Tomislav Nikolić
Tanjug
Tomislav Nikolić

Tanjug

Tomislav Nikolić, Foto: Tanjug

Iako su od novembra 2014, kada se lider radikala vratio iz Haškog tribunala, do dana današnjeg vešto izbegavali svaki mogući kontakt i bežali jedan od drugog glavom bez obzira, dvojica zavađenih kumova neminovno će se sresti u narednih mesec dana!

Posle više od jedne decenije, do susreta oči u oči nekadašnjih stranačkih saboraca i bliskih prijatelja, koji danas ne štede najpogrdnije reči jedan za drugog, doći će u okviru konsultacija koje predsednik države pre imenovanja mandatara za sastav nove vlade mora da obavi sa svim strankama koje su prešle cenzus! Kako je Srpska radikalna stranka ovog puta ušla u parlament, susret Nikolića i Šešelja ne može se izbeći. Toma će nakon obavljenih konsultacija doneti odluku o tome kome će ukazati poverenje za sastav nove vlade.

Kada smo juče pozvali lidera radikala za komentar, bio je vrlo zagonetan po pitanju susreta oči u oči koji bi usledio nakon punih osam godina od raspada SRS-a.

- Predsedništvo stranke će odlučiti da li će se ići na te konsultaciji i ko će da ide. Neću odlučivati sam, mi smo najdemokratskija stranka - rekao je Šešelj, ne želeći da komentariše kako bi eventualno mogao da protekne susret i da li sprema posebnu strategiju za svog kuma Tomu.

Da zlo bude veće, Šešelj će morati da ode Nikoliću na noge jer će se te konsultacije obaviti u zgradi Predsedništva, na Tominom kanabetu! Do sada je praksa bila da na zakazane termine kod predsednika odlaze delegacije parlamentarnih stranaka sa liderima na čelu.

Vojislav Šešelj

Vesna Lalić

Vojislav Šešelj, Foto: Vesna Lalić

Na ovom sastanaku decenije, kako bi ga mnogi nazvali, bez sumnje ni Tomi ni Šešelju neće biti prijatno, ako ni zbog čega drugog, onda zbog epiteta koje su jedan drugom lepili putem medija.

Podsećanja radi, od kada se vratio iz Haga, lider radikala Vojislav Šešelj je gotovo neprestano iznosio brutalne optužbe na račun predsednika Srbije, nazivajući ga izdajnikom, čovekom koji je kupio fakultetsku diplomu, prevarantom, kriminalcem, nekim ko želi da ga strpa u Hag i tako ga se reši. On je čak i jednog od svoja dva šarplaninca po povratku iz Haga nazvao Toma, dok je drugi poneo ime predsednikove žene Dragice. Ni predsednik mu nije ostao dužan. U više navrata je rekao da mu je prva asocijacija na Šešelja - bolestan čovek, a nakon što je Šešelj istakao da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, Toma je za njega rekao da je lažna junačina.

- On voli to lažno junačenje. Znate, 1993, kada su nas napali socijalisti, kada su pobedili SRS, svi smo bili zaduženi da govorimo da, ako nas već hapse, želimo i da nam sude u Hagu, u jedinom pravom sudu, pošto Miloševićev sud nije pravedan. E, sad je to drugačije, sad je priča o Hagu priča o junaštvu. Ako mora da ide na izricanje presude, mora tamo da bude. Isto važi i za Vjericu. To je država. Dogovora sa Hagom, izgleda, neće moći da bude, jer se oni sa nama nikada nisu dogovarali, pa neće ni sada - rekao je Nikolić kada je poslednji put govorio o Šešelju.

Zamalo susret u Hramu

Do susreta je zamalo došlo krajem 2014, kada su se predsednik Srbije i šef radikala istovremeno našli na službi patrijarha moskovskog Kirila i patrijarha srpskog Irineja u Hramu Svetog Save. Ipak, Šešelj se u hramu zadržao svega 15 minuta i do bliskog viđenja nije došlo, a mediji su izveštavali da je Nikolić vešto izbegao susret s kumom.

