена Шешељу.

Srbin

07.10.2017 15:44

@Вељо - Jel to onaj Seselj koji nas je,zajedno sa Slobom,gurao u ratove. Jel to tvoj Seselj koji je uveo porez na luksuz i ovako pokradenog naroda. Jel to onaj Seselj koji je prodao izbore,jel to onaj Seselj koji je glasao u skupštini da su izbori moguci da samo jednim kandidatom Slobom,jel to onaj Seselj koji je stvorio Vucica? Jadni ste i ti i on i ovaj narod sa vama.

Тртрћко

07.10.2017 17:24

@Вељо - Божовић није ни до колена Шешељу!Вељо,брате или синко зар те није срамота да српском ћирилицом пишеш небулозе.Божовић је НЕУПОРЕДИВ са Шешељом.Зар да један вајни доктор на фашизам који је својом сулудом политиком ојадио српски народ буде упоређиван са величанственим глумцем Петром Божовићем.Вељо,иди да се исповедиш јер бог гледа ко пише погане речи.

Milentije Dabić Beograd

07.10.2017 19:51

@Вељо - Pitanje za tu "intelektualnu gromadu" i junačinu Vojislava Šešelja kojega Veljo brani.Kada bi ste Vas dva doživeli ono što su doživeli Lauševići,kako bi ste odreagovali?Psovanje,vređanje i na kraju fizički napad na Žarkovog brata i njega.Ne opravdavam taj način ali imajući u vidu mentalitet i samoodbranu i prekoračenje iste,verujem da bi ovaj mali miš Vojislav koji samo huška i podmeće,isto uradili.On je tražio Žarka po Beogradu ,a on mu je izmicao.Lažovčina.Žarko se njega boji.Strašno.

душка

07.10.2017 15:44

Знамо ко је Шешељ,а знамо и ко је Жарко.Воја се понаша као ретардиран.Лаушевић је глумчина,штета што га је зла коб омела у каријери и животу.Ником небих пожелела да га снађе оно што је њега.Желим му да настави да живи и глуми јер има нас много који га обожавамо!

Тртрћко

07.10.2017 16:52

@душка - душка,ел ти прочита ДА ЈЕ УБИО ДВОЈЕ И ТРЕЋЕГ УНАКАЗИО?За то се добија најмање доживотна а може бити и смртна казна!Глумчина!Где то пише?Нигде не пише.Пристао на текст да глуми Светог Саву у београдском позоришту па је представа прекинута због протеста гледалаца.Распитај се зашто?

GLUMICA

07.10.2017 19:21

@душка - sESELJ NIJE UBICA ZA RAZLIKU OD lAUSA,I TO NIJE ZLA KOBB NEGO SUJETA .kAD UZMES PISTOLJ I UBIJES DVA MLADA BICA.

ma idi begaj

07.10.2017 19:27

@душка - Joj Duška, Duška, ti li si ona što je u odbranu Ljube Pantović (od negativnih koment.) kao argument navela da se ne može imati stav o nekome koga nismo upoznali lično?... TOLIKO O RETARDIRANOSTI. P.S. E sačuvaj Bože ko sve komentariše Šešelja... Ha, ha, pa 'aj' da ti se izvinim što uopšte imam mišljenje, a kamoli još negativano - zamisli... o na pr. ("zbrda-zdola" pobrojani): Paveliću, Kaliguli, Hitleru, Č. Mensonu.. Ili pak pozitivno o Sokratu, Če Gevari, Tesli, Konfuciju, patrijarhu Pavlu...

Arsic

07.10.2017 20:44

@душка - A kako ti to znas Voju? Jel nekog ubio? Jel nesto ukrao? Kako to da po tebi, onaj ko nije cinio zlocin ne valja, a ovi koji su pravili zlocin su ti dobri? Sa tobom mora da nesto debelo nije u redu.

Gavra

07.10.2017 21:11

@душка - Sta "kao" retardiran !!!!! Covek je kompletan idiot i zasmejava godinama sve u okruzenju. Ko prihvata njegovo misljenje oko bilo cega moze samo da ispadne smesan.

Curcic Srdjan

07.10.2017 21:15

@душка - Ne bih pozeleo nikog da snadje kao roditelje koje izgubise svoje sinove... seselja ne simpatisem mislim da je marketing politicar i dvolican., ali za lausevica je skroz upravu lausevic jeste ubica i ubijo je dva nenaoruzana klinca i od po 19godina i treceg tesko ranio, ia oba lausevica su bila naoruzana, on koji je tada usao u 30 i neku godinu

tosa

07.10.2017 23:20

@душка - Nije zla kob kad ideš u kafanu sa metkom u cevi. To je ipak bahatost. Žarko je ubio dva čoveka, to je nesporno i za to se odgovara.