Komentari (15)

Драгомир

27.04.2016 20:46

Шта је требало једном шумадинцу да постане слуга прекодринском замлати и набеђеном доктору Шешељу?Зар му није било видно да смо ми срби из Србије били слуге босанских срба који су се овде довукли са Титом?То је и он био Шешељу.Слуга и доносиоц србијанских гласова! Тома се најзад сетио да напусти свога газду.А ко и не би када је Шешељ у Хагу био брука и срамота српскога рода.И ШТА САДА?Лоби босанских срба преко Вучића је организовао ванредне изборе ДА БИ СЕ ШЕШЕЉ ВРАТИО У ПОЛИТИКУ!И успели су.

SRB IN

27.04.2016 22:13

@Драгомир - DA MOGU DAO BIH TI 1OOO PLUSEVA, DOĐOŠI NEMA KOJI GRAD U SRBIJI I VOJVODINI NISU UPROPASTILI... VLAK BEZ VOZNOG REDA, FILM V.BULAJIĆA U NOVIJOJ VERZIJI SE DOGAĐA ŠIROM SRBIJE...

vitez

27.04.2016 22:34

@Драгомир - E, zamlato, kakav god da je Šešelj, pametniji je od Tome, evo vam ga Toma četiri godine vodi Srbiju pa gde smo. Trebaju vam Mađara da vas opet bacaju pod led.

slavica

28.04.2016 00:20

@Драгомир - Nisi upoznat,Toma je Sekiju donosio reket iz firmi i firmica po Zemunu,a Seki nije Srbin iz Bosne vec iz Hercegovine a mi Hercegovci smo veci Srbi od Vas Srbijanaca,jasno?

Драгомир

28.04.2016 13:32

@Драгомир - славице,ништа више не мрзим када ми прекодрински замлата вели ,,КАКО СУ ОНИ ВЕЋИ СРБИ ОД НАС КОД МАЈКЕ СРБИЈЕ,,!Како то ,,ВЕЋИ,,?Може бити ВИШЉИ а никако ВЕЋИ а и ми у Србији нисмо баш метар и жилет!Када се требало борити против турака,бато,торба,лук,сир и 'леба па бежи преко Дрине,Саве и Дунава.А када је у новије доба брат муслиман и католик ударио по православљу онда бежи код мајке Србије!Дошли сте овде са аустроугарским капларом Брозом у ослобођену Србију и поотимали чега сте се дохватили.

sasa

27.04.2016 20:56

povratak u proslost,uzas

stevan

27.04.2016 21:20

šta je tu spektakl ,samo pravite od komarca magarca ,ništa novo ,nova samo glupost novinara

normalno a mozda nije

28.04.2016 03:20

@stevan - nikolicu primaj lava na razgovor ili seselj dize cetnike na srbiju nije mogo dignuti cetnike na srbsku krajinu nediraj lava nikolicu dog spava

Geoziva

27.04.2016 21:37

Naslov nije dobar, to je rijaliti u najavi....

Teodora

27.04.2016 22:06

Ne zna se ko je gori i jadniji od ova dva nesrećnika!

milun

27.04.2016 22:35

@Teodora - Mislis ova 3!

Xo

27.04.2016 22:37

Razbice ga verbalno Voja Nikolic je levat nevidjeni pravi grobar!!

Takotije

28.04.2016 00:05

Seselj fura hugo boss! Alal vera alal vera!

djenka

28.04.2016 02:34

Trebalo bi im obojici zabraniti susret jer su bruka za drzavu. Toma neobrazovan, Seselj primitivac.

Goran

28.04.2016 09:09

Spektakl? Dva udbasko komunisticka lika koji su toliko stete naneli Srbiji i jos joj nanose, da ona nece moci da se oporavi u narednih mnogo godina. Gde god su oni branili Srbe tu Srba vise nema. Jedino po cemu cu ih uvek pamtiti, je to da su bili kako je pokojni Vladan Batic s pravom govorio "podguzne muve Mirjane Markovic" i da su dobili stanove od Slobe dok smo mi bili bombardovani. O najavi ubistva Djindjica necu ni da govorim, laznim diplomama i skrnavljenju cetnickog pokreta.