GLUMICA

07.10.2017 23:51

@душка - da jectako dobar uspeo bi u Americi...ali zla kob je zadesila Srbiju pa uvek primamo propalice..ubice .koji su pritom bili najveci zagovornici samostalne CGore.

Ja budala

07.10.2017 15:47

Seselj me slao na ratiste u njegovu BiH, i ostale Srbe iz Srbije, ali ne iz BiH, a on se bahatio i bogatio. Kumovi (Draskovic i Seselj) su vece zlo naneli Srbiji nego Sloba, kog su podravali. Strajkovao gladju da mu se odmrznu racuni u USA, a ne da se vrate proterani Srbi. Normalna vlast, ako ikada bude, proterace kumove, sledbenike im, a vratiti otetu imovinu!

GLUMICA

07.10.2017 15:50

ovde ne smes da kazes da je LAUSECVIC dvostruki ubica -a jeste..Galumac jeste.Otisao u ameriku,jeste.Nasao posao NIJE.vRATIO SE MAJCICI srbiji -JESTE.Bio najglasniji zagovornik slobodne MONTE nEGRO,,JESTE. I STA OSTAJE DA NIJE,

vitez

07.10.2017 15:51

Šešelj je jurio Žarka zbog one prdstave o Sv. Savi, zato je Žarko i nosio pištolj. No ne opravdavam ubistvo, ali od kud Šešelju pravo da nekoga proziva. Odležao je Žarko zatvor, ne može se reći da nije.

ma idi begaj

08.10.2017 01:19

@vitez - Daleko si ti od viteza. P.S. E za sve čuh da je Šešelj kriv (paa miisliim zaaaboogaa, zar nam nisu to pored Srbije i regiona lepo objašnjavali tolike godine i u Hagu), sigurno će biti i za treći svetski rat (ma tek to nema da omane, ih, mačiji kašalj za njega), ali da je kriv i što je Žarko Laušević ubio te momke... e to još ne čuh. :-))))))))) Jbg, kad ne čitam tešku literaturu, ko mi kriv. Hvala ti Bože, prosvetlih se. C, c, c, c, c... E moj ti Žarko, stidi se g.zice kad obraza nemaš. :-)))))

Zimpa

07.10.2017 15:54

Ljudi udostojite se! SVAKOM SE SVAŠTA DEŠAVALO U ŽIVOTU! KO SMO MI DA OSUDJUJEMO SUDIMO I PRESUDJUJEMO!

Đole

07.10.2017 16:54

@Zimpa - @zimpa...Pa najteže presuda donose ovi polupismeni komentatori na portalima.Ne mogu to da razumem al' nije ni važno.

Kursula

07.10.2017 15:57

Šešelj je svojim huškačkim govorima mnogo tuđe dece oterao u smrt i ne znam otkud mu pravo da sudi drugome?! Žarko možda i jeste montenegrin ali ni Šešelj nije rođen na Vračaru.Uostalom u BG ima više "dođoša" iz drugih republika nego rođenih u Srbiji. Ali što reče Pera Božović ne treba komentarisati šta pričaju učesnici rijalitija.

Bogoljub

07.10.2017 16:01

Seselj i jos milion drugih su u pravu. Onaj ko ubije dva brata samo zato sto su Srbi, bez obzira mogu biti i drugi, je najobicnija gnjida i za takvog idiota mala je svaka ovozemaljska kazna. Svako ko kaze dobar je kao glumac a ja kazem kakve su mu misli takav je i kao covek. On je isti kao i svi drugi.

komentar

07.10.2017 16:40

Šešelja je pogodila istina koju je Laušević napisao u knjizi. Mnogi su se tada, u tom vremenu, naoružali u Beogradu upravo zbog njega i njegove razularene bande koju je vodio sa sobom, prebijao ljude i prekidao predstave. Laušević je bio i ostao glumčina, dok je Šešelj izgubio sav kredibilitet i sad može jedino da psuje, vredja i histeriše.

Vuki

07.10.2017 16:46

Laušević i Božović, su odlični glumci.

Goran NS

08.10.2017 08:24

@Vuki - Mozda su dobri glumci. Da li vrede kao ljudi?

Vučinić

07.10.2017 17:56

Tragedija nije zadesila Žarka Lauševića...vec porodice koje su ostale bez svojih sinova jedinaca...Žarko je nastavio svoj zivot..doduše poput pacova se sakrio od odgovornosti za dva tako mlada zivota..

radica

07.10.2017 18:31

Brilijantan glumac, obožavala sam njegov film "Oficir s ružom". Po meni to je jedan od najboljih filmova snimljenih na ovim prostorima. Ali to ne menja činjenicu da je taj glumac loš čovek. Tipičan predstavnik Cetinjanina, zagovornika otcepljenja C.G. od Srbije. A ono što ga posebno čini lošim je da je beskrupulozno oduzeo dva mlada života, tako što je momcima pucao u ledja dok su se udaljavali od njega. A Božović napada brutalno iskrenog Šešelja pokušavajući da odbrani ono što je neodbranjivo

MilicA

07.10.2017 20:16

Nije mi jasno odakle vam pravo da budete sudije i porote. Da ste upoznati sa slučajem verovatno ne biste, nije isto ubiti u samoodbrani i ubiti s namerom! Šešelj je ganjao Lauša još pre ovog slučaja i to zbog predstave, čovek je bio progonjen od njegovih. A da nije služio kaznu, isto nije istina! Šešelj je obrazovan čovek, pametan, ali budala, lud, a sad traži senzaciju jer su ga njegovi pokopali, pa komentariše i šta ga se tiče i šta ne, samo da ga bude u medijima.

ana

08.10.2017 05:32

@MilicA - da newma Seselja niko ga ne bi ni progonio.Nije zivot crtani film da se sve izbrise kao da se nije desilo-Neka sedi tamo gde je ubio i gdew se rodio zasto sedi u Srbiji?. Ne sme jer tamo vlada zdrava pravda najbolje pravo.Ko se divi ubici neka se pita sta bi radio da je njegov neko tako stradao.Usaput nije ni dobar glumac.Da je iz Srbije sve bi drugacije stajalo.Stvari stoje kako stoje i bez Š samo niko nije SLOBODAN COVEK kao Šešelj da to kaze.

ana

07.10.2017 20:33

Seselj je u pravu. Inace isao bi i upakao samo da dobije ulaznicu u cenzurisane medije-Kad vidim kako ga omalovazavaju oni koji mu nisu do clanaka jasno je zasto nam je ovako lose.Lausevic treba da sedi u SAD losa naravoucenije salje.

dexxx

07.10.2017 21:59

a sto je nosio pistolj to vece?

branko1

07.10.2017 23:22

Tako je Božoviću,u pravu si.Važno je da nije ubijen tvoj sin ili unuk.Ko je*e tuđu decu.I dobro je da nije uhapšen I da ne robija jer se nečovek kaje za svoto sranje I I šaržer koji je ispalio.I on I ti ste dzukele

Тртрћко

08.10.2017 07:34

Ух,мајко моја,када погледам колико су коментари неписмени мука ме фаћа!Писани на писму подмуклих и ружних енглеза и тиме оскрнавили лепе српске речи?Ало,бре,геџо србине ТИ СИ ВЛАСНИК НАЈБОЉЕГ ПИСМА НА СВЕТУ - СРПСКА ЋИРИЛИЦА!Пиши и SRPSKOM LATINICOM која није савршена пошто нека слова се пишу са два - dž (џ),nj (њ) ... Позовите неког да вам у компјутер или лап топ инсталира српску ћирилицу?НЕМОЈТЕ ДА СЕ БРУКАТЕ ПИСАЊЕМ КОМЕНТАРА СА ЕНГЛЕСКИМ ПИСМОМ?

ma idi begaj

09.10.2017 00:00

@Тртрћко - E b.daletino jedna, ti nešto o pismenosti, a gledaj ovo: 1. "engleza", a pismeno je "Engleza"; 2. upitnik gde treba neka druga interpunkcija; 3. "srbine", a pismeno je naravno "Srbine"; 4. "lap top", umesto "laptop"; 5. opet upitnik ničim izazvano; 6. iiiii ooopeeet upitnik gdee nee treeebaaaaa... Pokrij se ušima čoveče Božiji, koji je tebi k.... zapravo? Ma u stvari ne bih se vise zadržavati, ne odgovaraj ništa iako vidiš ovo. Aaa u p. m.

Тртрћко

09.10.2017 12:23

@Тртрћко - ма иди бегај баш иди,бегај!Да би мени спочитавао треба да си повећи мангуп!Покушао си неписменим коментаром да ми доскочиш не знајући да код мене нема грешака?Сама чињеница да пишеш простачким стилом препоручио бих ти да идеш иза фудбалског гола и сакупљаш тениске лоптице!

Goran NS

08.10.2017 08:21

Nisam pristalica Seselja i njegovih Radikala, ali sve ovo sto je izneo 100% je tacno.

Bratislav Nikodijevic

08.10.2017 10:10

Лаушевић и Божовић су сјајни глумци..

Ujka Vasa

11.10.2017 23:27

Šta je ikad Šešelj dobro učinio za Srbiju i Srpski narod i po čemu će ga ovaj narod pamtiti? Šešelj je jedan običan iskompleksirani provincijalni klovn,štetočina i parazit koji je naneo ogromnu štetu Srpskom narodu egzistirajući na narodnoj grbači prodajući demagogiju i maglu!